Sport

Vízilabda: gála után kupaelődöntős az A-Híd Szeged

Vízilabda: gála után kupaelődöntős az A-Híd Szeged

2012. szeptember 30., vasárnap
Vízilabda: gála után kupaelődöntős az A-Híd Szeged

Még a várakozásoknál is könnyebb győzelmet aratott az A-Híd Szeged VE a férfi vízilabda magyar kupa negyeddöntőjének visszavágóján, s ezzel elődöntős a címvédő.

A szombati háromgólos idegenbeli diadal után várható volt, hogy az újszegedi uszoda idei utolsó sátormentes meccsén nem lesz nehéz dolga

Vincze Balázs

együttesének, s valóban, kissé álmos kezdés után villámrajtot vettek a szegedi fiúk, s egy ausztrál Younger-, majd egy új-zélandi Kayes-gól után

Decker Ádám

volt az első magyar aki betalált a zöldsapkásoknak, s máris 3-0 volt "ide". A folytatásban az új csapatkapitány

Molnár Tamás

villámgyors szabaddobásgólja, majd

Juhász Zsolt

büntetője már 5-0-ra írta át az eredményjelzőt, s a vendégek ugyancsak egy ötösből szerezték meg sokáig egyetlen találatukat 14 perc gólképtelenség után, az amerikai

MacDonnel

révén. Hogy azért az ötös közte megmaradjon, arról egy látványos blokkolás után

Hegedüs Gábor

már-már arcátlan ejtése gondoskodott a nagyszünet előtt (6-1). A folytatásban ismét büntetővel folytatódott a meccs, ezúttal

Younger

volt az ítélet végrehajtója, majd Molnár Tamás is feliratkozott a duplázók közé a fiatal délszaki után egy gyönyörű, klasszisára jellemző pattintott találattal - ez volt az első kihasznált emberfór a meccsen. Továbbra is remekül védekezett a Szeged, az eltiltása után ismét vízbe szálló

Baksa László

akárcsak az első félidőben, remekül védett, s az ellenfélnek még szerencséje sem volt, többször a kapufát találták telibe, egy alkalommal pedig a szegedi hálóőrön túlcsorgó labda nem tudott elvánszorogni a gólvonalig... A közönség és az ultrák joggal ünnepelték már ekkor a csapatot, mely a záró felvonásban Hegedüs,

Kayes

, és a korábban büntetőt is rontó

Kiss Csaba

góljaival már tízre növelte a különbséget a szebb napokat is megélt Fradi ellen. A végén kicsit kiengedtek a hazaiak, így MacDonnel is kétgólos lett, valamint

Deutsch

is feliratkozott a góllövő listára, kialakítva a 11-3-as szegedi győzelmet hozó meccs végeredményét. Így tehát kettős győzelemmel jutott a vízilabda magyar kupa elődöntőjébe a címvédő A-Híd Szeged VE, ahol majd a Debrecen, Szolnok és Vasas trióból sodor valakit útjába Fortuna. A férfi vízilabda magyar kupa négyesdöntőjét a tervek szerint november 10-11-én rendezik.

Férfi vízilabda magyar kupa negyeddöntő visszavágó:

A-Híd Szeged VE - FTC-Waterpolo 11-3 (3-0, 3-1, 2-0, 3-2)

Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Németh A., Vojvoda.

Szeged:

BAKSA – Kiss Cs. 1, Younger 2, Kunac, HEGEDÜS 2, MOLNÁR T. 2, Szivós.

Csere:

Juhász 1, Decker 1, KAYES 2, Somogyi, Varga P., Márkus, Molnár D. (kapus).

Vezetőedző:

Vincze Balázs.

FTC:

Pijetlovic - Sántavy, Jansik, Paján, Szőke, Fülöp, MACDONNEL 2.

Csere:

Korényi, Szöllősi, Illés S., Deutsch 1, Francsics, Ernyey, Kósik (kapus).

Vezetőedző:

Ambrus Tamás.

Gól - emberelőnyből:

3/7, ill. -/2.

