Sport

Kézilabda: rókavadászatra készül a Pick

Kézilabda: rókavadászatra készül a Pick

2012. október 12., péntek
Kézilabda: rókavadászatra készül a Pick

Vasárnap délután ismét hazai pályán játszik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában. A svájci Schaffhausen legyőzése után most nehezebb ellenfél, a német Füchse Berlin következik.

Múlt szombaton parádés utolsó pillanatokat láthatott a két és félezer hazai drukker az újszegedi sportcsarnokban, amikor a Pick Szeged,

Vadkerti Attila

a

Jonas Larholmtól

kapott labdával repült be a svájci hatosra a bal szélről, ám lövés helyett fantasztikus helyzetfelismeréssel keresztbe passzolt a jobbról berepülő

Rajko Prodanovicnak

, aki két másodperccel a játékidő vége előtt megszerezte a Pick 30. találatát, s így egygólos diadalt ünnepelhetett a csapat, az elsőt, az idei sorozatban. Hasonló szurkolásra, hasonló parádéra és kiváló helyzetfelismerésekre most vasárnap is szükség lesz. A gépezet ugyanis nem állhat le, következik a német Füchse Berlin egysége, amely komolyabb ellenfél a szívós, meglehetősen nemzetközi svájciaknál.

ONLINE!

Vasárnap 16 órától folyamatosan frissülő, élő, szöveges online közvetítés formájában számolunk be a Pick Szeged - Füchse Berlin BL-csatáról. Tartsanak velünk, szurkoljunk együtt a szegediek sikeréért!

Érdekesség, hogy a nyár folyamán a Pick első felkészülési tornáján már megmérkőzött a németekkel, akikkel korábban egyébként még nem találkozott a csapat, s úgy szenvedett 30-24-es vereséget, hogy háromnegyed órán át partiban volt a házigazdákkal, akik némi játékvezetői ráhatás évén arattak magabiztos győzelmet (30-24). Hét közben bajnokit vívott a

Skaliczki László

vezette egység, amelyen lehengerlő első félidő után könnyedén verték a Balatonfüredet 38-25-re Nagy Norberték. "Az elejétől uraltuk a mérkőzést. Jó volt úgy belejönni a játékba, hogy már elejétől nagyobb volt a különbség, s az ellenfél láthatóan megtört. Úgy érzem, most nekem is viszonylag jól ment a játék, igyekeztem mindent maximálisan jól végrehajtani, ez nagyjából összejött. Ezt a meccset azonban már el kell felejteni, és a vasárnapira koncentrálni, ahol mindent megteszünk, hogy megverjük a Berlint!" - nyilatkozta a fiatal szélső, aki ötször volt eredményes a Balaton-partiak ellen. A hazai bajnokságban továbbra is veretlen Pick a BL első körében kikapott Zágrábban, majd a Schaffhausen ellen javítottak Ancsinék. Ha a svájciakra azt mondtuk, soknemzetiségű egység ugyanez igaz a berlin-reinickendorfi "rókákra" is: keretükben összesen kilenc nemzet fiai dobálják a Selectet, a 10 német játékosokon kívül van 2 horvát, illetve 1-1 cseh, norvég, lengyel, holland, orosz, dán és spanyol is, mindez a nemzetközi legénység az izlandi

Dagur Sigurdsson

vezetőedző irányítása alatt áll. A lila-sárgák 26,6 év átlagéletkorú gárdája a Bundesligában már kilenc találkozón van túl, melyből hetet megnyert, kétszer pedig döntetlenezett (az alsóházba tartozó Melsungen és a THW Kiel ellen), míg a BL-ben az első körben 29-25-re verték a Dinamo Minszket, majd legutóbb kikaptak a Barcelonától 11 góllal, 34-23-ra idegenben. Utolsó meccsüket ugyancsak idegenben játszották hazájuk bajnokságában, a Grosswallstadt otthonából csenték el a két pontot 25-18-as diadaluk alkalmával.

Időpontváltozás!

A televíziós közvetítés miatt megváltozott a Pick Szeged MKB Veszprém elleni mérkőzésének időpontja. A találkozóra október 28-án, vasárnap, 12.20-tól kerül sor az újszegedi sportcsarnokban.

A Pick Szegednek egyébként eddig kevés szerencséje volt német csapatokkal, a BL-ben eddig 8 alkalommal kaptak a szegediek eddig összesen 4 "teuton" ellenfelet (Magdeburg, Löwen, Flensburg, Kiel), s egyszer sem sikerült nyerni, 2 döntetlen és 6 vereség a mérleg. Sikerélmény csak a KEK-ben és a City Kupában adatott meg a Tisza-partiaknak, összesen 3 alkalommal. Legutóbb a tavalyi BL-sorozatban a bivalyerős THW Kiel verte el oda-vissza a mieinket. A belépő ezúttal is 3000 forint lesz, de váltható családi jegy is (1 felnőtt, 1 gyerek), amely 3500 forintba kerül. A Pick vezetése azt kéri a drukkerektől, hogy akinek lehetősége van, elővételben vásárolja meg a belépőt, hogy vasárnap ne legyen tumultus a pénztárnál. Azoknak a drukkereknek, akik jegyet vásároltak a Schaffhausen-meccsre, illetve jegyet váltanak a Berlin elleni találkozóra, érdemes megőrizniük a belépőt, mert az október 28-i, MKB Veszprém elleni hazai rangadóra egy nappal hamarabb válthatnak majd jegyet, amennyiben az említett két BL-meccs valamelyikének bilétáját felmutatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.