Sport

Súlyemelés: Nagy Péter megint Vk-éremért emel az Elnök Kupán

Súlyemelés: Nagy Péter megint Vk-éremért emel az Elnök Kupán

2012. október 9., kedd
Súlyemelés: Nagy Péter megint Vk-éremért emel az Elnök Kupán

Nagy Péter a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) e hétvégi oroszországi Világkupa-versenyén is érmet nyerhet, akárcsak tavaly, amikor harmadik lett a bjelgorodi viadalon.

Az idén nem az ukrán határhoz közeli város a helyszín, hanem - szombaton és vasárnap - Szentpétervár, ahol a Szegedi Lelkesedés SK ólomsúlyú erős emberének esélyeit javítja, hogy a múlt évi Elnök Kupán előtte végzett oroszok egyike sem indul. Az idei rendezvény nevezési listáján a magyar emelő a plusz 105 kilós kategória rajtlistájának éllovasa - erősítette meg az MTI-nek az IWF budapesti titkársága kedden. Ha a tavaly világbajnoki 8., Universiade-győztes, a nyáron Londonban olimpiai 11. helyezett Nagy 416 kilós egyéni legjobbjának akár csak a közelében teljesít vasárnap, már okkal számíthat újfent dobogós Vk-helyezésre. Az ezúttal második alkalommal kiírt orosz Elnök Kupán nemcsak a presztízs miatt célszerű kiemelkedőt produkálni, hanem a sportágban kifejezetten vonzónak számító pénzdíjak miatt is. Súlycsoportonként az első hely ötezer amerikai dollárt ér, míg a másodikért három-, a harmadikért pedig kétezret fizetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.