Ötméteresből:

2/3, ill. 1/1

Továbbjutó a Szeged, kettős győzelemmel, 19-8-as gólaránnyal.

Vincze Balázs:

"A védekezésünk tegnap jól, ma kiválóan teljesített, mondhatjuk, hogy kár volt az utolsó két gólért, de úgy érzem ez ma belefért. Sokkal jobban használtuk ki az előnyeinket mint akár a Spandau, vagy akár a szombati Fradi ellen."

További eredmények:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - ZF-Eger 5-5 (1-2, 3-2, 0-0, 1-1).

Továbbjutó a Szolnok, 14-13-as összesítéssel.

Groupama Honvéd - TEVA-Vasas 8-7 (0-2, 2-2, 3-3, 3-0)

Továbbjutó a Vasas, 18-13-as összesítéssel.

Szentesi VK - Debrecen mérkőzés, akárcsak a szombati Debrecen - Szentesi VK találékozó a Csongráűd megyei csapat egyiptomi túrája miatt elmarad, és nem pótolják, így a hajdúságiak jutnak tovább.

Online közvetítésünk:

VÉGE:

11-3 (3-0, 3-1, 2-0, 3-2)

32'

Kiss Csaba bejátszása közben szól a Szép volt, fiúk!, miközben támad a Fradi és Deutsch lő gólt, 11-3. Elszórakozzuk az akciót, a Fradi fejezi be a meccset, de gól nélkül. Sima ügy volt.

31'

Ernyey labdája nem csordul túl a gólvonalon. Nincs szerencséjük. Kayes megy ki, Fradi-fór, a második. Visszajön Kayes, MacDonnel belövi, 11-2.

30'

MacDonnel, fölé. Kayes kapja a labdát, azzal a lendülettel lő, véd a kapus.

29'

Szőke lövése a kapu közelébe sem ér. Francsicsot szórják ki. Kiss Csabi lő, bepattintja! 11-1, ismét számolás...

28'

Sántavyt szórják ki. Gyönyörűen játsszuk meg, Hege adja Kayesnek, Józsi könnyedén legyint be, 10-1! Ismét számolnak az ultrák.

27'

Szétesett a Fradi, már nagyon a végét várják. Elől ismét elszórakozott szegedi akció.

26'

Kiss Csaba kezéből kicsúszik a labda. Aztán Hegedüs talál be, 9-1. Teljes a kiütés.

25'

Ráúszás... Felénk jön a laszti, de Hegedüs elől elhozzák. Baksa véd egy óriásit.

III. negyed:

8-1 (3-0, 3-1, 2-0)

24'

Egy újabb nagy védés Baksától, indítjuk Molnárt, elpattan a labda tőle a védőkről. Somogyi kezéből kicsúszik a labda, könnyű a védés.

23'

Younger szed le egy vendég bejátszást, pedig létszámfölényben voltak a vendégek. A sokadik kapufát lövi Varga Pepe.

22'

Szivós remek labdát kap, belevágja a kapufába. Baksa nagyot véd ismét.

21'

Elszórakozott akciók mindkét oldalon.

20'

Baksa szerez labdát. Kimarad a helyzet elől. Ernyeynek centerből könnyű a dolga, de felsőlécre húz...

19'

Sántavy lövése mellé megy. Aztán elszórjuk a lasztit, de újra jó védekezés. Azzal nincs gond. Molnárt védi Pijetlovic.

18'

Molnár Tamás fórban klasszis gólt lő a kapásoldalról: lóba, majd félmagasan lepattintva a védő hóna alatt a rövidbe vágja! 8-1, összesítésben 16-6, számolnak az ultrák!

17'

Kunac durrant, miután hozzánk gurul a ráúszáskor a laszti, véd Pijetlovic, de Sántavy hibája után újabb ötös, Younger bevarrja, 7-1. Fülöp a blokkba lő.

Nagyszünet:

6-1 (3-0, 3-1)

16'

Kayes látványosan blokkol, szinte passz a fenn úszó Hegének, Kiss Csaba úszik meg társnak, Hege ismét a labdával, közelről, pimaszul ejti át a Fradi kapusát, 6-1!

