Sport

Női futball: megszerezte első pontjait a SZAK + FOTÓK

Női futball: megszerezte első pontjait a SZAK + FOTÓK

2012. október 1., hétfő
Női futball: megszerezte első pontjait a SZAK + FOTÓK

Kemény csatában, biztos győzelmet aratva szerezte meg első pontjait a Szegedi AK a BNLC-Csepel gárdája ellen a női labdarúgó NB I szombati mérkőzésén.

A napsütéses idő ellenére nem túl jó előjelekkel indult a meccs a hazai csapat számára, hiszen

Cserenkó Szabolcs

vezetőedzőnek továbbra is nélkülöznie kellett a Németországban dolgozó

Boros Izabellát

, valamint a korábban térdsérülése és -műtéte miatt hosszabb időre kidőlt

Dudás Diát

, rajtuk kívül

Horváth Hanna

iskolai elfoglaltság,

Baksa Katalin

pedig sérülés miatt nem állt a csapat rendelkezésére.

Szil Tünde

is térdsérüléssel érkezett vissza a hét elején az U19-es válogatottól, de őt sikerült "összedrótozni" a meccsre, így vállalta a játékot. A BNLC bátran kezdett, és az első negyedórában huszáros rohamokat vezetett, majd kiegyenlítetté vált a játék, és felváltva kerültek veszélybe a kapuk. A 23. percben ritkán látható öngóllal szerezte meg a vezetést a hazai együttes. Szil Tünde indította mértani pontossággal

Szalai Ágnest

a jobb oldalon, aki egyszerre ért oda a labdához

Vachter Zsófiával

, aki kétségbeesetten menteni igyekezett, és "csínes" helyzetben elrúgta előle a labdát, ami a közben kiinduló Aschenberenner Réka felett a hálóba hullott (1-0). A vezetés birtokában továbbra is támadásban maradt a Szeged, de a vendégek is vezettek néhány ellentámadást. A 36. percben a tizenhatos sarkáról szabadrúgáshoz jutott a BNLC, amelyet

Csiszár Henrietta

a sorfalba lőtt. Az egyik hazai játékos mellkasát védve kézzel ért a labdához, így a játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt befelé, a kiváló pozícióból azonban nem tudtak a hálóba találni a vendégek. A 45. percben ismét Csiszár Henrietta végezhetett el szabadrúgást 18 méterről, s a rosszul felállított sorfal mellett a rövidre tekert labda a kissé késve vetődő

Földesi Lilien

hóna alatt a hálóba vánszorgott (1-1).

A második félidőben nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a SZAK, és ennek az 54. percben meg is lett az eredménye. Több hazai akciót követően Papp Dorina vitte el a labdát a jobb oldalon, majd ügyesen középre tálalt, ahol az érkező Lipták Lilla a kifutó kapus mellett higgadtan a hálóba továbbította a játékszert (2-1). Nem enyhült a hazai nyomás, előbb Zimányi Kovács Anikó, majd Papp Dorina révén veszélyeztettek, de a vendégek kapusa mindkétszer a helyén volt. Ezután Földesi Liliennek kellett egy lövést kitenyerelnie a másik oldalon. A 76. percben aztán egy szögletet követően Aschenbrenner Réka kissé elszámította a labda ívét, s a róla kipattanó labdát Lévai Nikolett kíméletlenül vágta ballal a hálóba (3-1). Ekkor már eldőlni látszott a találkozó, de egyik csapat sem engedett ki. A 80. percben megfogyatkozott a SZAK: Csiszár Henrietta immár nem először próbálta egyedül átverekedni magát a védőkön, két hazai játékoson túl is jutott, amikor Kardos Bernadett ütemkéséssel becsúszva felvágta, Fülöp játélkvezető jogosan mutatta fel neki a pirosat érő második sárga lapot. Kemény belépőből a másik oldalon is akadt: három perccel később Patocskai Rita talpalta le sárga lapot érően Miklós Gabriellát, akit kézben kellett levinni a pályáról. Az egyre feszültebb végjátékban az elcsigázott vendégek egyre többször késtek el a belépőkkel, így a levegőben lógott egy újabb lap, melyet a 90. percben osztott ki a bíró: Vachter Zsófia kapott pirosat Szalai Ágnes felvágásáért. Ezek után az eredmény már nem változott és a hazaiak begyűjtötték a három pontot. A mérkőzés összképe alapján a hazai csapat győzelme teljesen megérdemelt, mert több átlag feletti teljesítménynek köszönhetően lényegesen több helyzetet alakított ki ellenfélnél, és erővel is jobban bírta a hajrát. A vendégek inkább tördelték a játékot, és a válogatott Csiszár Henrietta egyéni megoldásaira építettek, akit azonban Lévai Nikolett nagyrészt eredményesen tudott kikapcsolni a játékból. A vendégek edzője, Bubcsó Norbert folyamatosan cinikus hangnemben kommentálta az eseményeket a kispadról, ezért a játékvezetőnek többször is figyelmeztetnie kellett, csak a játékvezető jóindulatának köszönhette, hogy nem küldték el a kispadtól. A szegedi focista lányok következő alkalommal hosszú túrára indulnak: október 6-án 13 órától Vasboldogasszonyban lépnek pályára az egykori zalaegerszegi válogatott védő, Péter Zoltán irányította Nagypáli vendégeként.

