Sport

Labdarúgás: Nagykőrösön sem termett babér a Volánnak

Labdarúgás: Nagykőrösön sem termett babér a Volánnak

2012. szeptember 1., szombat
Labdarúgás: Nagykőrösön sem termett babér a Volánnak

A forduló előtt még nyeretlen csapatok csatájából második félidei jobb teljesítményének köszönhetően a hazai pálya minden előnyét élvező Nagykőrös került ki győztesen. A Szegednek muszáj lesz magához térnie a sokkból, s nyerni jövő szombaton.

Az NB III Alföld csoport 3. fordulójában:

Nagykőrösi Kinizsi TL FC - Tisza Volán SC Szeged 4-0 (0-0).

Nagykőrös, 100 néző, vezette: Atyánszky László (Sebestyén László, Allaga Iván).

Nagykőrös:

Fischer - Frank, Kurucsai, Pető, Picikász (Petric 46'), Pintér (Szebellédi 70'), Schrancz, Szabó T., Szluka, Hegedűs, Tóth M. (Malik 56'). Játékos-edző: Tóth Mihály.

Szeged:

Dongó - Kormányos (Heredea 70'), Pénzváltó, Farkas, Buzási, Szélpál, Annus, Szilágyi, Beretka, Rácz (Füle 61'), Harmos (Kazi 61'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Szluka J. (52'), Hegedűs Á. 2 (54', 58'), Schrancz B. (76')

Kiállítva:

Farkas M. (69') Buchholcz Gábor:

"Le a kalappal a tíz emberrel játszó csapatom előtt, mely mindent megtett azért, hogy 0-3-ról felálljon, ám a kapufák és Atyánszky nemcsak azt akadályozták meg, hogy pontot szerezzünk, de még azt is, hogy gólt érjünk el."

Online közvetítésünk:

90. perc:

Vége a mérkőzésnek, a Nagykőrös magabiztosan verte a Tisza Volánt, mely így továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

89. perc:

Atyánszky sporttárs megkoronázta teljesítményét: az egyedül kiugró Szélpált a hazai térfél közepén hátulról rángatták vissza, s nemcsak hogy a színes lap maradt el, de még a szabadrúgás is. Érthetetlen!

86. perc:

Mezőnyjátékkal telnek az utolsó percek, a hazaiak négygólos előnyük tudatában magabiztosan fociznak, s örülhetnek első sikerüknek, míg a mieink gondolatai talán már a következő, rendkívül fontos találkozón járnak. Ha törik, ha szakad, szeptember 8-án odahaza meg kell verni az NB II-ből kiesett vecsésieket, hiszen muszáj elkezdeni a felfelé való kapaszkodást.

79. perc:

Újabb bírói tévedés sújtotta a vendégeket. Buzási Péter egyedül lépett ki, 14 méterről a szinte üresen tátongó kapura, kapuba lőhetett volna, mikor hátulról felrúgták. Még a hazai nézők is elismerték, hogy ezért bizony tizenegyesnek kellett volna következnie, a játékvezető azonban nem így látta...

76. perc:

GÓÓÓL 4-0!

Schrancz Balázs is megszerezte a maga gólját, megadva a kegyelemdöfést.

75. perc:

Emberhátrányban is a szegediek igyekeznek akciókat építeni, hősiesen küzdenek a szépítésért, a Pest megyei gárda számtalan apró taktikai faulttal tördeli a játékot. Sajnos úgy tűnik, beragad a rajton a Volán, három forduló után marad egypontos, azaz jövő héten odahaza a Vecsést már mindenképpen kötelező lesz megverni!

69. perc: PIROS LAP!

Szegény embert még az ág is húzza, tíz főre fogyatkozott a szegedi csapat. Történt, hogy egy előrevágott labdát Dongó kapus már megfogott, mikor Farkas Márk rúgómozdulatot tett a nagykőrösi támadó felé, s el is találta ellenfelét, aki végig rángatta és ütögette őt. A játékvezető azonnal kiállította a mieink belső védőjét, a hazai játékos még sárgát sem kapott.

