Sport

Kosárlabda: nagy a várakozás a Szedeáknál a nyitányra

Kosárlabda: nagy a várakozás a Szedeáknál a nyitányra

2012. október 5., péntek
Kosárlabda: nagy a várakozás a Szedeáknál a nyitányra

Péntek délelőtt tartott sajtóbeszélgetést az újszegedi Fasor Vendéglőben a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata.

"Két nappal a bajnoki rajt előtt úgy látom, hogy mindenkiben van némi feszültség és annál nagyobb várakozás a játékosok körében. Nem játszottak még együtt ezzel az edzővel - ezt látom rajtuk" - mondta el elöljáróban

Molnár József

, a Szedeák új vezetőedzője. "Intenzív edzéseink vannak, ezeken meglátszik

Alexa Szabolcs

munkája. Egészséges versenyszellem alakult ki a játékosok között, ennek eredményét a Debrecen ellen már meg fogjuk látni. Kulcskérdés, hogy megnyerjük az első meccset, ennek szellemében is lépünk pályára" - tette hozzá.

Vida Mátén

azonban nem látszott az izgalom. "Feszültség nélkül, de annál nagyobb várakozással tekintek a vasárnapi nyitány elé. Sok energiát fektettünk a felkészülésbe, már csak emiatt is várom az első két hazai meccset, melyekre bízom benne hogy nagyon sok szurkoló jön ki, s mi kiszolgáljuk őket. Győzelemre készülünk, egységes a csapatunk, látszik a győzni akarás a srácokon" - közölte a csapat irányítóposztos oszlopos tagja. "Nagyon kíváncsi vagyok a csapatra, hogy a derbi napján hogyan futnak. Számomra az első öt meccs külön szakaszt képez, úgy vélem ebből három akadályt vennünk kell, s az első kettőn kötelező győzni" - hangzott el Bonifert Domonkostól, az egyesület ügyvezetőjétől. Az elmúlt két évben nehéz sorsolása volt szezon elején a gárdának, hiszen az élcsapatokkal kellett gyors egymásutánban játszani. Vajon jobb-e, hogy most nem a legerősebbekkel kell kezdeni? "Magam részéről jobb szeretek túl lenni a nehezén az elején" - tette hozzá az ügyvezető. "Ez egy olyan szakma, ahol állandó a nyomás, egyaránt meg kell küzdeni az erősekkel és a gyengébbekkel. Azt plántálom a játékosokba, hogy el kell viselni bármekkora nyomást" - reagált a kérdésre Molnár József.

Vida Máté azonban kimondottan örül az idei sorsolásnak. "A kezdeti győzelmek kellő önbizalmat adhatnak nekünk a folytatásra. Tavaly éreztük hátrányát, milyen az ha az erősekkel kezdünk, a legyőzhető ellenfelekkel szemben is csökkent az önbizalom, de most azonban, ha hozzuk az első két mérkőzésünket, akkor bátrabban léphetünk pályára a Falco ellen jövő szombaton" - fejtette ki Vida Máté. Mint elhangzott, mindkét amerikai légiós játékengedélye megérkezett. "

Gurley

és

Gilchrist

nagyon jól dolgozott az elmúlt időszakban. Világossá tettem számukra, hogy mi lesz a szerepük új csapatukban. Teljes mértékben nyitottak az elveimre, alázattal állnak a munkához. Úgy érzem, személyükben két olyan légióst találtunk, akikkel zökkenőmentesen együtt tudunk dolgozni" - hangsúlyozta a tréner, aki felkészült az ellenfélből is, megtekintette a Debrecen legutóbbi felkészülési meccsét a Nyíregyháza ellen. "Nehéz megítélni a hajdúságiakat, hiszen állandóan változott a keretük a felkészülés során. Láttam

Cartert

videón és újabb amerikai játékosukat, jó képességű hátvéd, valamint figyelnünk kell egyénileg

Csehre

és

Helmeczire

is a magyar játékosok közül." Erre Bonifert Domonkos is felhívta a figyelmet, aki szerint mindegy milyen játékkal, de nyerni kell, hiszen van törleszteni való a Debrecennel szemben, akik az elmúlt szezonban kétszer is legyőzték a mieinket.

A szurkolók figyelmébe!

Mint megtudtuk, új beléptetési rendszer szerint lehet megtekinteni a mérkőzést, emiatt az egyesület azt javasolja a szurkolóknak, hogy a szokottnál korábban jöjjenek ki az újszegedi sportcsarnokba, hogy zökkenőmentes legyen a bejutás. Hozzátették, mivel lesz a bajnokságban középszakasz is, ezért várhatóan 18-20 meccset játszik itthon a csapat, emiatt érdemes bérletet vásárolni, hiszen jóval kedvezményesebben tekinthetők meg a találkozók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.