Sport

Dobogós erőember a szentesi tűzoltóság tagja

Dobogós erőember a szentesi tűzoltóság tagja

2012. november 30., péntek
Dobogós erőember a szentesi tűzoltóság tagja

November 29-én a Hajdú Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg a "Spárta 300" crossfit erőversenyt, amelyen a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának tagja, Mircsov Zsolt tű. törzsőrmester a 45 rajthoz állóból az előkelő harmadik helyezést érte el.

A CrossFit nevű módszert néhány éve alakították ki az Egyesült Államokban, amely egyedi filozófiája miatt egyre kedveltebb már itthon is. A CrossFit számos sportág mozgáskészletéből merít, például az atlétikából, a súlyemelésből, az evezésből, az úszásból és a tornából. A fizikai erőnlét felmérésére szolgáló verseny a versenyszámok folyamatos végrehajtását jelenti, melyet a leggyorsabban végrehajtó versenyző nyer. A feladatsor a következő: 25 húzódzkodás, 50 felhúzás 60 kilogrammos súllyal, félszáz fekvőtámasz, ugyanennyi felugrás egy 60 centiméter magas dobogóra, ötven "ablaktörlő" mozdulat 60 kilogrammos súllyal, 25-25 kinyomás egy 16 kilós "ketbellel" súllyal - karonként külön-külön, a földről indítva a fej fölé -, és zárásként további 25 db húzódzkodás.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.