Sport

Labdarúgókörkép: jelentősen megerősödött a megye második osztálya

Labdarúgókörkép: jelentősen megerősödött a megye második osztálya

2012. augusztus 15., szerda
Labdarúgókörkép: jelentősen megerősödött a megye második osztálya

Összeállításunkban a megye második vonalának játékosvándorlásait követtük végig, és ahogy hétfőn a megye élvonalának edzőit, úgy a második liga csapatainak a szakvezetését is megkérdeztük, miként látják az esélyeket.

Szinte minden edző utalt rá, mikor telefonon a felkészülésről érdeklődtünk, hogy mennyire megerősödött a mezőny. Számításaink szerint akár 4-5 csapat is küzdhet a feljutásért. Érdekesség, hogy a megye egyből kiesett Balástyáról majdnem minden játékos távozott, egy teljesen új csapatot épít a friss szakvezetés. A másik kieső, Ujszegedi TC egyértelmű célként fogalmazta meg a feljutást, ennek fényében 10 új játékost igazolt, míg a legkevesebb mozgás a Tömörkény háza táján figyelhető meg, ahol egy focista hagyta abba az aktív játékot, és egy másik kezdte újra a futballt.

KSE Balástya

Helyezés az előző szezonban:

16. (Csongrád megyei I. osztály)

Vezetőedző:

Gábor Antal

Távoztak:

Kozó Bálint (Tápé ESK), Vámos Norbert, Tóth Tamás, Szél Róbert, Zuh Attila, Zámbori Gábor, Kailinger Zoltán, Szél István, Farkas Balázs, Batancs Zsolt (mind Kistelek), Bosánszki Zsolt, Bosánszki Mihály (Bordány), Völgyi Roland (Ásotthalom), Reguli Máté (Tiszasziget).

Érkeztek:

Simonics Dávid (Tápé), Juhász Tamás (Kiskundorozsma), Bozár Barnabás (Csengele), Kapa Márk, Olajos Tamás (Algyő), Sepp Róbert (Kiskundorozsma), Pál Roland (Mórahalom), Fogas Péter (Csengele). Gábor Antal: Részemről talány, mire lesz képes a csapat, a kiesés után szinte mindenki elment, egy teljesen új gárda épül, ráadásul nem is vagyunk túl sokan, kíváncsian várom a rajtot.

Ujszegedi TC

Helyezés az előző szezonban:

17. (Csongrád megyei I. osztály)

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán

Távoztak:

Szabó László (Csongrád).

Érkeztek:

Szanka Roland (Sándorfalva), Tombácz Gábor (USC), Papdi Tamás (Mórahalom), Tari Tamás (Ásotthalom), Fejsze Endre (Újszentiván), Ördögh Márton (USC), Deák Sándor (Sarkad), Tobi Imre (Sarkadkeresztúr), Palicskó Krisztián (HFC), Drágity Dusán (Szőreg). Pálfy Zoltán: El tudtuk végezni azt a munkát, amit terveztünk. Célunk a megye élvonalába visszakerülni, ebben a harcban több ellenfelünk is lehet, mindjárt az első két meccsen találkozunk két riválissal: a Szentest fogadjuk, aztán utazunk Szőregre, itt mindjárt megjöhet az étvágy, egy jó rajt sok mindent meghatározhat.

Székkutas TC

Helyezés az előző szezonban:

2.

Vezetőedző:

Nagy István

Távoztak:

Nagy Dávid, Hatfaludy László (Tótkomlós), Lászlai Róbert (Nagymágocs).

Érkeztek:

Szél Csaba (újrakezdte), B. Kovács Roland, Bács Roland, Barna Barnabás (ifiből felkerült). Nagy István: Két labdarúgónk, a csatáraink elmentek, ez érzékenyen érinti a gárdát, de az edzőmeccsek alapján elmondhatom, hogy a játékunk nem gyengült, a felkészülésünk jól sikerült, az első öt hely valamelyikére várom a fiúkat.

Szőregi RSE

Helyezés az előző szezonban:

4.

Vezetőedző:

Tóth Tamás

Távoztak:

Drágity Dusán (UTC).

Érkeztek:

Mityók Gergő (Tiszasziget), Szarvas Ákos (Békéscsaba). Tóth Tamás: Amit tavasszal elkezdtünk, ugyanazt a munkát folytatjuk. Az átlagéletkor 23 év, ennek tükrében dolgozunk, mi komolyan vesszük a fiatalítást. Célunk a dobogón lenni, újabb és újabb tehetségeket beépíteni a felnőttkeretbe.

Makó II.

Helyezés az előző szezonban:

5.

Vezetőedző:

Bárány Mihály

Távoztak:

Győri András, Bress Balázs (Kiskundorozsma).

Érkeztek:

Paku Imre (Kiszombor), Kelemen Sándor (Földeák). Bárány Mihály. Az elmúlt 3-4 év legerősebb megye II-es mezőnye jött össze, akár öt csapat is küzdhet a feljutásért. A mi célkitűzésünk közvetlenül az élmezőny mögött, a 4-8. helyek valamelyikén végezni.

Üllés LC

Helyezés az előző szezonban:

6.

Vezetőedző:

Polgár Attila

Távoztak:

Király Zsolt (Bordány), Temesvári Norbert (FK 1899 Szeged), Donciu Claudiu Ioan (Pusztamérges).