15'

Kayes most kiharcol egy ötöst, Kiss Csaba fölé lövi egy egészen furcsa mozdulattal...

14'

Kayes ellen büntetőhiba Francsics harcolta ki. MacDonnel bevágja, 5-1! "Alamizsna" - skandálják az ultrák.

13'

Juhász lőhet ötöst Korényi hibája után, benn is van, 5-0! Aztán jól védekezünk. Szőke durrant, Baksa szedi le.

12'

Hazai korner, nem sikerül beadni, megszerzik a zöldek. A támadás gyenge, a laszti Baksánál már. Papesz megúszik, gyötrik, csavar, kapufa!

11'

Jól védekezik most a Fradi, vagy mi nem koncentrálunk, mindenesetre fordul az ellenfél.

10'

Francsics emel be egy labdát, Baksa lehúzza a passzt. Elszórakozott hazai lehetőség. Rossz bejátszást Szöllősi "ad haza" Baksának.

9'

Ráúszás... Lejt a labdatartó bója, így a Fradi felé sodródik a laszti amikor elsüllyed. Hiába, kibekkeljük. Papesz megúszik, szabaddobás, az 5 méteres vonalán éppcsak túlról be is vágja! 4-0!

I. negyed:

3-0 (3-0)

8'

Fórba kerül a Szeged, de rosszul veszi át a passzt Juhász, aztán Kunacot szórják ki.

7'

Decker ejt okosan, 3-0! Sima ügy?

6'

Juhász bejátszását elsodorják Kayes elől. Baksa véd nagyot!

5'

Szivós remek labdáját Kayes centerből veri be, 2-0! Ismét egy kivédekezett Fradi-akció.

4'

Most feladják a támadást a zöldsapkások. Jön a Szeged, Youngert éltetik az ultrák, 1-0 a góljával! Sikerül kibekkelni a zöld rohamot, nem bírnak a nyílt védekezéssel.

3'

Paján lő, Baksa véd. Egyelőre sokkal aktívabban kezd a Fradi. Gyenge lövés, véd a vendég kapus.

2'

MacDonnel ejt, Baksa nézi, felsőléc... Pijetlovic véd.

1'

Ráúszás... A Fradi hozza el a labdát. Baksa véd nagyot, aztán egy kontra, megúszik a Fradi, Fülöp, de Kunac jól védekezik.

16.20:

Baksa Lászlónak letelt az eltiltása, ő ma már biztosan védeni fog, de tegyük hozzá, hogy Molnár Dávid tegnap igen jó százalékkal hárított a ketrec előtt.

16.05:

Lassan érkeznek a szurkolók is, rövidesen összeállításunk is lesz, bár Vincze mester az imént elmondta, győztes csapaton ne változtass, így elvileg ugyanaz a kezdő lesz szegedi részről, mint szombat este.

15.50:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportuszoda medencéjének partjáról! Rövidesen kezdődik a magyar kuap címvédőjének, az A-Híd Szeged és az FTC együttese közötti negyeddöntő visszavágója. Tegnap este a mieink nyertek 8-5-re, így teljes joggal bizakodhatva várjuk a mostani mérkőzést. De egyébként is így várnánk, természetesen!

A találkozó elé:

Szombat este a Komjádi-uszodában

8-5-re nyertek Molnár Tamásék

, vasárnap délután, az újszegedi sportuszoda idei utolsó nyitott medencés összecsapásán a címvédőnek nem okozhat gondot bejutni a legjobb négy közé. A negyeddöntők további párosításaiban a Debrecen már eleve továbbjutónak tekinthető, hiszen egyiptomi túrájuk miatt a szentesiek nem tudnak kiállni ellenük, szombaton a bajnok Vasas 11-5-re verte az egyelőre még "csak" három olimpiai bajnokkal felálló, Benedek Tibort és Kásás Tamást egyelőre nélkülöző Honvédet, az Eger pedig hazai medencében kapott ki az alaposan megerősödött Szolnoktól - itt még nagy csata várható a szegedivel párhuzamosan kezdődő találkozón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.