Sport

Hátország: két győzelemmel kezdett a SZAK U15 + FOTÓK

Hátország: két győzelemmel kezdett a SZAK U15 + FOTÓK

2012. október 19., péntek
Hátország: két győzelemmel kezdett a SZAK U15 + FOTÓK

A Fradi ellen jól küzdött, a Békéscsaba ellen bizonyított, a Kecskemét ellen kínnal-keservvel győzött a Szegedi AK U15-ös csapata a korosztályos bajnokság nyitófordulójában, hozva az előzetes elvárásokat.

Múlt szombaton az előző éjszakai eső után mély talajon, és sajnos nem tökéletes pályaviszonyok között kezdődtek az U-15-ös bajnokság Fehér csoportjának küzdelmei a szegedi Kisstadionban. A csapatok azonban nem vettek erről tudomást, hanem nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe.

Küzdelem a Fradi ellen

A Fradi az első pillanattól érvényesítette technikai fölényét, és - mivel toronymagasan a legjobb játékosállománnyal rendelkezik az országban már ebben a korosztályban is - kapujához szegezte a hazai csapatot, akik csak szórványos ellentámadásokat vezettek, hiszen hosszabb ideig nem sikerült megtartaniuk a labdát. Három vendégakció után a 7. percben egy lövést követő kipattanót

Krascsevics Csilla

vágott a hálóba (0-1). A 11. percben egy középpályáról beívelt labdára a védők rossz ütemben mozdultak, és a berobbanó

Kocsán Petra

bepöckölte a labdát (0-2). Az FTC "kifigyelte", hogy a bal oldalon több a keresnivalója, mert többször zavarba hozták a SZAK jobb oldali védőjét és ebből több szép akciót is vezettek. A 13. percben egy látványos passzjáték végén a rosszul tolódó védők szorításában

Kiss Gabriella

lőtt a kapuba (0-3). A második félidő is a Fradi fölényét hozta. Több szép egyéni megmozdulást láthattunk a részükről, bár a hazaiak is vezettek egy-egy szórványos akciót, ezek azonban elhaltak a határozott, és taktikusan játszó vendégvédők szorításában. A 17. percben egy szögletet ívelt be az FTC, amit Krascsevics Csilla fejelt a hálóba (0-4). Nem sokkal később ugyanő indult el lendületesen a középpályáról, és két embert kicselezve szép lövést eresztett el, amit

Schildkraut Fruzsina

nem foghatott, így szép mesterhármast szerzett a találkozón (0-5).

Kiütötték a csabaiakat

A második meccsén magára talált a szegedi együttes, és némi meglepetésre viszonylag nagyarányú győzelmet aratott a Békéscsaba ellen, akikkel tavaly minden fordulóban vérre menő ki-ki meccseket vívott. A csabai együttes hiába nyert a Kecskemét elleni első mérkőzésén, ezen a találkozón meglehetősen enervált játékot mutatott be, míg a hazai csapat nagy kedvvel, és tetszetősen játszott. A 3. percben egy szögletet követően Sávai Vivien érkezett jó ütemben, és megszerezte a vezetést (1-0). Egy perccel később Guth Renáta szerzett labdát a középpályán, majd kettőt tolt a labdán, és 12 méterről ballal a hálóba bombázott (2-0). A 9. percben egy bedobás után Guth Renáta kényszerítőzött Veress Zitával a jobb oldalon, majd befelé húzott a labdával, és ismét ballal mattolta a kapust (3-0). A második félidő is szegedi akcióval indult. Guth Renáta indított nagyszerű érzékkel az üres területre, ahová a lelkesen játszó Sávai Vivien érkezett, és a kimozduló kapus mellett védhetetlenül lőtt a csabai hálóba (4-0). Ezek után percekre leült a mérkőzés ám a végjátékra is maradt látnivaló: a 25. percben lekopírozta a negyedik gólt a SZAK, ismét Sávai Vivien érkezett, és okos lövését követően már mesterhármasnak örülhetett (5-0).