67. perc:

Egy szöglet után Kazi fejelhetett, kivágták a védők, ám röviden, Beretka pattogós lövését viszont már elcsípte Fischer.

65. perc:

Ezúttal Beretka bal oldali labdája találta üresen középen, 8 méterre a ketrectől Kazit, aki talán még az előző sokk hatása alatt állt, így elügyetlenkedte a lehetőséget.

64. perc:

Kazi László, a másik cserecsatár is kihagyott egy hatalmas helyzetet. Szélpál jobb oldali centerezését 3 méterről vágta a felső lécre.

62. perc:

Rácz és Harmos helyére Füle Mátyás és Kazi László érkezett, Buchholcz Gábor tehát kettős cserét hajtott végre a csatársorban. Füle azonnal oda is került a kapu elé, 14 méterről azonban gyengén a kapus ölébe emelt.

59. perc:

A csereként beállt Malik Gábor lépett ki lesgyanús helyzetben, ám őt sikerült beérniük a szegedi védőknek, akik tisztázni is tudtak.

58. perc:

GÓÓÓL 3-0!

Egy fejessel indítottak a hazaiak két támadót, akik úgy tűnt, lesen állnak, ám az asszisztens nem így látta. Hegedűs elé került a bőr, aki magabiztosan értékesítette a lehetőséget.

54. perc:

GÓÓÓL 2-0!

Bajban a szegediek... Egy szabálytalanságot követően szinte a teljes vendégcsapat leállt, ám rosszul tette, mert a bíró nem fújt. Így a jobb oldali beadás egyedül találta a Volán egyik mumusát, Hegedűs Ádámot, akik közelről helyezett a kapuba.

53. perc:

Nincs szerencséje a Volánnak: Buzási Péter azonnal egyenlíthetett volna, ám balról, 14 méterről leadott nagyszerű kísérlete a kapufa tövéről a mezőnybe vágódott vissza.

52. perc:

GÓÓÓL 1-0!

Vezetést szerzett a Nagykőrös. Történt, hogy Rácz után Szilágyit is ápolni kellett, miután közelről fejbe találta a labda. Mikor visszatérhetett, még nem vette fel egyből a támadás ritmusát, ezt használták ki a hazaiak, akik beindították Szluka Jánost, ő pedig 6 méterről Dongó mellett higgadtan lőtt a hálóba.

47. perc:

Pető Zoltán talpalta le a helyzetbe kerülő Rácz Dezsőt 3 méterre a hazai kaputól, büntető helyett szögletet jelzett Atyányszky. A vendégek csatárát pedig hosszasan ápolni kellett.

46. perc:

Nagyszerűen kezdte a második félidőt Szilágyi Norbert, kinek 25 méteres bombája centikkel zúgott el a jobb felső sarok mellett. Fischer ezt a löketet csak szemmel verte, tőle gól lett volna.

SZÜNET!

45. perc:

Vége az első felvonásnak.

43. perc:

Szélpál Tamás a meccs eddigi legnagyobb ziccerét puskázta el. Annus indítása elcsúszott a hazai balhátvéd, Picikász lába alatt, így léphetett ki a szegedi csatár, aki 12 méterről át akarta pörgetni a játékszert Fischer kapuson. A portás azonban visszanyúlt, felperdült rajta a bogyó, s egy visszafutó védő végül menteni tudott.

38. perc:

Harmos végre bemutatott egy rá jellemző, igazi ágyúzást 22 méterről, Fischer csak ütni tudta a labdát, mégpedig oldalra, ám ott nem érkezett szegedi.

33. perc:

Az ellentámadásnál Beretka Szélpált hozta játékba, aki Szilágyihoz passzolt, a középpályás 20 méterről lőhetett volna, ám ballal csúnyán elívelte a zsugát.

32. perc:

A nagykőrösiek tudtak ezúttal meglódulni, a kilépő középcsatár elől Dongónak kellett kifutva tisztáznia.

30. perc:

Az utóbbi percek mezőnyjátékkal teltek, kiegyenlített a játék, ahogy mondani szokás, keresik egymáson a fogást a felek, nagy a küzdelem, illetve a taktikai harc.

