Sport

Kézilabda: hétvégén II. Török Ferenc emléktorna Vásárhelyen

Kézilabda: hétvégén II. Török Ferenc emléktorna Vásárhelyen

2012. október 5., péntek
Kézilabda: hétvégén II. Török Ferenc emléktorna Vásárhelyen

A hétvégén második alkalommal emlékezik leány kézilabdatornával a fiatalon, 53 éves korában elhunyt Török Ferencre a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club. Az egykori remek kézilabdás, majd edző ebben a hónapban lenne 69 éves.

A kétnapos versenysorozaton négy korosztályban 27 csapat több, mint 300 kézilabdása küzd majd a helyezésekért. A II. Török Ferenc emléktorna így az őszi időszakban országos viszonylatban is a legjelentősebb kézilabda utánpótlás versenyévé lépett elő, amely szerepel a Magyar Kézilabda Szövetség kiemelt utánpótlás eseményei között is. A torna rangját jelzi, hogy a 2011-2012. évi Országos Bajnokságok korosztályos döntőiben szerepelt csapatok jelentős számban részt vesznek a vásárhelyi erőpróbán. Az esemény központi helyszíne a Hódtói Sportcsarnok (Ormos Ede u. 18), de lesznek mérkőzések a Gregus Szakközépiskola tornatermében (Árpád u. 8) és az egykori Kossuth tornateremben (Kaszap u. 29) is. Az U12-es (2000. január 1. után születettek) tornára 8 csapat nevezett, amelyek két csoportban („A”: Debrecen SC-SI, Kézilabda Szeged SE, Törökszentmiklósi KE, Hódmezővásárhelyi LKC – „B”: Orosházi NKC, Tamási KC, Euro-Novex Tápiószele, Szeged-Kiskundorozsmai KSE), 2x15 perces mérkőzéseket vívnak a Hódtói Sportcsarnokban. Az U10-es (2002. január 1. után születettek) korosztályban 6 csapat, 2x15 perces körmérkőzéses formában dönti el a végső helyezéseket. A Hódtói Sportcsarnokban, valamint a Kaszap utcai létesítményben lejátszásra kerülő tornán a Debrecen SC-SI, az Éles Kézilabda Iskola SE, a Szeged-Kiskundorozsmai KSE, a Balmazújvárosi LKSE és a Student Comfort KUK csapatai lesznek a rendező HLKC ellenfelei. Az U9-es korosztályban (2003. január 1. után születettek) már szivacs kézilabdával versenyeznek a csapatok 5+1-es létszámmal. A benevezett 8 csapat közül az „A” csoportba a Szeged-Kiskundorozsmai KSE, a Student Comfort KUK, a Sprint SE Zsombó és a HLKC, míg a „B” csoportba a Törökszentmiklósi KE, a Kézilabda Szeged SE, a Tamási KC és az Euro-Novex Tápiószele csapatai nyertek besorolást. A 2x15 perces játékidejű mérkőzések helyszíne a Gregus tornaterem lesz. Az U8-as korosztályba (2004.01.01 után születettek) 5 csapat adta le nevezését, így a Gregus tornateremben a Student Comfort KUK, a Szeged-Kiskundorozsmai KSE, a Törökszentmiklósi KE, a Balmazújvárosi LKSE és a Hódmezővásárhelyi LKC 2x10 perces körmérkőzéseket játszik majd. A torna szombati napján 8-19 óra között a csoportmérkőzésekre, illetve a körmérkőzések első felére kerül sor, míg vasárnap 8-16 között a helyosztókat játsszák a csapatok. Az ünnepélyes eredményhirdetésre vasárnap délután 16.15től kerül sor a Hódtói Sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.