Sport

Vízilabda: Moszkva után magyarkupázik a Lakó-csapat

Vízilabda: Moszkva után magyarkupázik a Lakó-csapat

2012. október 26., péntek
Vízilabda: Moszkva után magyarkupázik a Lakó-csapat

Az eredményes moszkvai kirándulás után szombaton a női vízilabda magyar kupa küzdelmeiben készül helyt állni a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem csapata.

Az előző héten a moszkvai Izmailovo csapata meghívásának eleget téve - viszonozva az oroszok látogatását a III. Taylor&Nash Kupán - az orosz fővárosban szerepelt nemzetközi tornán

Lakó Gábor

csapata. Dalmády Szandráék a remek hangulatú "kiküldetés" során a moszkvai juniorokból összeállított válogatott (16-9) és a szentpétervári Diana és ellen (13-9) egy-egy győzelmet arattak, ám a vendéglátó helyi élcsapattal nagyon nem boldogultak (3-16), így a torna második helyén végeztek. "Az Izmailovo ellen sajnos nagyon leblokkoltunk, ami egy mérkőzésen rosszul alakulhat az úgy is alakult, míg az ellenfélnél minden bejött. Azért is kicsit érthetetlen ez a rövidzárlat, mert a két másik együttest le tudtuk győzni remek játékkal. Sajnos így alakult, de ezt leszámítva abszolút pozitív tapasztalatokkal gazdagodtunk. Egy nagy kirándulás volt a lányoknak ez a torna, remekül érezték magukat, és az orosz fővárossal is ismerkedhettek. A vendéglátóink gyakorlatilag mindenben a kegyeinket keresték" - számolt be

Lakó Gábor

vezetőedző a túráról. A csapat a héten folytatta felkészülését, ezúttal a technikai gyakorlásokra fektetve a hangsúlyt, s kikapcsolódásként a lányok ott szurkoltak a szerdai Szeged - Szolnok férfi bajnoki rangadón is. "Nem könnyű csoportba kerültünk a BVSC és az Eger mellé, s mivel a háromból az első és a második jut tovább, a házigazda fővárosiak elleni meccsünk lesz számunkra a kulcs, aki azt megnyeri, az továbbjut" - közölte a tréner. A vasutascsapattal a szezonban két meccset vívott a szegedi alakulat, a Taylor&Nash Kupán sikerült diadalt aratni, a bajnokságban azonban hazai közegben a Szőnyi útiak bizonyultak jobbnak. A magyar kupa selejtező B csoportjának meccseit is a BVSC otthonában rendezik szombaton, emiatt - s a papírforma szerint is - ők az esélyesebbek, ám a labda a vízipólóban is gömbölyű... A Tisza-partiak keretéből szerencsére mindenki egészséges, így legerősebb összeállításában vívhatja szombati kupaküzdelmeit a csapat, mely előbb 15.30-tól a házigazdákkal, majd este 19 órától az egriekkel mérkőzik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.