Sport

Hegedűs Csaba szerint idén megkaphatja Hatos a bronzérmet

Hegedűs Csaba szerint idén megkaphatja Hatos a bronzérmet

2012. szeptember 18., kedd
Hegedűs Csaba szerint idén megkaphatja Hatos a bronzérmet

Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke nem számít hosszú jogi procedúrára az üzbég Szoszlan Tyigijev doppingügyében, ezért szerinte Hatos Gábor még idén megkaphatja a szabadfogásúak 74 kg-os kategóriájának olimpiai bronzérmét.

A szombathelyi versenyző ellen a harmadik helyért rendezett mérkőzésen győztes Tyigijev Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, s az üzbég birkózó nem kérte a B próba ellenőrzését. "A körülményeket ismerve, ebben az esetben nem lehet elhúzódó jogi procedúrára számítani" - mondta Hegedűs kedden a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. "Azt gondolom, Hatos Gábor éremszerzése rövidesen véglegessé válhat, s az idén még biztosan a nyakába akaszthatja a bronzot. Az érmet egyébként a nemzetközi birkózószövetség valószínűleg elküldi majd Budapestre, s itt adjuk át a versenyzőnek." A magyar sportvezető már egy múlt pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy Raffae:l Martinetti, a nemzetközi szövetség (FILA) elnöke hivatalosan értesítette az MBSZ-t az esetről, s egyben jelezte, a FILA kezdeményezni fogja, hogy Hatos kapja meg az érmet. A szombathelyi birkózó a londoni olimpián szerepelt magyar csapat hatodik bronzérmese lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.