Sport

Súlyemelő ob: Nagy Péter két aranyat is kapott

Súlyemelő ob: Nagy Péter két aranyat is kapott

2012. október 6., szombat
Súlyemelő ob: Nagy Péter két aranyat is kapott

A "szélsőségek" uralkodtak a súlyemelők idei országos bajnokságának szombati zárónapján, amikor is a négy felső kategóriában hirdettek végeredményt mindkét nem küzdelmeiben a BKV Előre SC Sport utcai csarnokában.

"Az idei ob különlegessége volt egyfelől az, hogy a szövetség versenyzőként is aktív főtitkára,

Takács Mária

saját masters-világcsúcsait mind megjavítva, 178 kilóig jutott összetettben és bronzérmes lett a plusz 75 kilósok között, másfelől - mintegy keretbe foglalva a két napot - még pénteken a mindössze 15 éves Szabó Dominika a legkisebbek, a 48 kg-osok súlycsoportjában öt új serdülőrekorddal tudott felnőttbajnok lenni" - összegzett Dobos Imre MSSZ-elnök az MTI-nek. A hazai szövetség első embere szerint a "korkuriózumok" mellett az is érdekesség, hogy az 55 éves Magyar Súlyemelő Szövetség a százesztendős BKV Előre sportcsarnokában tartott ob-ján több jó eredmény született, és néhány nagy csata is akadt. Azt pedig külön színfoltnak nevezte, hogy az ólomsúlyú Nagy Péter, aki egyedül képviselte a sportágat Magyarországról a londoni olimpián, most az ob-arany mellett ünnepélyes körülmények között vehette át a tavaly kiérdemelt Universiade-aranyérmét is. "Az egyetemi-főiskolai világversenyen előtte végzett, de doppingolás miatt első helyétől utóbb megfosztott egyiptomi győztes helyébe lépett a mi

Nagy Petink

, akinek személyesen ezúttal nyújtotta át az Universiade-aranyat

Aján Tamás,

a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke,

Németh-Móra Anikó,

az Universiadékat szervező FISU sportági szakbizottságának vezetője és Kiss Ádám, a hazai egyetemi-főiskolai sportszövetség elnöke" - mondta el

Dobos Imre

.

Az ob szombati aranyérmesei:

nők:

69 kg: Bazsó Bianka (Haladás VSE) 180 kg (szakítás 80 kg, lökés 100 kg) 75 kg: Polgár Mirijam (Haladás VSE) 132 (62, 70) plusz 75 kg: Magát Krisztina (Testvériség SE) 202 (87, 115)

férfiak:

85 kg: Baranyai János (Oroszlányi VSE) 305 (135, 170) 94 kg: Kiss Attila (Pécsi SE) 308 (143, 165) 105 kg: Gyurkovics Ferenc (Pécsi SE) 320 (150, 170) plusz 105 kg: Nagy Péter (Szegedi Lelkesedés Sportkör) 370 (170, 200)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.