Sport

Kézilabda: Fradi-veréssel hangolt szombatra a Pick

Kézilabda: Fradi-veréssel hangolt szombatra a Pick

2012. október 3., szerda
Kézilabda: Fradi-veréssel hangolt szombatra a Pick

Győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata: Skaliczki László együttese az FTC-PLER otthonában négy góllal diadalmaskodott.

Sokáig kiegyenlített harcot hozott a Pick fővárosi vendégjátéka, jóllehet támadásban nem szórták meg magukat Vadkertiék, sok volt a pontatlanság, az elrontott lövés és a kihagyott ziccer, ám

Mikler Roland

védései révén kevés gólon tudták tartani a zöld-fehéreket, így a szünetben magabiztos ötgólos előnyt mutatott az eredményjelző (7-12). Fordulás után azonban feljöttek a hazaiak két gólra, ám a félidő közepére már stabil hat találat volt a szegediek előnye. A hajrára azonban ismét kiengedtek a Tisza-partiak, s egy 4-0-s sorozattal a hazaiak 22-20-ra jöttek fel. Ám az egész meccsen nagyot játszó, 8 gólig jutó

Balogh Zsolt

kulcspillanatban szerzett góljával és egy kivédekezett emberhátránnyal, valamint két Mikler-bravúrral minden kétséget eloszlatott a Pick az utolsó pillanatokra, s nagyot küzdve, megérdemelten nyert 25-21-re. Remek hangolódás volt a találkozó Ancsinéknak a szombaton 17.15-kor az újszegedi sportcsarnokban kezdődő Kadetten Schaffhausen elleni Bajnokok Ligája találkozóra. Bajnoki meccsen legközelebb egy hét múlva, október 10-én, szerdán 17 órától szoríthatunk a Picknek a megszokott újszegedi szentélyben, a Balatonfüred együttese ellen.

Férfi kézilabda NB I, 6. forduló:

FTC-PLER - Pick Szeged 21-25 (7-12)

Budapest, 600 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

FTC-PLER:

Székely - Bak 2/1, Pavlovics 2, Mazák 3, Szűcs 1, Marczinkó 3, Rév 1.

Csere:

Auth 1, Lendvay 4, Kocsi 3, Bakos, Pálos 1.

Vezetőedző:

Zsiga Gyula.

Pick Szeged:

Mikler - Prodanovics 3, Ancsin 1, Sulc 1, Pribanic 2, Blazevic 3, Vadkerti 1.

Csere:

Czina, Larholm 2, Balogh 8, Zubai 2, Kekezovics, Buday 2.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Hétméteres:

1/1, ill. -.

Kiállítás:

4 perc, ill. 6 perc. Skaliczki László:

"Nehéz, kemény sorozatban vagyunk. Nagy taktikai csata volt, komolyan felkészült a hazai csapat, megnehezítették a dolgunkat, s mi sem voltunk olyan állapotban, mint amilyenben lennünk kellene. Mikler Roland és Balogh Zsolt teljesítményét mindenképp kiemelném ma, valamint a védekezésünket, ugyanakkor a lerohanásaink nem működtek, pedig már jóval hamarabb eldönthettük volna a meccset."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.