Sport

Hamarosan eldőlhet, hol folytatják az olimpiai ezüstérmes kajakosok

Hamarosan eldőlhet, hol folytatják az olimpiai ezüstérmes kajakosok

2012. november 16., péntek
Hamarosan eldőlhet, hol folytatják az olimpiai ezüstérmes kajakosok

Egy-két héten belül eldőlhet, hol, melyik klubban folytatja pályafutását a londoni olimpián ezüstérmes férfi kajaknégyes három MTK-s tagja, Tóth Dávid, Pauman Dániel és Kulifai Tamás, akik követve edzőjüket, Fábiánné Rozsnyói Katalint, elhagyják a kék-fehér egyesületet.

Erről az M1 Ma reggel című műsorában beszélt a három versenyző. "Most még az MTK-ban edzünk, de szeptember 30-án lejárt a szerződésünk, új megállapodás pedig nem született" - mondta Tóth. "Úgy gondolom, a kilátásaink jók és reményeink szerint egy-két héten belül kiderül, hol folytatjuk. Nincsenek nagy igényeink, például, hogy legyen fűtés és meleg víz az öltözőben."

Pauman

hozzátette: ők nem szeretnék elhagyni az országot, anyagi gondjaik pedig a londoni siker után jelenleg nincsenek, de mindenképpen kell egy hely, ahol készülhetnek, és a jövőben is

Fábiánné

irányításával szeretnének felkészülni a versenyekre. "Úgy tudom, a négyesünk vezérevezőse,

Kammerer Zoltán

is belevág még egy olimpiai ciklusba, és csakúgy, mint az idei játékok előtt, velünk akar dolgozni. Vele kiegészülve 6-7 fős csapatunk lehet, ez adhatja a jövőben a férfi kajakválogatott gerincét" - fogalmazott Pauman. Távozásukat az MTK-tól - a mesteredzőhöz hasonlóan - ők is az adósságokkal és a bizalomvesztéssel indokolták. "Újabb és újabb határidőket mondtak a tartozások rendezésére, ebben mi már nem tudunk bízni és arra sincs garancia, hogy a jövőben majd rendesen mennek a kifizetések" - mondta

Kulifai

. A klubnál 2004 óta dolgozó, olimpiai és világbajnokok sorát kinevelő Fábiánné Rozsnyói Katalin csütörtökön azt mondta: neki és a versenyzőknek összességében több mint tízmillió forinttal tartozik az MTK. A korábbi ígérgetések után ő október 31-ét jelölte meg utolsó határidőnek a tartozások rendezésére, de mivel nem történt semmi, távozik és jogi útra tereli az ügyet.

Rajna András

, az MTK kajak-kenu szakosztályának vezetője az MTI-nek csütörtökön úgy nyilatkozott: nagyon sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, a szakosztálynak hatalmas érvágás az, hogy a mesteredző távozik, de az ígéret szerint december végéig rendezi az adósságokat az egyesület. A három kajakos - Kulifai, Tóth és Pauman - távozásával nem marad felnőtt versenyző a szakosztályban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.