Sport

Jégkorong: vasárnap este újra kergetik a pakkot Szegeden

Jégkorong: vasárnap este újra kergetik a pakkot Szegeden

2012. október 20., szombat
Jégkorong: vasárnap este újra kergetik a pakkot Szegeden

Közeleg a tél, közeleg a jég, ám a pakk-kergetőkre nem kell tovább várnunk: vasárnap este ismét jégkorong-mérkőzést rendeznek Szegeden!

Az elmúlt szezonban a második helyen végző Tisza Volán-MTK idén Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC néven vesz részt a háromcsapatos OB II-es pontvadászatban. A szerény létszám oka az, hogy a korábbi évekkel ellentétben a nemzetközi szövetség idéntől kötelezővé tette tisztán juniorbajnokság indítását, így azok nem játszhatnak az OB II-ben. A bajnokság menete mindezek után úgy néz ki, hogy az ősz folyamán a három csapat két körmérkőzéses bajnokságot játszik egymás után oda-visszavágó alapon, amelyet követ még egy tavasszal. Az ezután kirajzolódó sorrend végén egy tornarendszerű rájátszásra kerül sor a bajnoki cím eldöntéséért. A szegedi alakulat eredetileg elindult volna az első osztályban is, ám nem sikerült megegyezni a szövetséggel a határon túli csapatokkal vívandó meccsek törléséről, így maradt a jelenlegi megoldás.

Kalocsa László

együttese idén a Ferencvárossal együttműködve szerepel, ami azt jelenti, hogy a saját nevelésű szegedi mag kiegészül a Fradi MOL Ligás együttesének azon juniorjaival, akik épp nem lépnek pályára a nagyok között. Az azonban bizonyos, hogy a tavalyi szezonban alapembernek számító

Ódry Tamás

és

Bereczki Gergely

idén a MOL Ligás Újpestnél folytatják pályafutásukat, akárcsak a tavaly a Fradinál is játszó

Dominik Vecaj

. A bajnoki küzdelem múlt vasárnap már megkezdődött, a Debrecen simán verte Dunaújvárosban a Dab.Doclert 9-4-re, akik ezúttal Szegedre látogatnak. A csalóka eredmény ellenére Kalocsa László felhívta a figyelmet rá, hogy a dunaújvárosiak egysége nem kezdőkből áll, hanem javarészt azokból a rutinos hokisokból, akik az előző évben a klub, osztrák bajnokságban edződő farmcsapatánál terelték a pakkot. A vasárnap este 18 órától, az új üvegpalánkot kapott műjégpályán rendezendő jégkorongmérkőzésre várhatóan a tavalyi meccsekhez hasonlóan idén is rengetegen látogatnak ki. A belépés idén is díjmentes, a szervezők ráadásul forralt borral is megvendégelik a szurkolókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.