Sport

Labdarúgás: elkalapálták Üllőn a Makót

Labdarúgás: elkalapálták Üllőn a Makót

2012. október 7., vasárnap
Labdarúgás: elkalapálták Üllőn a Makót

Enerváltan és szív nélkül futballozott a Makó Üllőn, nem sok lehetősége volt a Maros-partiaknak a pontszerzésre, a Pest megyeiek kétszer mattolni is tudták Magyarékat, így pontatlanul utazhattak haza.

A kilencedik helyről várhatta a 8. fordulót a Makó FC, miután egy hete 2-0-ra megnyerte a Szeged elleni megyei derbit. Kulacsik Tamásék ezúttal a negyedik helyen tanyázó Üllőhöz látogattak, s az előző napi eredmények tükrében egyértelmű volt számukra, hogy pontot, még inkább pontokat kell szerezniük ahhoz, hogy ne kerüljenek immár komoly hátrányba a legjobb hat közé kerülésért (azaz a bennmaradás esélyéért) folytatott versenyben. Az első 70 percben nem túl látványos küzdelem jellemezte a meccset, komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem adódott. De már ekkor is látszott, hogyha a Makó nem tud sebességet váltani a lábakban és a fejben egyaránt, nem sok esélyük lehet a pontszerzésre. A hazaiak lelkesedése és az egyre veszélyesebb akcióik a 69. percben értek góllá. Egy jobbról beívelt labdát továbbított Hollauer a hálóba. Majd alig 10 perccel később ismét ő volt eredményes. Megint a jobb oldalról és ismét csak beadás. Ezúttal egy védő és egy csatár harcolt a labdáért, a felszabadítás elmaradt, a zsuga pedig Hollauer elé csorgott, a lábáról pedig újfent a hálóba. A látottak alapján az Üllő megérdemelten zsebelhette be a három pontot.

Az NB III Alföld csoport 8. fordulójában:

Üllő SE - Makó FC 2-0 (0-0)

Üllő, 300 néző, vezette: Belanka Zsolt Péter (Csatári Tibor, Bálint Zoltán).

Üllő:

Szabó - Gráczki, Farkas, Várkonyi, Király - Hollauer, Borbély, Vizi, Ponczok(Jász-Pap) - Simon(Nagy), Minárik. Vezetőedző: Peller Gábor.

Makó:

Czirbus - Kulacsik (Horváth G.), Rakonczai, Gellér, Zámbori - Bánóczki, Siket (Erős), Magyar, Puskás - Tóth A. - Bány (Horváth K.). Játékosedző: Bány Tamás.

Gólszerző:

Hollauer(69',78').

Sárga lap:

Simon, Minárik ill. Gellér,Bánóczki, Siket. Bány Tamás:

Teljesen megérdemelt az Üllő győzelme, akaratban és a mutatott játékban is felülmúltak minket. Sajnos meg sem közelítette a mai teljesítményünk a múlthetit.

A Makóra a következő fordulóban is roppant fontos találkozó vár. Október 14-én (vasárnap) 15 órakor a Várfürdő-Gyulai Termál FC-t látják vendégül, mely hasonló helyzetben van, mint ők, ráadásul most szombaton odahaza kapott ki 2-0-ra a Dunaharasztitól. Igazi hatpontos mérkőzés lesz, melyről természetesen beszámolunk majd itt a SZEGEDma.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.