Sport

Kosárlabda: Szedeák-vereség pozitív meglepetésekkel

Kosárlabda: Szedeák-vereség pozitív meglepetésekkel

2012. szeptember 7., péntek
Kosárlabda: Szedeák-vereség pozitív meglepetésekkel

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az újjáalakulóban lévő, Molnár József vezette Naturtex-SZTE-Szedeák, mely Szombathelyen vendégeskedik a hétvégén. A Falco ugyan jobbnak bizonyult a mieinknél, ám a mester így is több bizakodásra okot adó momentumot tudott kiemelni portálunknak adott gyorsértékelésében.

Zárt kapuk mögött csapott össze pénteken kora este a házigazda Falco és a Szedeák, hogy felmérjék, ki hol tart a felkészülésben. A szombathelyiek számára nem ez volt az első teszt, hiszen szerdán - ugyancsak odahaza - már megmérkőztek a Sopronnal, s 92-78-as győzelmet arattak.

Bencze Tamás

együttesében akkor a nyáron éppen Szegedről szerződtetett kosarasok közül

Jono Levy

14, míg

Tomislav Ivosev

9 pontot termelt. Apropó, légiósok: a Tisza-parti együttesben a külföldiek közül csak a szerb

Nebojsa Dukic

maradt, mellé két amerikai játékos jött - éppen a napokban, szerdán, illetve csütörtökön futottak be, s mozogtak először együtt a társakkal. Az irányító

Kevin Sims

és a hátvéd

Troy Brewer

mellett a másik hátvéd, a Nyíregyházáról érkezett

Jakab Péter

, illetve a Kecskeméttől igazolt center,

Csorvási Milán

is első alkalommal ölthette magára a Naturtex mezét, ahogyan az Új-Zélandról hazatért mester,

Molnár József

is most debütált a kispadon. Az előző szezon ezüstérmesénél nem léphetett pályára a térdműtét után lábadozó rutinos klasszis,

Kálmán László

. A vendéglátók nélküle is győzedelmeskedtek azonban, a végig szoros összecsapáson az utolsó negyedben hizlalták jelentősen az előnyüket az akkor jobbára a korábban kevesebb lehetőséget kapott kosarasokat bevető Tisza-partiakkal szemben. Levy most 16, Ivosev 14 pontig jutott, a tavaly Kaposvárott is szerepelt amerikai center,

Michael Fey

pedig 24-ig, akárcsak a mieinknél Csorvási Milán. Szombaton 14 órai kezdettel ugyancsak Szombathelyen a Kis-Rába menti Takarék Soproni KC gárdájával vív edzőmeccset a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

Falco-Szova KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 95-74 (25-18, 19-19, 21-22, 30-15).

Szombathely, zárt kapuk mögött.

Falco:

Szanati 7, LEVY 16, Will 4, IVOSEV 14/3, FEY 24. Cserék: Váradi 4, Simon L. 10, Jancsikin, Jarosevits 4, Harazin 10, Simon B 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szedeák:

Sims 5/3, Brewer 10, Kiss Zs. 3/3, DUKIC 11/3, CSORVÁSI M. 24. Cserék: Jakab, Vida, Tanács 4, Csorvási L. 5/3, Wirth 3/3, Varga D. 9. Vezetőedző: Molnár József. Bencze Tamás (a bb1.hu nyomán):

"Nagyon hasznos és jó meccs volt. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az eredmény nem reális, mert az utolsó negyedben ellenfelünk nem a legjobb sorával játszott. Ennek ellenére örülök, hogy mikor a Szeged megközelített bennünket, mindig tudtunk újítani védekezésben, s végig kontrolláltuk a mérkőzést."

Molnár József:

"Nagyjából azt kaptam az első edzőmeccsünktől, amire számítottam. Egy-két pozitív meglepetést viszont hozott az összecsapás, ennek nagyon örülök. Ezúttal nem a számszerű eredmény volt a fontos, ám annak ellenére is szoros mérkőzést játszottunk a tavalyi ezüstérmessel, hogy megilletődötten kezdtünk. A harmadik negyed közepéig egálos találkozót vívtunk, ott kezdtünk el rossz döntéseket hozni, ezért lépett meg ellenfél. A negyedik felvonásban pedig többféle ötössel is próbálkoztam, akkor már nem ment olyan gördülékenyen a játék, így lehetett nagyobb a különbség, az erőnléttel nem volt gondunk. Számomra talán az a legfontosabb, hogy végre Kevin és Troy is beszállhatott, s velük gyakorolhatjuk figuráinkat. Mindketten értik, tudják, mit akarunk játszani, s szerencsére abszolút csapatemberek, ez ma is kiderült. Célkitűzésem volt az is, hogy több csapatszerkezetet is kipróbáljak a meccsen; voltak előzetes elképzeléseim bizonyos összetételű ötösökről, ezeket nézegettem, s holnap még több variációt tesztelek, ez a hétvége erről is szól. Jó hír, hogy Alexa Szabolcs erőnléti munkájának nyomai látszanak a srácokon, akik ebben az időszakban még érthetően kicsit fáradtabbak, de ennél csak gyorsabbak és erősebbek lesznek. Tanulság még, hogy fejben is erősebbnek kell lennünk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak 25 percig tartson ki a koncentráció, a figyelem, mert a nagy dolgok azt követően történnek, a végén kell jó döntéseket hozni. Ezen dolgozunk!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.