Sport

Kosárlabda: hosszabbításban kapott ki a Szedeák Kecskeméten

Kosárlabda: hosszabbításban kapott ki a Szedeák Kecskeméten

2012. szeptember 18., kedd
Kosárlabda: hosszabbításban kapott ki a Szedeák Kecskeméten
A péntek esti Tisza-parti összecsapás visszavágóján a hírös városban mérte össze tudását a Kecskeméti TE KK és az immár Dusan Domovic-Buluttal felálló Naturtex-SZTE-Szedeák. A vendégek a hajrában engedték ki kezükből a győzelmet, vezetőedzőjük szerint meg kell tanulniuk 40 percen át koncentrálni és odafigyelni. Az NB I/B-be kényszerült Kecskeméti TE KK négy nappal ezelőtt alaposan meglepte a Szegedet. Sztojan Ivkovics tanítványai elsősorban második félidei remeklésüknek, gyors, agresszív játékuknak köszönhetően idegenben tudtak győzni 88-82-re. A mieink kedden azért keltek útra, hogy visszavágjanak Wittmann Krisztiánéknak. Mesterük ígérte: tanultak az elkövetett hibákból, s nemcsak frissebbek lesznek, de agresszívebben és határozottabban is fognak kosárlabdázni, mint tették azt az újszegedi sportcsarnokban. Azt a bizonyos zakót változások is követték: az amerikai Troy Brewertől elköszönt a klub, s helyette ezen a héten a 26 esztendős szerb hátvéd, Dusan Domovic-Bulut teljesítményét szemlélik és elemzik, hogy ő lesz-e az a kiemelkedő képességű kettes, akire a Szedeáknak szüksége van. A két fél második derbije óriási harcot hozott, mely hosszabbításba torkollott. A ráadást az ezúttal Dénes Gábort is szerepeltető, ám enyhébb sérülése miatt Wittmann Krisztiánt nélkülöző hazaiak bírták jobban, 91-80-ra nyertek végül, így újra sikerült felülmúlniuk magasabb osztályban szereplő ellenfelüket. A vendégek annak ellenére veszítettek a kiegyenlített, fej-fej melletti csatában, hogy a rendes játékidő vége előtt tíz másodperccel még 75-71-es előnyben voltak, köszönhetően elsősorban a korábbi egyesülete ellen szereplő center, Csorvási Milán megalkuvást nem ismerő, hasznos és ponterős játékának. Ekkor egy kecskeméti kosarat követően az alapvonali bedobás után a mieink eladták a labdát, majd Pongó Martin köszönte szépen, egalizálni tudott, kiharcolva a folytatást, melyet már a lélektani előnybe került Bács megyeiek uraltak: 8-0-s rohanással indítottak, ahonnan már nem tudott felállni a látogatók serege. A Naturtex-SZTE-Szedeák csapata a találkozót követően visszautazott Szegedre, ahol szerdán és csütörtökön edzésekkel folytatódik a program, majd következik a temesvári túra. Pénteken 17.30-kor és szombaton 10 órakor mérkőznek meg Kiss Zsolték a román élvonal előző szezonjának ezüstérmesével, a roppant erős BC Temesvárral. Ezeket a találkozókat követően dönti el a szakmai stáb, hogy marad-e a két próbajátékon lévő külföldi, az amerikai irányító, Kevin Sims, illetve a szerb hátvéd, Dusan Domovic-Bulut. A bajnoki rajtot (október 7-én, vasárnap 17 órakor idehaza a Factum Sport Debrecen ellen kezdenek a szegediek) megelőző, szeptember 28-30-i hétvégén várhatóan még egy hazai edzőmérkőzést vívnak majd Molnár József tanítványai.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

Kecskeméti TE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 91-80 (20-16, 18-18, 14-16, 23-25, 16-5). Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Földi, Mester, Bogárdi. Kecskemét: Pongó Ma. 14/3, Hegedűs 19/6, Mészáros 17, Dénes 14/6, Bencze 9. Csere: Pavlovics 5, Gruda 5, Pongó Má. 8, Kohári, Kopasz, Kovács, Jakab P. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Szeged: Sims 7, Vida 2, Kiss Zs. 6/3, Dukic 6, Csorvási M. 25. Csere: Bulut 15/3, Tanács 12/3, Csorvási L. 7, Jakab P., Hájer, Wirth, Varga D.. Vezetőedző: Molnár József. Molnár József: "Megbeszéltük a meccs előtt, hogy végig, 40 percen keresztül kell koncentrálni, ez azonban csak 39 és fél percig sikerült. Jól felépítettük a mérkőzést, majd figyelmetlenségünk és rutintalanságunk miatt egy pillanat alatt leromboltuk. A hosszabbításnak úgy mentünk neki, mintha nem lenne már esélyünk, a Kecskemét pedig átgázolt rajtunk. Összességében azért láttam biztató jeleket, a védekezésünk a ráadást leszámítva nagyságrendekkel jobban működött, mint a szegedi találkozón. Két dolgot mindenképpen meg kell tanulnunk: egyrészt 40 percig kell koncentrálni, s tartani kell magunkat a megbeszéltekhez, másrészt szükséges, hogy megértsük: a hosszabbítás is része a találkozónak, ahol meg lehet, sőt, meg kell nyerni egy-egy ütközetet. Keressük még a vezéregyéniségeket is, akik átlendítik a csapatot a holtpontokon, akik pluszenergiákat adnak a társaknak, extrákat nyújtanak a nehéz pillanatokban. Ehhez kapcsolódik, hogy meg kell tanulnunk nyerni, ami egy külön műfaj. Három játékosomról külön is szólnék. Dusan Domovic-Bulut agresszív kosaras, aki támadásban sokat hozzátett a mai napon, de erre igazán erős, A csoportos gárdák ellen is képesnek kellene lennie. Ugyanez igaz Kevin Simsre, aki jobban teljesített, mint pénteken, ám egyelőre képtelen vezéregyéniséggé válni, pedig ezt várnám, ezt várnánk tőle. Végezetül Nebojsa Dukicról: ezúttal kevesebb pontot jegyzett, de nagyon odatette magát mindkét palánk alatt. Óriásit küzdött annak ellenére, hogy tegnap este kihúzták két fogát, s még ma is vérzett a seb. Ez az eset sajnos rutintalanságunkat mutatja: én is csak tegnap este értesülten a fogászati beavatkozásról, ha előre tudom, biztosan nem járulok hozzá ehhez a meccs előtti napon..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.