Sport

Paralimpia: Tórth ezüst-, Sors bronzérmes!

Paralimpia: Tórth ezüst-, Sors bronzérmes!

2012. szeptember 7., péntek
Paralimpia: Tórth ezüst-, Sors bronzérmes!

Tóth Tamás ezüst-, Sors Tamás pedig bronzérmet szerzett pénteken 100 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián. A női párbajtőrcsapat döntős.

Az S9-es kategóriában érdekelt két magyar közül az előzőleg egy érmet nyert Tóth győzött selejtezőjében, és az egész mezőnyt tekintve a negyedik idővel ment tovább, az akkor még két éremnél tartó Sors Tamás a harmadik helyen ért célba az előfutamban, és összesítésben hetedikként lett döntős. A kora esti fináléban aztán mindketten felülmúlták délelőtti eredményüket, és a fülsiketítő hangorkánban végül 56,46 és 56,69 mp-et úsztak, így 62, illetve 85 század mp-cel maradtak le a győztes ausztrál Matthew Cowdrey mögött, aki már az ötödik elsőségét gyűjtötte be Londonban. "Szerettem volna érmet nyerni, úgyhogy természetesen nagyon örülök, hogy már két ezüstöt szereztem" - nyilatkozta Tóth Tamás. "Ma úsztam a legjobban itt Londonban, megérte ilyen keményen készülni a parailmpiára." Sors Tamás nem bánta, hogy épp magyar vetélytársa előzte meg a hajrában: "Hihetetlenül boldog vagyok, hogy érmesek lettünk! A tegnapi 200 vegyes után, amelynek az előfutamában kizártak, nagyon motivált voltam, mindenképpen meg akartam szerezni az ott elveszített bronzot. A benyúlás nem igazán sikerült, de mivel Tomi előzött meg, így nem bánom." A 20 éves úszók jóvoltából a 33 fős magyar küldöttség már a 12., illetve a 13. érmét is begyűjtötte a brit fővárosban. Ezzel tovább javította eredményét - két arany, öt ezüst, hat bronz - a 2008-as pekingi - egy aranyból és öt bronzból álló - terméshez képest.

Döntős a női párbajtőrcsapat

Döntőbe jutott a kerekesszékes vívók pénteki versenynapján a magyar női párbajtőrcsapat a londoni paralimpián. A Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi összetételű együttes a négy között óriási küzdelemben 45-40-re legyőzte a lengyel válogatottat az ExCeL sportközpont vívócsarnokában, mintegy kétezer néző előtt. A magyar trió a közép-európai idő szerint 20:30 órára kiírt fináléban a kínaiakkal találkozik, akik a másik elődöntőben 45-42-re verték Hongkongot.

Péntek napközben írtuk:

Elődöntőbe jutott a kerekesszékes vívók pénteki versenynapján a magyar női párbajtőrcsapat a londoni paralimpián. A Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi összetételű együttes a nyolc között nagy csatában, 45-41-re legyőzte a francia válogatottat az ExCeL sportközpont vívócsarnokában, mintegy 1500 néző előtt. A magyar trió az elődöntőben a lengyelekkel találkozik közép-európai idő szerint 14 órától, és továbbjutás esetén 20:30 órakor döntőzik, vereség esetén pedig 19:30 órakor kezd a bronzmérkőzésen. A női csapatverseny érmeit Áder János köztársasági elnök adja majd át. Krajnyák már egy ezüstnél (párbajtőr egyéni) és egy bronznál (tőr egyéni), Dani pedig egy ezüstnél (tőr egyéni) tart a brit fővárosban, míg Juhász épp Krajnyáktól kapott ki a tőrözők bronzcsatájában. Külön motiváció lehet a trió számára, hogy Krajnyák pályafutásának négy bronz- és három ezüstérme, illetve Dani négy ezüstje mellett még egyikük sem diadalmaskodott paralimpián. A magyar érdekeltségű úszóselejtezőkben elsőként az S9-es kategóriában a 100 m gyors mezőnyét szólították: az 50 gyorson ezüstérmes Tóth Tamás megnyerte selejtezőjét, és az egész mezőnyt tekintve a negyedik idővel ment tovább, a 100 pillangón arany-, 400 gyorson pedig ezüstérmes Sors Tamás a harmadik helyen ért célba, és összesítésben hetedikként lett döntős. Meilinger Csaba negyedik lett előfutamában, összesítésben pedig a 11., így lemaradt a magyar idő szerint 18:30 órára kiírt fináléról. A női 50 m pillangó selejtezőiben (S5) Engelhardt Katalin 3., Kézdi Réka 4., míg Zámbó Diána 5. lett, és a 7., a 6., valamint a 8. idővel jutott be a 20:16 órakor kezdődő döntőbe.

Korábban írtuk:

Éremeséllyel indul a kerekesszékes vívók pénteki versenynapján a magyar női párbajtőrcsapat a londoni paralimpián. Az asztalitenisz-csapat a döntőért játszik. A

Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi

összetételű együttesből Krajnyák már egy ezüstnél (párbajtőr egyéni) és egy bronznál (tőr egyéni), Dani pedig egy ezüstnél (tőr egyéni) tart a brit fővárosban, míg Juhász épp Krajnyáktól kapott ki a tőrözők bronzcsatájában. Külön motiváció lehet a trió számára, hogy Krajnyák pályafutásának négy bronz- és három ezüstérme, illetve Dani négy ezüstje mellett még egyikük sem diadalmaskodott paralimpián. Az uszodában a harmadik londoni érmére hajtó

Sors Tamás

, az 50 gyorson ezüstérmes

Tóth Tamás

, valamint

Meilinger Csaba

lesz érdekelt 100 m gyorson, továbbá

Kézdi Réka, Engelhardt Katalin

és

Zámbó Diána

indul 50 m-es pillangóúszásban. Az asztaliteniszezőknél sikeres csütörtöki negyeddöntő esetén pénteken az elődöntőben szerepelhet a

Csonka András, Berecki Dezső

összetételű csapat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.