Sport

Olimpia: délelőtti sikerekre délutáni balsikerek szerdán + FOTÓK

Olimpia: délelőtti sikerekre délutáni balsikerek szerdán + FOTÓK

2012. augusztus 8., szerda
Olimpia: délelőtti sikerekre délutáni balsikerek szerdán + FOTÓK

Nem jutott be a legjobb négy csapat közé az olimpiai vízilabdatornán a Kemény Dénes veztette magyar férfi válogatott. A csodálatos délelőtti magyar szereplés után ez a legnagyobb szívfájdalma a magyar sportéletnek szerda este.

A pólósok kiesésén kívül a nyolc között búcsúzott

Sastin Marianna

világbajnok birkózónőnk, 17. lett női

Orbán Éva

kalapácsvetőnk,

Szabó Attila

férfi tízpróbázónk pedig öt szám után a 27. helyen áll.

Szabó Attila 27. öt szám után

Szabó Attila négy szám után a 27. helyen áll a férfi tízpróbázók között a londoni olimpia szerdai versenynapján. A 28 éves magyar többpróbázó a 100 méteren elért 11.15 mp-es, 827 pontos eredménye után távolugrásban 6,96 méterig (804 pont), súlylökésben 13,93 méterig (724 pont), majd az esti program nyitányán magasugrásban 1,90 méterig (714) jutott, a késő esti 400 méteres síkfutásban pedig 50,83-as idővel (777) végzett. Szabó így a tízpróba első napjának első öt száma után 3846 ponttal a 27. helyen áll.

Nem lesz harmadik címvédés vízilabdában

A háromszoros olimpiai bajnok és címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott

11-9-es vereséget szenvedett

a világbajnok olaszoktól a londoni olimpián a vízilabdatorna negyeddöntőjében, így nem jutottak a legjobb négy közé Kásás Tamásék, akik az 5-8. helyért folytathatják pénteken az ausztrálok ellen.

Olimpiai férfi vízilabdatorna, negyeddöntő:

Olaszország – Magyarország 11-9 (2–2, 3–2, 3–1, 3-4)

Női birkózónk, Sastin Marianna nem jutott vigaszágra

A világbajnoki ezüstérmes Sastin Marianna könnyed győzelmet aratott első mérkőzésén, így bejutott a nők 63 kg-os kategóriájának nyolcaddöntőjébe a londoni olimpia birkózóversenyén. A Vasas sportolója kellemes ellenfelet kapott első meccsén a bissau-guineai Jacira Francisco Mendonca személyében, akit az első menetben előbb válldobással, majd mögékerüléssel 3-0-ra vert. A másodikban aztán a magyar már csak annyit adott ki magából, amennyi egy mögékerüléshez kellett, s ezzel két menetben hozta a kötelezőt. Ezután a magyar birkózóra komoly megméretés várt, hiszen negyeddöntőbeli ellenfele,

Julija Osztapcsuk

2011-ben és idén is Európa-bajnoki aranyérmet szerzett. Sastinnal szemben is remekül kezdett, tusveszély közelébe sodorta a magyart, aki csak roppant nehézségek árán tudott szabadulni szorult helyzetéből, de Osztapcsuk így is 4-0-val vitte el a menetet. A Vasas birkózója a második 2 percben sem lelt ellenszerre az ukránnal szemben, aki egy balsikerű Sastin-dobáskísérlet után, kiléptetéssel gyűjtötte be a győzelemhez szükséges egy pontot, s ezzel a mérkőzést. A vigaszági szerepléshez Sastin számára az kellett volna, hogy az ukrán döntőbe jusson, ám az már a következő körben vereséget szenvedett, így a Vasas birkózója számára véget ért az olimpia. A magyar birkózócsapatból még két szabadfogású lép majd szőnyegre:

Hatos Gábor

(74 kg) pénteken,

Ligeti Dániel

(120 kg) pedig szombaton következik. Korábban a kötöttfogásúaknál

Lőrincz Tamás

(66 kg) ezüst-,

Módos Péter

(55 kg) pedig bronzérmet szerzett.

Orbán Éva nem jutott döntőbe kalapácsvetésben

Orbán Éva nem jutott be a női kalapácsvetés döntőjébe a londoni olimpia szerdai versenynapján. A selejtező B csoportjában szerepelt, 27 éves nehézatléta másodikra dobta legjobbját, 68,64 métert, ami összesítésben csak a 17. eredmény volt a mezőnyben. A 12-es fináléba kerüléshez legalább 70,48 méterre volt szükség.

Az aranyszerda délelőttjének összefoglalója itt olvasható!Olimpiai hírfolyamunk itt olvasható időrendi sorrendben!

Éremtáblázat:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.