Sport

Paralimpia: a tőrcsapat hetedik, Engelhardt nyolcadik

Paralimpia: a tőrcsapat hetedik, Engelhardt nyolcadik

2012. szeptember 8., szombat
Paralimpia: a tőrcsapat hetedik, Engelhardt nyolcadik

A férfi tőrcsapat hetedik, az úszó Engelhardt Katalin pedig nyolcadik lett szombaton a londoni paralimpián.

Vívásban a hatodik paralimpiáján szereplő, háromszoros aranyérmes Szekeres Pál, továbbá Mató Gyula és a tőrözők egyéni küzdelmeiben kedden bronzérmes Osváth Richárd alkotta csapat a negyeddöntőben 45-29-re kikapott a favoritnak tartott Kínától. A folytatásban a magyarok az 5-8. helyért küzdöttek tovább, és előbb 45-34-re kikaptak az ukránoktól, majd 45-23-re verték a házigazda briteket, így hetedikként zártak. Az uszodában Engelhardt Katalin (S5) nyolcadikként került be a 100 m gyors fináléjába, ahol szintén nyolcadikként ért célba. A paralimpia zárónapja előtt - amelyen magyar részről csak a látássérült maratonista, Orbán Csaba lesz érdekelt - a 33 tagú küldöttség 14 éremnél (2 arany, 6 ezüst, 6 bronz) tart, jelentősen javítva eredményén a 2008-as pekingi terméshez képest, amely egy aranyból és öt bronzból állt.

Napközben írtuk

A szombaton érdekelt három magyar úszó közül egy jutott be az esti döntőbe, míg a férfi tőrcsapat kikapott a negyeddöntőben a londoni paralimpián. Az uszodában

Tóth Tamás

(S9-es sérültségi kategória) előfutamában negyedik lett 100 m mellen, ez összesítésben a 10. helyet jelentette, így lemaradt a fináléról, és két ezüstéremmel fejezte be szereplését.

Illés Fanni

(S6) hatodik lett selejtezőjében 100 m gyorson, a teljes mezőnyt tekintve ez a 13. helyre volt elég.

Engelhardt Katalin

(S5) ugyanakkor negyedik lett előfutamában 100 m gyorson, és nyolcadikként bekerült a magyar idő szerint 19:41 órára kiírt döntőbe. Vívásban a hatodik paralimpiáján szereplő, háromszoros aranyérmes

Szekeres Pál

, továbbá

Mató Gyula

és a tőrözők egyéni küzdelmeiben kedden bronzérmes

Osváth Richárd

alkotta csapat a negyeddöntőben 45-29-re kikapott a favoritnak tartott Kínától. A trióból csak Osváth nyert két asszót, emellett egy asszó 5-5-ös döntetlennel zárult, a többi hatban ázsiai győzelem született. A magyar együttes a folytatásban az 5-8. helyért küzd tovább.

Kanyó Zsolt

gerelyhajításban a 14. helyen végzett, így nem jutott döntőbe. A paralimpiai újonc váci atléta legjobb dobása 26.28 m volt, amely idei legjobbja, de elmaradt 27,44 m-es egyéni csúcsától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.