Sport

Hátország: nem sikerült a bravúr a SZEOL-Mórahalomnak

Hátország: nem sikerült a bravúr a SZEOL-Mórahalomnak

2012. október 16., kedd
Hátország: nem sikerült a bravúr a SZEOL-Mórahalomnak

Nagyot küzdött Gyulán az U19-es Csongrád megyei legénység, de végül vereséget szenvedett a Grosics Gyula Akadémia növendékeitől.

A gyulai Grosics Gyula Akadémia csapataival mérték össze tudásukat a SZEOL-Mórahalom együttesei a kiemelt II. osztályú U19-es és U17-es bajnokságban. Az idősebbek mérkőzésén a bajnoki címre törő akadémisták a hazai pálya előnyét maximálisan kihasználva (rendkívül csúszós műfűre vitték a meccset) megérdemelten nyertek, mivel a csúszkáló vendégvédők figyelmetlenségét, hibáit többször büntették. A krónikához tartozik, három SZEOL-védőt kellett cserélni sérülés miatt... Támadójátékban megfelelt a vendégcsapat, hiszen lőtt két szép gólt, de az agresszíven, frissen, pontosan játszó hazaiak a korcsolyázó ellenfelük ellen megérdemelten nyertek végül 4-2-re. Az U17-es derbin pedig 7-1-es hazai siker született. Az U17-es bajnokságban a SZEOL-Tisza Volán SC 2-2-re végzett a Maros-menti UFC-vel, a Hódmezővásárhelyi FC "B" 2-2-ra a Békéscsaba UFC vendégeként, a Hódmezővásárhelyi FC "A" - Szeged 2011 meccset pedig később rendezik. A tabellát a 22 pontos Grosics Akadémia vezeti, a SZEOL-Tisza Volán SC 16 ponttal harmadik, míg a SZEOL-Mórahalom 3 ponttal a tizenegyedik helyet foglalja el. Az U19-es sorozatban a Hódmezővásárhelyi FC "B" 2-1-re nyert a Békéscsaba UFC otthonában, a SZEOL-Tisza Volán 3-0-ra győzte le a makóiakat, míg a HFC "A" Szeged 2011 elleni találkozóját halasztották. Itt a Várfürdő-Gyulai Termál FC vezet 21 ponttal a Grosics előtt. A HFC "B" áll a legjobban megyénkből, 16 ponttal negyedikek, a SZEOL-Tisza Volán 13 ponttal ötödik, a SZEOL-Mórahalom 12 pontja jelenleg a hetedik pozícióhoz elegendő.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 9. forduló:

Párduc LSK-Grosics Akadémia - SZEOL-Mórahalom 4-2 (3-1).

Gyula, vezette: Belenka Zsolt Péter (Szántai Zsolt, Rakonczás Zsolt).

Grosics:

Nagy (Lantos) - Gyarmati (Patkás), Barát, Chiorean-Dósa (Gimesi), Ungi, Hegedűs (Korocsény), Pászka (Gajdó), Czirok (Fazekas), Erdős (Máruska), Manga, Kovács. Vezetőedző. Máté János.

SZEOL-Mórahalom:

Batik - Kertész G. (Faragó), Németh R., Bálint (Rádai), Szalma (Zsilák), Bagi (Varga R.), Törköly, Busa (Szántó), Gulyás (Bakai), Németh V. (Judik), Varga K. Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Vezetőedző: Hágelmann Endre.

Gólszerzők:

Pászka L. (13'), Kovács B. (28'), Manga Zs. (33'), Erdős M. (51), illetve Bagi T. (32'), Varga K. (86')

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 9. forduló:

Párduc LSK-Grosics Akadémia - SZEOL-Mórahalom 7-1 (4-1).

Gyula, vezette: Szántai Zsolt (Belenka Zsolt Péter, Rakonczás Zsolt).

Grosics:

Krnács (Kormos) - Farkas (Rebők), Ungi, Hoffmann, Fodor (Kántor), Paulik (Gazdag B.), Csapó (Klányi), Gazdag D., Hegedűs, Zabari, Zádori (Grecsó). Vezetőedző: Takács László.

SZEOL-Mórahalom:

Grund - Horváth, Kis, Pigniczki, Komócsin, Virág, Lajkó, Iritz, Füvesi, Baka, Csala. Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Vezetőedző: Bellán János.

Gólszerzők:

Hegedűs M. 3 (14', 17', 78'), Gazdag D. (3'), Zabari D. (26'), Grecsó B. (63'), Gazdag B. (82), illetve Csala D. (28')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.