Legyűrték a Kecskemétet is

Harmadik találkozóján nem csak az ellenféllel, hanem saját magával is meg kellett küzdenie a szegedi csapatnak. A hazaiak valószínűleg elfáradtak, mert feltűnően sok technikai hiba jellemezte a játékukat. Küzdelmes mérkőzésen csak a hajrában sikerült a maguk javára fordítani az eredményt az előző két meccsén rengeteg gólt kapó, mégis szívósan küzdő Kecskeméttel szemben. A 3. percben Veress Zita már másodszor szerzett labdát az ellenfél kapuja előtt, és ezúttal nem hibázott (1-0). Egy perccel később a másik kapu előtt az egyik védő rossz helyre fejelte ki a labdát, ami Holló Anitához került, aki gondolkodás nélkül a hálóba bombázott (1-1). A folytatásban előbb Schildkraut Fruzsinának kellett bravúrt bemutatnia a szegedi kapuban, majd a másik oldalon Sárdi Klaudia fogta Guth Renáta lövését. A maradék időben a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok. A második félidőben felpörögtek az események. Az első néhány akció a kapusok kezei között halt el, míg a 20. percben Sávai Vivien egy lövést követő kipattanót pofozott a hálóba (2-1). Két perccel később a szegedi kapus rossz kidobására csapott le Ésik Enikő, és azzal a lendülettel a hálóba gurított (2-2). Ezt követően azonban már csak a SZAK volt a pályán, futószalagon jöttek a szegedi akciók. A 25. percben Sávai Vivien egy kényszerítőt követően pókhálózta ki a jobb alsó sarkot (3-2), majd a 28. percben Guth Renáta egy cselt követően lőtt védhetetlenül a hálóba (4-2). A Ferencváros a várakozásoknak megfelelően mindhárom ellenfele ellen nagy különbségú győzelmet aratott, 38 gólt rúgott, és egyet sem kapott, így kiemelkedett a mezőnyből. A SZAK 2 mérkőzést nyert - még ha az egyiket nyögvenyelősen is - és a Békéscsaba is aratott egy győzelmet, míg a Kecskemétnek az első játéknapon csupán a tapasztalatszerzés maradt. A szegedi lányok következő alkalommal a Fradi otthonában, az Albert Flórián Stadionban szerepelnek október 22-én, hétfőn, a 2. forduló mérkőzésein.

Leány U15-ös bajnokság Fehér csoport 1. forduló:

Szegedi AK - FTC 0-5 (0-3)SZAK: Schildkraut - Hegyi E., Kónya, Guth, Sávai, Pataki, Horváth L., Veress. Edző: Szűcs Sándor. Gól: Krascsenics 3, Kocsán, Kiss G. Szegedi AK - Békéscsabai NLSC 5-0 (3-0)SZAK: Schildkraut - Hegyi E., Kónya, Guth, Sávai, Pataki, Horváth L., Veress. Edző: Szűcs Sándor. Gól: Sávai 3, Guth 2. Szegedi AK - Kecskeméti NLE 4-2 (1-1)SZAK: Schildkraut - Hegyi E., Kónya (Hegyi A.), Guth, Sávai, Pataki (Kalocsay), Horváth L., Veress. Edző: Szűcs Sándor. Gól: Sávai 2, Veress, Guth, ill. Holló, Ésik. Szűcs Sándor, a SZAK U15-ös leánycsapatának edzője: "Ez a csapat szerkezetileg most állt össze, és ez alkalommal játszott együtt először, ehhez képest azt gondolom, jól mutatkozott be a gárda! Újoncaink ügyesen debütáltak és jól illeszkedtek a gépezetbe, de régi motorosaink is megfelelően teljesítettek. Hiányérzetünk csak az utolsó mérkőzés miatt lehet, mert egy most alakuló együttes ellen egy rutinosabb gárdának jobban kell teljesítenie. Egyetlen ellenfelet sem lehet félvállról venni, hanem minden találkozón be kell bizonyítani, hogy nem véletlenül vagyunk egy NB I-es csapat utánpótlása. Az utolsó meccstől eltekintve jól dolgozott a társaság, tetszetős támadásokat vezettünk és szép gólokat lőttünk."További eredmények: Békéscsabai NLSC - Kecskeméti NLC 3-1 (0-0) FTC - Kecskeméti NLC 17-0 (8-0) FTC - Békéscsaba 16-0 (8-0)

A leány U15-ös bajnokság Fehér csoportjának jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

FTC

3

3

-

-

38

0

38

9

2.

Szegedi AK

3

2

-

1

9

7

2

6

3.

Békéscsabai NLSC

3

1

-

2

3

22

-19

3

4.

Kecskeméti NLE

3

-

-

3

24

21

-21

0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.