Sport

Labdarúgás: elpuskázta ziccereit, kikapott a SZVSE

Labdarúgás: elpuskázta ziccereit, kikapott a SZVSE

2012. október 7., vasárnap
Labdarúgás: elpuskázta ziccereit, kikapott a SZVSE

Két nagyszerű formában lévő alakulat csapott össze vasárnap a megyei I. osztályú bajnokságban a SZVSE-stadionban. A masszív mágocsiak folytatták remek sorozatukat, míg a vasutasok ezúttal hadilábon álltak a helyzetkihasználással.

A tizenegyedik helyen tanyázó Szegedi VSE három-, míg a nyolcadik Nagymágocs négymeccses veretlenségi sorozattal érkezett a vasárnap délutáni derbire. A vasutasok az utóbbi fellépéseik során két győzelemmel és egy döntetlennel kezdték meg a felzárkózást, míg a vendégek három iksz mellé egy sikert jegyeztek az elmúlt hónap során, jelezve, hogy masszív csapatuknak ott a helye a középmezőnyben. A találkozó előtt az volt a kérdés, mindkét alakulat folytatni tudja-e a pontok gyűjtögetését, vagy valamelyik felül tud kerekedni, megszakítva a másik remek szériáját. Óriási elánnal vetették bele magukat a harcba a szegediek, s már az első bő félórában fél tucat hatalmas helyzetet dolgoztak ki. Ezek közül azonban csak egyet tudtak értékesíteni, mikor

Hegyesi Zsolt

lépett ki egyedül, s higgadtan passzolt a kapus mellett a hálóba; 1-0. Az első félidő hátralévő részében is a vasutasok domináltak, ám az iramból némiképp visszavettek, de összességében így is nyugodtan térhettek pihenőre. A szünetben azonban mintha bennragadtak volna az öltözőben, hiszen a folytatásban nem találták a fonalat, csapkodóvá vált a játékuk. Ezt tizenöt perc leforgása alatt két találattal bosszulták meg a látogatók. Egyik góljuk egy szögletet követően kapu előtti kavarodásból esett, a hosszú oldalról visszafejelt labdát kotortak 5 méterről a hálóba, míg a második alkalommal leindították Ágostonékat a vendégek a bal szárnyon, s ügyesen használták ki a kiugrásból adódó lehetőséget.

Marsovszki Gergő

tehát még "csak" egyenlített,

Szepesi János

révén pedig már a Plenter-gárdánál volt az előny. A hajrában aztán mindent egy lapra feltéve rohamoztak

Berki István

legényei, s újra számos ziccert dolgoztak ki, ám képtelenek voltak túljárni az ihletett formában védő

Kovács Imre

kapus, illetve védőtársai eszén. A lelkes Nagymágocs végül is 2-1-re győzött, miközben a szegediek elsősorban magukat okolhatják a vereségért. A folytatásban rendkívül nehéz ütközet vár Szalma Gergelyékre, ugyanis október 14-én (vasárnap) 14.30-kor az Ásotthalom vendégeként lépnek majd pályára, míg a mágocsiak ugyanebben az időpontban az újonc, eddig gyengélkedő Bordányt fogadják.

A megyei I. osztály 8. fordulójában:

Szegedi VSE - Nagymágocs SE 1-2 (1-0).

Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző, vezette: Hideg Bence (Csöngető Endre, Kőhalmi Attila).

SZVSE:

Oluhár - Ágoston, Pécsek, Márkus, Nagypál, Papp Á., Busa (Balogh 82'), Németh (Mazula 70'), Szalma, Hegyesi Zs., Bagi. Vezetőedző: Berki István.

Nagymágocs:

Kovács - Takács, Kerekes, Marsovszki, Markovics N., Markovics I., Makai, Lászlai, Paczuk (Füredi 87'), Szepesi, Fejes. Vezetőedző: Plenter Ferenc.

Gólszerzők:

Hegyesi Zs. (34'), illetve Szepesi J. (58'), Marsovszki G. (61')

Jók:

senki, illetve Kovács I. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat Berki István:

"Helyzetek sokaságát hagytuk ki, törvényszerű a vereségünk. Fejben nem voltunk rendben."

Plenter Ferenc:

"Felemás mérkőzésen húsz perc futballal eldöntöttük a találkozót."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.