Sport

Hat ország képviselői ugrottak Szeged felett + FOTÓK

Hat ország képviselői ugrottak Szeged felett + FOTÓK

2012. szeptember 4., kedd
Hat ország képviselői ugrottak Szeged felett + FOTÓK

Román, szerb és lengyel katonák is megjelentek Szeged légterében a hétvégén: a nemzetközi ejtőernyős célbaugró versenyen induló csapatoknak egy kilométer magasságból kiugorva kellett egy alig két centiméteres kört eltalálniuk. A legjobb tíz között szegedi ernyősök is végeztek.

Hat ország ejtőernyősei lepték el Szeged egét a hétvégén: a Magyar Tartalékosok Szövetsége ejtőernyős célbaugró versenyt hirdetett a Tisza-parti város repülőtere felett, melyre 12 csapat közel ötven tagja jelentkezett. Magyarország mellett Románia, Szerbia, Bosznia, Lengyelország, Bulgária is képviseltette magát a nemzetközi megmérettetésen. A lengyelek egy katonacsapattal indultak, a szerbek pedig egy rendőrökből álló csapattal vettek részt a versenyen, mellettük természetesen civilek is jelentkeztek. A bolgár ejtőernyős csapat új színfoltja volt a versenynek, ők először mutatkoztak be az ejtőernyősök között.

Legközelebb a városra ugranak

A csapat minimum négy főből állt, és a tervek szerint nyolc ugrást kellett volna végrehajtaniuk Szeged felett - ezt azonban a viharossá erősödő szél meghiúsította. Két Cessna 182 típusú repülőgép vitte fel a versenyzőket, akik 1000 méterről vetették magukat a mélybe. Céljuk egy 5X5 méteres szivacs volt, melynek egy 16 és egy 2 cm átmérőjű körébe kellett az ejtőernyősöknek érkezniük.

A dobogó első három helyén a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület (SZHESE) tagjai, Réczi Attila, Orsy László és Gál Szabolcs végzett, őket a Szolnok MIX csapata, a lengyel Kraków Wawel és a szerb Smederevo-Grifon csapata követte. A városunkat képviselő Szeged Mix ugrói közül Nagy Zoltán és Csorba József teljesített a legjobban, ők a tizedik és tizenegyedik helyen végeztek. Csorba József szakosztályvezető tervei szerint következő alkalommal már nem a Szegedi Repülőtérre, hanem a belváros egy frekventáltabb pontjára érkeznek majd meg az ejtőernyősök, ami látványosabb és nagyobb közönséget is bevonz. Ezen verseny során a szegedi ejtőernyős csapat meghívást kapott a következő, Bulgáriában rendező hasonló rendezvényre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.