Sport

Salakmotor: régi motorosok is nyeregbe pattannak Mórahalmon + VIDEÓ

Salakmotor: régi motorosok is nyeregbe pattannak Mórahalmon + VIDEÓ

2012. október 17., szerda
Salakmotor: régi motorosok is nyeregbe pattannak Mórahalmon + VIDEÓ

Szerda délután a John Bull Pubban tartottak sajtótájékoztatót a szombati mórahalmi Fontana Takarék Speedwaymaraton salakmotorverseny kapcsán.

Nógrádi Zoltán

, Mórahalom polgármestere elöljáróban megköszönte, a támogatók fellépését, s hogy a nem mindennapi rendezvény szervezésének mellé álltak. „Egy város életében óriási esemény egy ilyen verseny, noha az önkormányzatnak hasonló rendezvényszervezés alapvetően nem profilja. Olyan fejlesztéseket vittünk véghez a közelmúltban Mórahalmon – elég a városképünkre, a gyógyfürdőre és a négycsillagos szállodára gondolnunk – ha ezeket ki akarjuk használni, szükséges hasonló rendezvények szervezésében élen járnunk. E célból a Móra Tourist Nonprofit Kft.-t bíztuk meg a szervezéssel” – mondta el a polgármester. Hozzátette,

Nagy Róbert

a Big's Motor Sport Club elnöke kereste meg korábban a verseny szervezése kapcsán négy évvel ezelőtt, de csak mostanra sikerült tető alá hozni a rendezvényt. „Bízom benne, hogy településünket tovább népszerűsíti ez az esemény” – zárta szavait Nógrádi Zoltán. Nagy Róbert, a Speedwaymaraton salakmotorverseny főszervezője közölte, minél több korcsoportot szerettek volna felvonultatni, régi motorosok jól csengő neveivel, mint

Kócsó Antal

,

Tihanyi Sándor

vagy

Adorján Zoltán

, de az ifjak között egy ifjú titán, fia,

Nagy Patrik

is ott lesz. Hozzátette ugyanakkor, hogy sajnos

Magossy Norbert

sérülés miatt nem lesz a versenyzők között, ahol a nemzetközi mezőnyből olyan ismertebb nevek is felbukkannak majd, mint

Grzegorz Walasek

, vagy

Adam Skórnicki

.

Az ugyancsak régi motoros

Kócsó Antal

örömét fejezte ki, hogy 20 év után Mórahalmon éled újjá a motorsport a megyében, majd hozzátette, mindenképp nyeregbe pattan szombaton.

Terhes János

, az egyik főtámogató Tenzio Kft. ügyvezetője felidézte, hogy a 15 éve a még Glasgow-ban versenyző Nagy Róbert kereste meg támogatásért, de az akkori kis logó mára komoly támogatássá nőtt.

Hebők Ferenc

, a Porsche Szeged képviseletében ugyancsak kiemelte a főszervező kezdeményezőkészségét, amikor pár hónappal korábban felvették a kapcsolatot a verseny szervezése vonatkozásában. „Tudjuk, hogy a megyében élő sportbarátok ki vannak éhezve a technikai sportokra, különösen a salakmotorra. Mi segíteni szeretnénk, hogy a jövőben is megmaradjon az érdeklődés” – közölte az üzletember. Nagy Patrik, a Big’s Motor Sport Club versenyzője - aki a hétvégén a juniorok mezőnyében indul – elmondta, még nem volt alkalma kipróbálni pályát, de már alig várja hogy az első köröket róhassa. A fiatal motoros hétfőn még Belgrádban versenyzett a szerb egyéni bajnokságban, ahol jó eredményt ért el, Mórahalmon pedig a juniorok mezőnyében győzelemre készül. Mint a mórahalmi ring későbbi hasznosításával kapcsolatban elhangzott, cél állandósítani a salakmotorversenyeket a Béróhögyi Sportközpontban hazai és nemzetközi szinten, valamint leghamarabb 2-3 éven belül világbajnoki Grand Prix-futamot is odavinni. A 8 ország, 40 versenyzőjét 40 futamban felvonultató rendezvényre jegyek elővételben válthatók 2200 forintos áron a mórahalmi Turisztikai Irodában (6782 Mórahalom, Tömörkény utca 3. Tel: +36 (62) 660-710) vagy 2500 forintért a helyszínen, a Béróhögyi Sportközpontban, mely egy nagy tányér gulyásleves árát is tartalmazza. A belépés diákigazolvány felmutatásával 12 éves kor alatt ingyenes. A versenyek 11 órakor kezdődnek és a tervek szerint késő délután 17 óra után fejeződnek be.

Tekintse meg a Telin Televízió Sportkoktéljában Kócsó Antallal készült interjút!

http://www.youtube.com/watch?v=6tL7Ay7UuK8

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.