Sport

Magyarország a sárkányhajó-vb éremtáblázatának élén

Magyarország a sárkányhajó-vb éremtáblázatának élén

2012. szeptember 3., hétfő
Magyarország a sárkányhajó-vb éremtáblázatának élén

Hét arany-, 12 ezüst- és öt bronzéremmel a magyar válogatott lett a legeredményesebb a vasárnap zárult milánói sárkányhajó-világbajnokságon.

A kajak-kenu szövetség hétfői tájékoztatása szerint a szombati 2000 méteres finálék során a masters korcsoportban világbajnoki címet szerzett a 20 fős férfi, valamint a 20-as vegyescsapat. Ezen a távon ezüstérmes lett a 20-as felnőtt vegyes, valamint a 10-es masters vegyes, a 10-es felnőtt női és a 10-es női masters gárda, míg a 20-as felnőtt női, valamint a 10-es felnőtt vegyes és 10-es felnőtt női hajóegység harmadikként zárt. A legtöbb érmet vasárnap a legrövidebb távon, 200 m-en szerezték a magyarok. Világbajnok lett a 20-as masters női csapat, a 20-as masters vegyeshajó, a 10-es masters vegyes és a 10-es masters női egység. A 10-es felnőtt női, a 10-es masters férfi és a 20-as masters férfi egység ezüst-, a felnőtt 20-as férfi és a felnőtt 20-as női csapat pedig bronzérmet vehetett át. Pénteken, az 500 m-es döntőkben a masters korcsoportban a húszfős női csapat az első helyen zárt, a masters férfiak számára pedig mindössze hét tizedmásodperc hiányzott a végső diadalhoz. Rajtuk kívül még négy számban vehettek át ezüstérmet a magyarok: a masters női 10-es egység, a férfi szenior 20-as egység, valamint a 10-es és 20-as szenior hölgyek. Az egyetlen magyar bronzérmet pedig a 20-as masters vegyes hajó szerezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.