Sport

Női futball: súlyos sérülés, súlyos vereség + FOTÓK

Női futball: súlyos sérülés, súlyos vereség + FOTÓK

2012. október 8., hétfő
Női futball: súlyos sérülés, súlyos vereség + FOTÓK

Ismét vereséget szenvedett a Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben. A szegedi lányok ezúttal sem tudtak betalálni a Nagypálinak, ráadásul újabb súlyos sérülés sújtja a csapatot.

Ismét meghatározó játékosok hiányoztak a szegedi csapatból a kezdésnél:

Baksa Katalin

és

Szil Tünde

térdsérülés,

Dudás Diána

térdszalagszakadás,

Kardos Bernadett

eltiltás miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére, a meccs előtt pár perccel pedig kiderült, hogy

Lévai Nikolett

sem játszhat. A Németországból visszatért Boros Izabella azonban végre pályára léphetett a szegedieknél. Hamar vezetéshez jutott a hazai csapat: a 6. percben középen hozta fel a labdát a Nagypáli, az egyik szegedi védő belepiszkált a kiadott passzba, így az a kiugró

Végh Renáta

elé került, aki a vert helyzetben lévő kapus mellett a hálóba helyezett (1-0). A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek,

Földesi Liliennek

a SZAK kapusának kellett bravúrt bemutatnia, majd

Papp Dorina

lövése kerülte el centikkel a hazai kaput, amelynek védője,

Fülöp Krisztina

is megmutathatta mit tud,

Zimányi Kovács Anikó

próbálkozása után. A 19. percben sokkoló jelenetnek lehettek szemtanúi a vasboldogasszonyi sporttelepre kilátogatók:

Horváth Hanna

startolt rá egy labdára a középpályán, és miközben egyszerre igyekezett megszerezni azt a hazaiak egyik játékosával, a közéjük szorult labdára lépve, elvesztette az egyensúlyát, és olyan szerencsétlenül érkezett a földre, és szárkapocscsont-törést szenvedett. A játék több, mint fél órán keresztül állt, a mentők kiérkeztéig.

(Ki kell emelni a rendező hazaiak sportszerű hozzáállását: Vincze Sándor, a Nagypáli technikai vezetője segített a sérültnek és kísérőinek autóval visszamenni a kórházból a meccs helyszínére, amiért a szegedi csapat külön köszönetét fejezte ki a sportembernek.)

A súlyos sérülés sokkja a szegedi lányokat is megfogta, s a kényszerű csere után egy perccel egy középpályán megszerzett labdát a hazaiak jó ütemben ütöttek be a védők mögé, és a kilépő

Vörös Viktória

jobbal a léc alá bombázott (2-0). A vendégeknél Papp Dorina a továbbiakban is aktívan veszélyeztette a Nagypáli kapuját, de ezúttal is mellé ment a labda, majd hazai részről Végh Renáta ziccerét hatástalanította közös erővel Boros Izabella és Földesi kapus. Végh a későbbiekben is veszélyeztetett, előbb egy, a védők által kifejelt labdát durrantott csúnyán mellé, majd a félidő hajrájában a vendég hálóőrnek kellett jó ütemben kimozdulnia újabb ziccerénél.

