Sport

Ultimate frizbi: szuper hangulat a SZUPI Kupán + FOTÓK

Ultimate frizbi: szuper hangulat a SZUPI Kupán + FOTÓK

2012. október 30., kedd
Ultimate frizbi: szuper hangulat a SZUPI Kupán + FOTÓK

Különleges ultimate frizbi tornát rendeztek vasárnap az UTC pályán: hazai viszonylatban 14 esztendő elteltével került sor ismét nagypályás "kalaptornára".

A nemzetközi ultimate frizbi közösségben divatosak az úgynevezett Pick-up vagy közkeletű nevén "kalaptornák", ahol nem csapatnevezés van, hanem a játékosok egyénileg vesznek részt, és a nevezők közül sorsolással állítják össze a csapatokat. A vasárnapi SZUPI Kupa is ilyen esemény volt, melynek neve - Szeged Ultimate Pick-up - is innen ered. Magyarországon egyébként 14 éve került utoljára megrendezésre nagypályás kalaptorna, a mostani rendezvénynek

Gidai Sándor

, az Ujszegedi TC elnökének jóvoltából a Kertész utcai UTC pálya adott otthont, ahol a korábbi

Grand Slam versenyhez

hasonlóan két 100x37 méteres pályát alakítottak ki, ezen játszottak a 7-7 fős csapatok.

Az elsőre ijesztő időjárás ellenére 54 ultimate-es jelentkezett a tornára, a szegedi SZUFLA (Szegedi Ultimate-es Fiúk-Lányok Adjunk bele) - mely júliusban országos bajnoki fordulót is rendezett Kiskundorozsmán - játékosai mellett sokan jöttek az SZTE Herman Ottó kollégiumából, budapesti csapatokból - Hallod300, Purple Jam, LOL, Dermedongó -, sőt Szabadkáról is részt vett a tornán öt játékos. A csapatok összetételét a szervezők irányítottan sorsolták össze: külön kalapba kerültek a több éve játszó rutinos játékosok, a továbbiakba pedig a kevesebb tapasztalattal rendelkezők és a kezdők, összesen 13 kalapot alakítva. A 10-11 fős csapatokat e kalapokból sorsolták össze. Minden egység játékosai egyenpólót kaptak, csapatonként más-más színnel. "Az ilyen tornákon rengeteget lehet tanulni, hiszen vegyesen játszhatnak egymás ellen a több éves tapasztalattal rendelkező játékosok és a teljesen kezdő játékosok, szinte azonos esélyekkel. A mostani SZUPI Kupán részt vettek közül például a legtapasztaltabb játékos 1993 óta játssza az ultimate frizbit, ám igen vegyes volt az összetétel a korosztályok tekintetében is, a legfiatalabb játékos 11 éves, de már 1 éve űzi e sportot" - mondta el portálunknak az egyik szervező, Nagy Csaba, a SZUFLA vezetője. Az öt csapat végül körmérkőzést játszott 55 perces játékokkal. A két pályán párhuzamosan mentek a játékok, így egy idősávban csak egy csapatnak jutott nagyobb pihenő idő. A kicsit esős, hűvös időjárást némi forralt borral és teával igyekeztek kompenzálni a szervezők - sikerrel. A torna győztese végül a veretlen záró, piros pólós "Piros Pöttyös" csapat lett, a második egyetlen vereséggel a világoszöld "Vodka Lime", harmadik a "Narancs-csók-csók-csók" fantázianevű narancsszín pólós csapat, negyedik a világoskékben pompázó "Piros" egység, az ötödik pedig a sötétzöld pólót viselő "Kacsamáj" nevű formáció lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.