Női labdarúgó NB I 7. forduló:

Szegedi AK - BNLC-Csepel 3-1 (1-1) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Fülöp (Török, Túri) SZAK: Földesi - Miklós (Fehér 85'), Kardos, Németh Zsó., Harcel, Szalai, Lévai, Szil (Nagy Dzs. 46'), Zimányi Kovács, Papp (Hethési 65'), Lipták. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. BNLC: Aschenbrenner - Sovák, Sándor, Beke, Vachter, Kovács K., Nagy-Peti, Csiszár (Patocskai 70'), Fóris, Lengyel, Dancs (Varga N. 76'). Vezetőedző: Bubcsó Norbert. Gól: Vachter (23' - öngól), Lipták (54'), Lévai (76'), ill. Csiszár (45'). Sárga lap: Lévai (35'), ill. Sovák (19'), Beke (33'), Patocskai (83'). Kiállítás: Kardos (80'), ill. Vachter (90') Cserenkó Szabolcs: "Két hasonló játékerőt képviselő csapat találkozott, de úgy gondolom, hogy ennyivel a mai napon jobbak voltunk ellenfelünknél. Saját csapatomból név szerint nem emelnék ki senkit, hiszen mindenki hozzátette a magáét a szezon első győzelméhez. Sikerült semlegesítenünk a válogatott Csiszár Henriettát, és ez megítélésem szerint döntőnek bizonyult. Emellett fontos volt az is, hogy a góljainkat jó pillanatokban szereztük." Bubcsó Norbert: "Gratulálok a Szegednek..."

További eredmények:

Nyíregyháza Spartacus FC - Páter Fit-Well-Nagypáli 3-5 (1-4) Hegyvidék SE - UTE Profisport 2-1 (2-1) Viktória Trend Optika FC - Astra-Bíró-Kert FC 2-2 (1-0) MTK Hungária FC - 1. FC Femina 6-2 (2-2)

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Viktória Trend Optika FC

7

6

1

-

44

2

42

19

2.

MTK Hungária FC

6

6

-

-

50

2

48

18

3.

Astra-Bíró-Kert FC

7

5

2

-

28

9

19

17

4.

Hegyvidék SE

6

5

-

1

14

7

7

15

5.

UTE Profisport

7

3

1

3

9

16

-7

10

6.

1. FC Femina

7

2

-

5

10

17

-7

6

7.

Páter Fit-Well-Nagypáli

7

1

1

5

9

35

-26

4

8.

BNLC-Csepel

7

1

1

5

11

44

-33

4

9.

Szegedi AK

6

1

-

5

4

16

-12

3

10.

Nyíregyháza Spartacus FC

6

-

-

6

6

37

-31

0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.