Sport

Labdarúgás: vereséggel avatta fel új "otthonát" a Kinizsi

Labdarúgás: vereséggel avatta fel új "otthonát" a Kinizsi

2012. október 29., hétfő
Labdarúgás: vereséggel avatta fel új "otthonát" a Kinizsi

Nagy reményekkel vágott neki a Móravárosi Kinizsi SK a soron következő mérkőzésének, melyet új otthonában a gyálaréti pályán a Földeák csapta elleni vívott a labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában.

Az már az első percekben látszott, hogy nem sokáig fog a mérkőzés döntetlenre állni. Némi tapogatózás után igazi rangadóhangulat kerekedett a szürke esős időben. Mindkét csapat nyílt sisakos támadójátékot játszott, egymást érték a nagyobbnál nagyobb helyzetek mindkét kapu előtt, már csak egy jó befejezés kellet volna valamelyik csapat részéről. Ez legelőször a móravárosi alakulatnak sikerült a 26. percben:

Magyar Béla

egy a tizenhatoson belül, a kapunak háttal átvett labdát remekül készített le a második hullámban érkező

Vidákovicsnak

, aki remekbe szabott belsőzés után szépen tekert a hosszú sarokba, a földeáki kaput védő

Molnár Dávid

mellet (1-0). Ez még inkább támadásra ösztönözte a a vendégek játékosait.

Béres Róbert

a 32. percben egy móravárosi védelmi hibát kihasználva emelte be a labdát

Varga László

kapujába (1-1). Nem állt le a Földeák: hat perccel később

Debreceni Dávid

növelte a csapata előnyét egy 16 méterről eleresztett lövéssel (1-2). Ezek után a szünetig folytatták a csapatok küzdelmet, de gólt egyik fél sem tudott szerezni. A fordulás után látszódott a móravárosiakon, hogy mindet megfognak tenni a győzelemért, ezért agresszívabb támadó játékra váltottak, mely a 75. percben hozta meg gyümölcsét:

Petrusán Balázs

a földeáki tizenhatos vonalában kapta a labdát, majd továbbította is a kapuba (2-2).

Gerebicz Attila

együttese ezek után mindet egy lapra feltéve, támadások egész sorát dolgozta ki, ám nagyobbnál nagyobb helyzeteket elpuskázva - ahogy az a fociban lenni szokott - meg is bosszulta magát a sok kihagyott helyzet. Előbb a 79. percben a földeáki

Orosz Gergő

vette vissza a vezetést csapatának (2-3), majd a 90. minutában egy kontrából

Nagy-György Tibor

adta meg a kegyelemdöfést a hazai csapat számára (2-4). Mindkét csapat nagyszerű játékot mutatott be a mérkőzésen, igazi rangadóhangulatot adva a napnak. A támadások befejezésekor jobban koncentráló vendég földeáki csapat megérdemelten nyert, míg a hazai móravárosi alakulat a mérkőzést végigtámadva, rengeteg ziccert hibázva elmondhatja magáról, hogy méltó ellenfele volt a lista elején tanyázó alakulatnak.

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 11. forduló:

Móravárosi Kinizsi SK - Földeák TC 2-4 (1-2)

Szeged-Gyálarét, 20 néző. Vezette: Bán Imre ( Kőhalmi Attila, Varga István)

Móravárosi Kinizsi SK:

Varga L. - Varga P., Laczi N., Gerebicz, Valkai Z., Magyar (Martonosi 56'), Vidákovics, Laczi Z., Petrusán, Krébesz, Valkai J.

Csere:

Varga G., Koncsek, Sövényházi. Földeák TC.: Molnár - Nagy-György L., Szalma (Szűcs Ernő 82'), Batik, Molnár J., Megyaszai (Nagy-György T. 55'), Kurai (Orosz 48'), Megyesi, Debreceni, Béres, Molnár Zs.

Gól:

Vidákovics (26'), Petrusán (75'), ill. Béres (32'), Debreceni (38'), Orosz (79'), Nagy-György T. (90')

Sárga lap:

Megyesi, Orosz. Gerebicz Attila:

"Gratulálok az ellenfélnek, és csapatomnak a játékért. A szezon legjobb mérkőzését játszottuk, bár vereséget szenvedtünk, de így is emelet fővel jöhettünk le a pályáról. A játék képe alapján a döntetlen lett volna az igazságos eredmény."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.