Sport

Paralimpia: két ezüst és egy bronz a pénteki mérleg + FOTÓK

Paralimpia: két ezüst és egy bronz a pénteki mérleg + FOTÓK

2012. szeptember 7., péntek
Paralimpia: két ezüst és egy bronz a pénteki mérleg + FOTÓK

A női párbajtőrcsapat és az úszó Tóth Tamás ezüst-, míg a szintén úszó Sors Tamás bronzérmet nyert pénteken a londoni paralimpián.

Az S9-es kategóriában a 100 m gyors késő délutáni fináléjában Tóth és Sors is felülmúlta délelőtti eredményét: 56,46, illetve 56,69 mp-et úszott, ezzel 62, illetve 85 század mp-cel maradt le az ausztrál győztes mögött. Este az ExCel sportközpontban a Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi összetételű párbajtőrcsapat a döntőben 45-38-ra kikapott a kínai válogatottól. A női kerekesszékes csapatverseny érmeit Áder János köztársasági elnök adta át. Ami a többi úszót illeti, a női 50 m pillangó S5-ös kategóriájának döntőjébe jutott Engelhardt Katalin a hatodik, Kézdi Réka a hetedik, Zámbó Diána pedig a nyolcadik helyen végzett. A 33 fős magyar küldöttség már 14 éremnél (2 arany, 6 ezüst, 6 bronz) tart a brit fővárosban, így a pénteki versenynapon is tovább javította eredményét a 2008-as pekingi - egy aranyból és öt bronzból álló - terméshez képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.