Sport

Röplabda: ismét kikapott a magyar csapat

Röplabda: ismét kikapott a magyar csapat

2012. szeptember 7., péntek
Röplabda: ismét kikapott a magyar csapat

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-1-re kikapott a spanyol csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Szegeden zajló tornájának pénteki második fordulójában.

A kulcsembereit nélkülöző, megfiatalított magyar férfi röplabda-válogatott sima 3-1-es vereséget szenvedett a spanyoloktól az újszegedi sportcsarnokban csütörtöktől szombatig zajló Eb-selejtezőtorna 2. fordulójában.

Kelemen István

legényei egyedül a második szettben tudták megszorongatni a hispánokat, ez akkor az egyenlítéshez volt elég, a továbbiakban azonban a rutinos spanyolok simán hozták a szetteket és arattak megérdemelt győzelmet. "Ugyanazok a hibák jelentkeztek ma is, mint a tegnapi mérkőzésen, sajnos nem volt idő arra, hogy egységgé kovácsolódjon a csapat, és a játék minden elemében összeszokjon" - értékelt Kelemen István szövetségi kapitány. "Talán a különbség az volt, hogy ma nem volt akkora tűz a srácokban, mint a lettek ellen. Szombaton a legerősebb csapattal, a franciával játszunk. A délelőtti edzésünk során a nyitást és a nyitásfogadást fogom gyakoroltatni a csapattal, hiszen ha ezekben jók leszünk, szorossá tehetjük a franciák elleni küzdelmet." A négy csapat a jövő héten Rigában is összecsap, és a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.

Férfi röplabda Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 1. torna (Szeged), 2. forduló:

Spanyolország - Magyarország 3-1 (17, -23, 16, 18)

A csoport másik mérkőzésén:

Franciaország - Lettország 3-1 (18, -19, 18, 22)

Csütörtökön játszották:

Lettország - Magyarország 3-1 (19, -18, 19, 19) Franciaország - Spanyolország 3-1 (18, 14, -17, 26)

A csoport állása:

1. Franciaország 4 pont 2. Lettország 3 3. Spanyolország 3 4. Magyarország 2

A további program:

szombat:

Spanyolország – Lettország 16 ó Magyarország – Franciaország 19 ó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.