Sport

Hátország: tornát nyert Zsombón a Koczka Kézisuli + FOTÓK

Hátország: tornát nyert Zsombón a Koczka Kézisuli + FOTÓK

2012. november 20., kedd
Hátország: tornát nyert Zsombón a Koczka Kézisuli + FOTÓK

A hétvégén meghívásos tornán szerepelt Zsombón a Koczka Kézisuli U8-as fiú szivacskézilabda-csapata, amely a papírformának megfelelően, nagykülönbségű győzelmekkel diadalmaskodott.

Az idei szezonban még veretlen csapat, a Kistelek és a Zsombó együttesét utasította maga mögé, és szereztek ezzel a sikerrel egy szép névnapi ajándékot az edzőjüknek. A háromcsapatos kupán az első mérkőzést a rendező együttes ellen vívták a vásárhelyiek, akiket fűtött a visszavágási vágy, a szeptemberi hazai tornán döntetlenre mentett mérkőzésért. Nem indult könnyen számukra az összecsapás, a fiatalok az első félidőt túlizgulták, így nem sikerült a nagyobb különbségű vezetés kiharcolása, mindössze 3-4 gólos előnnyel cseréltek térfelet a vendéglátókkal. A második játékrészben már a tudásuknak megfelelően, kellő gyorsasággal játszva, esélyt sem adva az ellenfélnek diadalmaskodtak, és arattak megérdemelten nagyarányú győzelmet (18-9). Második mérkőzésüket a Kistelek ellen játszották a kézisulisok, akikkel korábban még nem mérkőztek meg. A felkészülés elején tartó csapattal szemben, teljes mértékben kijött a rutin és a tudásbeli különbség, az első perctől kezdve vezetve nyerte meg az összecsapást, és egyúttal a tornát is a Koczka Kézisuli (24-6). A legeredményesebb játékosnak

Rákos Dániel

bizonyult, aki egyúttal a torna gólkirályi címét is elhódította.

A tornagyőztes csapat tagjai:

Baranyi Milán (csapatkapitány), Csizmadia Bence, Lőkös Bálint, Rácz Gabriella (a lánycsapat kapusa is jelen volt), Rákos Dániel, Vakulya Bence.

Eredmények:

Koczka Kézisuli – Zsombó 18-9 Kistelek – Koczka Kézisuli 6-24

További eredmény:

Zsombó-Kistelek 5:14

A torna végeredménye:

1. Koczka Kézisuli 2. Zsombó 3. Kistelek Koczka Gergő:

"Köszönöm a csapatnak, ezt a csodás névnapi ajándékot. Motiváltan, felkészülten, győzni mentünk a tornára, és győzelemmel is tértünk haza. Tudjuk hol a helyünk, a szemünk előtt lebeg a cél, amit mindenáron el szeretnénk érni, és mindehhez remek partnereknek bizonyulnak a gyerekek. Hétről-hétre fejlődik a csapat, a hibáinkat javítjuk, és még összeszedettebb képet, ennél is jelentősebb eredményeket fogunk tudni felmutatni a jövőben. Egy teljesen új, általam kifejlesztett, mindeddig a szivacskézilabdázásban szokatlan védekezési és támadási struktúrát tanul a csapat, ehhez kell egy bizonyos idő amíg tökéletesen fog működni, de abszolút hatékony lesz, ezt már most jól mutatja a kapott, és a lőtt góljaink száma. Akad még hely a csapatainkban, fiú és lányfronton egyaránt, ezúton is üzenem minden kedves szülőnek és gyermekének, hogy csatlakozzanak az egyesülethez, és ezáltal egy sikeres, hagyományosan jó sportágban érjenek el komoly sikereket, velünk együtt. Folyamatosan hirdetünk toborzót, mindenki előtt nyitva állnak kapuink. Dolgozunk tovább, nehéz mérkőzések, tornák előtt állunk, és szeretnénk továbbra is veretlenek maradni. Szombaton Orosházára utazik a fiúcsapat egy játékos délelőttre, decemberben pedig a lánycsapatunk játszik többször is, akik véleményem szerint még a fiúinknál is eredményesebben szerepelhetnek az idei szezonban, bár ahogy a fiúkat ismerem, nekik is lesz pár szavuk mindehhez."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.