Sport

Hátország: vereséggel folytatta a SZEOL-Mórahalom + FOTÓK

Hátország: vereséggel folytatta a SZEOL-Mórahalom + FOTÓK

2012. szeptember 4., kedd
Hátország: vereséggel folytatta a SZEOL-Mórahalom + FOTÓK

A kiemelt II. osztályú bajnokság testvércsatáiban az U19-esek és az U17-esek meccsén is a SZEOL-Tisza Volán SC diadalmaskodott.

Ahogy arról már múlt héten is beszámoltunk, az egységes szegedi utánpótlás-nevelő műhely, a SZEOL SC Kft. ebben a szezonban a kiemelt II. osztályú U19-es és U17-es pontvadászatban a Mórahalom VSE számára is biztosít korosztályos együtteseket. Az alakulatok az elmúlt hétvégén testvércsapataikkal, a SZEOL-Tisza Volán SC alakulataival csaptak össze Szegeden: az idősebbeknél 6-2-es, a fiatalabbaknál 4-1-es hazai siker született. Az U19-es találkozót rekkenő hőségben, déli 12 órakor rendezték vasárnap. A mérkőzés első félidejében változatos, izgalmas játékot és négy gólt láthattak a nézők. A kissé tartalékos SZEOL-Mórahalom ekkor még egyenrangú ellenfele volt a jól játszó hazaiaknak, 2-2-vel fordultak a felek. A második félidő elején a vendégek két védelmi megingását jól használták ki a volánosok, és a hátralevő időben kiütötték a fáradó és elkedvetlenedő ellenfelet, teljesen megérdemelten nyertek négygólos különbséggel is. Ami a találatok történetét illeti:

Péter-Szabó Tamás

a 27. percben a jobb szélről befelé cselezve ballal kilőtte a hosszú sarkot (1-0). A 40. percben egy szögletet íveltek be a vendégek, amire a hazai kapus rosszul jött ki, így

Bagi Tamás

az üres kapuba bólintott (1-1). A 42. percben bal oldalról, az ötös vonalában szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, mindenki beadást várt, de

Farkas Ferenc

a rövid sarokra lőtte a labdát, amit a vendégkapus már csak beljebb segíteni tudott (2-1). Egy perc múlva Bagi Tamás kapott egy labdát teljesen üresen a hazai kapuval szemben, és higgadtan értékesítette a lehetőséget (2-2). A fordulást követően

Csőke Márton

előbb az 50, majd az 55. percben érkezett jól a kapu előterébe, és máris 4-2 állt az eredményjelzőn a vendéglátók javára. A 74. percben Péter-Szabó Tamás futott el a jobb szélen, majd ahelyett, hogy levitte volna az alapvonalig, a tizenhatos magasságából középre lőtte a labdát, amit

Szil Zsolt

jól vett át, így lépéselőnybe került, és átemelte a játékszert a kifutó kapus felett (5-2). A 78. percben

Szabó Tamás

a bal oldalon kilépett egy labdával, majd 14 méterről a hosszú sarokba gurított (6-2). Az ifjabbak összecsapása a végjátékban dőlt el, mikor 2-1-es hazai vezetésnél

Tóth Gergő

tudott duplázni. Ugyanezen a játéknapon az U17-es mezőnyben a Hódmezővásárhelyi FC "B" idegenben verte 3-1-re a Békéscsaba Előrét, a Hódmezővásárhelyi FC "A" odahaza végzett 2-2-re a Békéscsaba UFC-vel, a Szeged 2011 pedig otthon kapott ki 6-3-ra a Várfürdő-Gyulai Termál FC-től. Az U19-esek között a HFC "B" 3-0-ra kapott ki a Békéscsaba Előre vendégeként, a HFC "A" otthon maradt alul 2-1-re a Békéscsaba UFC-vel szemben, míg a Szeged 2011 3-0-ra a Várfürdő-Gyulai Termál FC ellenében. A makói Maros-menti UFC csapatai szabadnaposak voltak.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 3. forduló:

SZEOL-Tisza Volán SC – SZEOL-Mórahalom 6-2 (2-2).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, vezette: Kovács Attila (Török Sándor, Túri Tamás).

SZEOL-Tisza Volán SC:

Szabó Marcell – Jernei Márkó, Szecska Menyhért, Kakuszi Dániel, Simon Richárd – Farkas Ferenc, Forró Attila, Dávid Róbert (Szil Zsolt), Péter-Szabó Tamás (Szécsi Márk) – Heredea Máté (Szabó Tamás), Csőke Márton (Bokros Martin). Edző: Stetakovics Marinko.

SZEOL-Mórahalom:

Mészáros László Brúnó – Németh Róbert, Petrovics László (Nagypál Patrik), Gulyás Barnabás (Ibis Dursun), Faragó Norbert – Bakai Péter (Judik Tamás), Törköly Tamás, Szántó Dániel (Pink Roland), Varga Richárd (Enyedi Árpád) – Bagi Tamás, Kiss Árpád (Juhász-Vedres Zoltán). Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Edző: Hágelmann Endre.

Gólszerzők:

Csőke Márton (2 - 50', 55'), Péter-Szabó Tamás (27'), Farkas Ferenc (42'), Szil Zsolt (74'), Szabó Tamás (78'), illetve Bagi Tamás (2 - 40', 43').

Jók:

az egész csapat, illetve Bagi T.

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 3. forduló:

SZEOL-Tisza Volán SC – SZEOL-Mórahalom 4-1 (1-1).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, vezette: Madácsi János (Nyakas Szabolcs, Ujhelyi Péter).

SZEOL-Tisza Volán SC:

Hegedűs Kristóf – Cságrány Ferenc (Garamvölgyi Soma), Tóth József, Lipták Ákos, Réti-Szabó Dávid – Molnár Csaba (Sipos Ákos Bence), Gyulai Dániel (Berta Martin), Fábián Adrián (Virág András Barnabás), Popovics Marcell (Hegyesi Péter) – Fodor Bálint Dániel, Tóth Gergő (Tóth Richárd). Edző: Lehota István.

SZEOL-Mórahalom:

Herczeg László – Sándor Máté, Duranyik Roland, Pigniczki Erhard, Kis Levente – Horváth Gábor, Komócsin Gergő (Ams Alexander), Iritz Nimród, Szeles Richárd – Lajkó András, Füvesi Bence (Baka Márk). Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Edző: Bellán János.

Gólszerzők:

Tóth Gergő (3 - 56', 87', 88'), Fodor Bálint Dániel (16'), illetve Horváth Gábor (33').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.