25. perc:

Kormányos remek szöktetésével Szélpál középen tört kapura, 16 méterről estében tudott lőni, Fischer spárgázva mentett.

23. perc:

Kormányos labdája Rácz Dezsőt találta lesen.

22. perc:

Ezúttal a hazaiak előtt adódott lehetőég: Tóth Mihály erősen lesgyanús helyzetben lépett ki, 17 méteres próbálkozásánál Dongó Dénesnek bravúrra volt szüksége a hárításhoz.

20. perc:

Harmos Zsolt jobbról húzott befelé, majd 18 méterről alig durrantott a nagykőrösi ketrec fölé.

18. perc:

Kormányos Kolos nagyszerűen húzott el a jobb szárnyon, beívelését szögletre mentették, majd ezután újabb korner következhetett, jelezve a látogatók mezőnyfölényét.

16. perc:

Rácz nyert csatát a hazai csapatkapitány, Pető Zoltán ellen a tizenhatos sarkánál, majd visszapasszolt Szélpálhoz, kinek beadásáról lemaradtak a társak.

15. perc:

Formás szegedi akció végén Annus Ádám lőhetett 20 méterről, a labdája mellé szállt, Fischer szemmel követte, nem kellett közbeavatkoznia.

12. perc:

Újra Beretka - Szélpál volt a labda útja, Fischer kapus sokadik alkalommal mentett lábbal a tizenhatoson kívülre futva.

9. perc:

Egy előrevágott labdát Pénzváltó Bencének kellett volna kirúgnia, ám sajnos ugyanúgy nem tette, ugyanúgy bakizott, mint egy hete a Soroksár ellen. Nagy szerencse, hogy az ellenfél most nem büntetett góllal, Tóth Mihály ugyanis 14 méterről a kapufát találta telibe...

7. perc:

Továbbra is szegedi rohamok: megint Szélpál léphetett volna ki, de megtorpant, így Fischer hálóőr kifutva lábbal mentett előle. A labda a félpálya környékén Rácz Dezsőhöz került, ő azonnal az üres kapura ívelt, de messze célt tévesztett a kísérlete.

5. perc:

Szilágyi Norbert 30 méteres bombája mintegy fél méterrel ment a bal kapufa mellé. Ezt megelőzően a hazaiak is akciózgattak, de jól szűrtek a kék-feketék.

3. perc:

Beretka Péter indította nagyszerűen Szélpál Tamást, aki elől a hazai kapus kifutva tisztázott.

2. perc:

Gyors, korszerű nagykőrösi támadás végén Hegedűs Ádám kerülhetett volna ziccerbe, ám a szegedi védelem nagyszerűen lépett ki, így lesen maradt a támadó.

1. perc:

A vendéglátó Kinizsi kezdte a mérkőzést. Indulhat a csata, melyen mindkét egység feltett szándéka, hogy a 3. fordulóban végre megszerzi első győzelmét.

16.10:

Köszöntjük a labdarúgás szerelmeseit a monitorok előtt, hamarosan kezdődik az NB III Alföld csoport szegedi szempontból legfontosabb hétvégi mérkőzése, a Tisza Volán SC Szeged nagykőrösi vendégjátéka. Hazai oldalon csaknem számos NB I-es múlttal rendelkező, rutinos "róka" a kezdőben, reméljük a Tisza-parti fiatalok lendülete ma felülkerekedik a tapasztalatukon. Fülledt melegben melegítenek a játékosok a nem túlságosan jó minőségű, ám megfelelően előkészített pályán. A nagykőrösiek piros mezben, fekete nadrágban és piros sportszárban, míg a mieink a hagyományosa kék-fekete szerelésben veszik majd föl a harcot. Buchholcz Gábor a támadószekcióban ezúttal Harmos Zsoltnak ad lehetőséget Rácz Dezső mellett, így Kazi László és Füle Mátyás is a padon kezd az ifjú, nagyon tehetséges Varga Martin társaságában.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.