Sport

Három napig főszerepben a röplabda Szegeden + FOTÓK

Három napig főszerepben a röplabda Szegeden + FOTÓK

2012. szeptember 4., kedd
Három napig főszerepben a röplabda Szegeden + FOTÓK

Kedd délben tartott sajtótájékoztatót a Kapocs ételbárban a magyar férfi röplabda-válogatott a csütörtöktől szombatig tartó Európa-bajnoki selejtezők kapcsán, melyeknek Szeged ad otthont.

Szentgyörgyi Pál

a szegedi önkormányzat sportbizottságának vezetője elmondta, valamikor Szeged a röplabda fellegvárának számított, s most is vannak még olyanok, akik fontosnak tartják a sportágat városunkban.

Kelemen István

szövetségi kapitánytól megtudtuk, az ellenfeleknek valószínűleg sokkal jobb lehetőségei vannak a felékészülésben és nem sújtja őket olyan tényező, mint a magyar válogatottnál, nevezetesen, hogy a korábbi kulcsjátékosok jelentős része lemondta a nemzeti csapatban való játékot. Azonban le van fektetve az új gárda gerince, olyan játékosok alkotják, akik szerepeltek kontinenstornán már. "Nem indulunk teljesen esélytelenül, s bár nem játszottunk már egy éve komolyabb mérkőzést, de nem feltartott kezekkel lépünk pályára a franciák és a spanyolok ellen. A lettek ellen van a legtöbb esélyünk, egy győztes rajt nagyot dobna a csapat hangulatán" - közölte a sportvezető.

Szabó Dávid

, a csapat képviseletében hozzátette, szeretnének visszavágni a korábban elszenvedett vereségekért a baltiaknak. A sajtótájékoztató végén

Rovó Richárd

, a Kapocs Ételbár tulajdonosa átvette a magyar válogatott mezét egy jótékonysági akció keretében, majd a válogatott tagjait ízletes ebédre látta vendégül a tulajdonos. Az újszegedi sportcsarnokban csütörtöktől szombatig rendezendő találkozókat hat év alatti gyermekek és röplapdások ingyenesen tekinthetik meg mindhárom napon, a napijegy (két mérkőzés/nap) ára 1000 forint, a három napra szóló jegyért pedig 2500 forintot kell fizetni.

A magyar férfi röplabda-válogatott kerete:

Baróti Árpád, Csányi Dániel, Dávid Csanád, Gergye Roland, Kaszap Tamás, Kecskeméti Péter, Kovács Zoltán, Molnár Dávid, Mózer Zoltán, Nacsa Gábor, Nagy József, Pápai Péter, Szabó Dávid, Szalay Szabolcs, Tóth András.

A férfi röplabda Eb-selejtezők programja:

csütörtök:

Franciaország–Spanyolország 16.00, Magyarország - Lettország 19.00

péntek:

Franciaország – Lettország 15.30, Magyarország - Spanyolország 19.00

szombat:

Spanyolország – Lettország 16.00, Magyarország - Franciaország 19.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.