Fordulás után Boros és Lipták Lilla remek összjátéka nyomán tisztázott lábbal a hazai kapuvédő, majd Zimányi Kovács percei következtek: előbb 22, majd 30 méterről célozta meg veszélyesen a hazai "ketrecet", de néhány centit mindkét esetben tévedett. Az 52. percben ki más, mint Végh került helyzetbe ismét, de Földesi ezúttal is résen volt, hazai kollégájának pedig egy újabb, kellemetlen, pattogós Zimányi Kovács lövést kellett ártalmatlanítania a folytatásban. Aztán a 60. percben egy bal oldalról beívelt labdába a vendég védők közül ketten is szerencsétlenül nyúltak bele, így az Gáspár Krisztina elé csorgott, aki a hálóba pofozta, háromra növelve a Nagypáli előnyét. Nem sokkal később Földesi újabb védéssel igazolta helyét a kezdőcsapatban, majd Németh Zsófia beadás után történt kezezés hazai részről a büntetőterületen belül, ám a játékvezető vétlennek ítélte az esetet. Az eset azért is volt fájó, mert az ebből kialakult kontratámadásból Végh megszerezte második gólját a mérkőzésen (4-0). A 72. percben Szalai Ágnes beadása után Zimány Kovács lőhetett 28 méterről, ám a hazai kapus ujjheggyel fölé tornázta a játékszert. A szegedi támadó nem sokkal később egy 22 méteres szabadrúgást küldött kapura, amit Fülöp csak üggyel-bajjal tudott megfogni. A hajrában újabb szabadrúgással próbálkozhatott a SZAK focistája közelebbről, ám a hazai kapus újabb bravúrt mutatott be. A végjátékban egy hazai kapufát követően a játékvezető már nem nézte el a tizenegyest, ám a csereként beállt Gula Eszter fantasztikus reflexszel hárítani tudta, akárcsak a kipattanó utáni ismétlést, ám nem ért véget a Nagypáli tűzijátéka, a labda ismét hozzájuk került, s egy passzt követően a hálóba fejelték a labdát - ám les miatt a bíró nem adta meg a gólt. Az ezer sebből vérző szegedi csapat tisztességesen küzdött, és mindent megtett, hogy pontot, vagy pontokat szerezzen, de minden ellenük dolgozott. Horváth Hanna sérülése sokkolta őket, és a hiányát nem bírta el az együttes. A mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak a Nagypálinak, és a helyzetek számában sem volt túl nagy különbség, de míg a vendégek inkább távoli átlövésekkel próbálkoztak, a hazaiaknak többször sikerült a kapu közvetlen közelébe kerülniük, és jobban összpontosítottak a befejezéseknél. Mindkét oldalon rengeteg lehetőség adódott, ami látványos, eseménydús mérkőzést eredményezett. A koncentráltabb játék miatt azonban a Nagypáli megérdemelten gyűjtötte be a három bajnoki pontot annak ellenére, hogy a gólkülönbség a mutatott játék alapján mindenképpen túlzó. Cserenkó Szabolcs tanítványai október 13-án, szombaton 13 órától javíthatnak, amikor a Femina együttesét fogadják a Felső Tisza parti stadionban.

Női labdarúgó NB I 8. forduló:

Páter Fit-Well-Nagypáli - Szegedi AK 4-0 (2-0) Vasboldogasszony, 100 néző. Vezette: Husz (Csóra, Freischmid) Nagypáli: Fülöp - Pete, Németh E., Boda, Luczi (Koltai 82'), Kerkai, Széplaki, Vörös, Vincze (Horváth K. 75'), Gáspár, Végh (Szegedi 75'). Vezetőedző: Péter Zoltán. SZAK: Földesi (Gula 46') - Miklós, Boros, Németh Zs., Harcel, Szalai, Hethési, Horváth H. (Fehér 17'), Zimányi Kovács, Papp, Lipták. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Gól: Végh (6', 67'), Vörös (20'), Gáspár (60'). Sárga lap: Vörös (80'), ill. Papp (37'), Németh Zs. (70'). Péter Zoltán: "Tartottam ettől a mérkőzéstől, mert sajnos nagyon keveset edzünk, de összeszedte magát a csapat. Tudom, hogy az ellenfélnél sérülések és a kiállítás miatt meg kellett bontani a csapatot, és emiatt nincsenek a legjobb passzban, de úgy érzem, ennek ellenére is megérdemelten nyertük meg ezt a kiesési rangadót." Cserenkó Szabolcs: "Szegény embert még az ág is húzza... Úgy gondolom, hogy kihoztuk a mérkőzésből, amit lehetett, de nem volt szerencsénk. Sajnos rengeteg problémánk van, nagyon sok a sérültünk, így nem tudtunk a megfelelő szerkezetben pályára lépni. Akik játszottak, példásan küzdöttek, de ez alkalommal ez csupán ennyire volt elég. Reméljük, hogy a sors előbb-utóbb visszaadja nekünk, amit az elmúlt hetekben elvett!"

További eredmények:

1. FC Femina – Nyíregyháza Spartacus FC 4-1 (3-1) Viktória Trend Optika FC – Hegyvidék SE 12-0 (5-0) Astra-Bíró-Kert FC – MTK Hungária FC 0-3 (0-0) BNLC-Csepel – UTE Profisport 6-2 (4-0)

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Viktória Trend Optika FC

8

7

1

-

56

2

54

22

2.

MTK Hungária FC

7

7

-

-

53

2

51

21

3.

Astra-Bíró-Kert FC

8

5

2

1

28

12

16

17

4.

Hegyvidék SE

7

5

-

2

14

19

-5

15

5.

UTE Profisport

8

3

1

4

11

22

-11

10

6.

1. FC Femina

8

3

-

5

14

18

-4

9

7.

Páter Fit-Well-Nagypáli

8

2

1

5

13

35

-22

7

8.

BNLC-Csepel

8

2

1

5

17

46

-29

7

9.

Szegedi AK

7

1

-

6

4

20

-16

3

10.

Nyíregyháza Spartacus FC

7

-

-

7

7

41

-34

0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.