Érkeztek:

Domonkos Sándor (UTC), Cseh Richárd (Kiskundorozsma), Mihalkó Dávid (Sándorfalva), Pósa Roland (Csólyospálos), Vízi Dávid (Algyő). Polgár Attila: A tavalyinál jóval erősebb bajnokságnak nézünk elébe, kiegyensúlyozottabb küzdelmek lesznek. A célunk az első nyolc hely valamelyike. Továbbra is építjük be a fiatalokat, el szeretnénk érni öt éven belül, hogy a csapat nagy része csak helyiekből álljon.

Szentesi Kinizsi TE

Helyezés az előző szezonban:

7.

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán

Távoztak:

Tóth Roland (Csongrád).

Érkeztek:

Kovács Norbert (Kiskunfélegyháza), Mihály Róbert (Mindszent), Lajos Máté, Boldizsár Máté, Lekrinszki Ariel, Polyák Csaba, Szél Bence (Csongrád). Bozóki Zoltán: Öt hete készülünk, több edzőmérkőzésen tudtunk gyakorolni több-kevesebb sikerrel. Heti három edzést végeztünk, vannak még hiányosságok, de az erővel nem lehet gond. A cél mindenképpen az, hogy az élmezőnyben végezzünk.

Zsombó SE

Helyezés az előző szezonban:

8.

Vezetőedző:

Daru Sándor

Távoztak:

Mihálffy Béla (Dorozsma II.).

Érkeztek:

Longa Ádám (Csengele), ifj. Mihálffy Zsolt (Grosics akadémia), Vér Gábor (Gádoros), Szalai Valentin (Bordány). Daru László: A felkészülésünk a szabadságok, nyaralások miatt döcögősre sikeredett. Az előkészületi meccseken ennek ellenére jól muzsikáltunk. Az elvárás az első nyolc hely valamelyikét megszerezni, én azért azt szeretném, ha az élmezőnyhöz minél közelebb végeznénk. Öröm számomra, hogy a megye III. osztályban elindult a Zsombó II., bízom benne, hogy az együttműködés zökkenőmentes lesz.

Sándorfalva SK II.

Helyezés az előző szezonban:

9.

Vezetőedző:

Dékány János

Távoztak:

Kakuszi Ádám (Szatymaz), Szanka Roland (UTC).

Érkeztek:

- Dékány János: Tavaly újoncként reméltem, hogy a 6. helyre odaérünk, de bebetonoztuk magunkat a 9. helyre, ha az idén ebben a pozícióban zárjuk a szezont, akkor ezzel a szűkös kerettel szerintem elfogadható lenne. A Sándorfalva II. egy teljesen amatőr csapat, így a munka mellett nem igazán látogatottak az edzések, általában mérkőzésre lesz teljes a létszám, a megye második vonalában pedig többet kell edzeni ahhoz, hogy előrébb lépjen a csapat.

Tömörkény KSE

Helyezés az előző szezonban:

10.

Vezetőedző:

Korom Tibor

Távoztak:

Pusztai Dániel (abbahagyta).

Érkeztek:

Gulyás Levente (újrakezdte). Korom Tibor: Heti három edzéssel, komolyan készültünk. Legalább a tavalyi szereplést szeretném megismételni, fiatal a csapat, de egy évvel csak öregebbek lettek és rutinosabbak. Igaz, a bajnokság erősödött, ennek ellenére jó lenne a középmezőnyben minél előrébb végezni.

Csanytelek SC

Helyezés az előző szezonban:

11.

Vezetőedző:

Tóth József

Távoztak:

Kanó Balázs (Mezőberény).

Érkeztek:

Kasper Máté (Tömörkény), Potor Róbert (Csongrád), Kósa Dániel (újrakezdte). Tóth József: Eredményes felkészülésen vagyunk túl, minden edzést látogató játékosom odatette magát, az erőnlétünk kiváló, néhány ifistában látom a szándékot a bizonyításra, szeretnék nekik is minél több lehetőséget adni. A játékoskeretünk olyan, hogy szinte minden posztra van két labdarúgó, egy erős középmezőnyt képviselünk majd, ha ennél többre leszünk képesek, az kellemes meglepetés lesz.

Fábiánsebestyén KSC

Helyezés az előző szezonban:

12.

Vezetőedző:

Felföldi Lajos

Távoztak:

-

Érkeztek:

Pető Zsolt (újrakezdte), Papp Lajos (Orosházi Rákóczi), Piti János (Szentesi Kinizsi), Havancsák Péter (Székkutas), Jámborcsik Erik (Gádoros). Felföldi Lajos: Komoly munka indult meg Fábiánsebestyénen, Verók István kollégámmal együtt dolgozunk három csapattal, a megye kettes felnőttel és az ifivel, illetve most indítunk a megye III.-ban is egy gárdát. Szeretnénk az első ötbe belekerülni. A felkészülésen a lehetőségeink adottak voltak, tavasszal kaptunk új felszerelést, labdákat is, az edzésmunkával is elégedett vagyok.

Csengele KSE

Helyezés az előző szezonban:

13.

Vezetőedző:

Kun-Szabó Tibor

Távoztak:

Segesváry Arnold (Szank), Seiber Győző, Muhel Gábor, Ambrus Gábor, Vincze Ferenc (Kistelek II.), Batik Sándor, Tóth Zoltán (Tápé II.), Id. Major László (Kiskundorozsma), Fogas Péter, Katona Sándor, Németh Csaba (Balástya), Longa Ádám (Zsombó).

Érkeztek:

Miklós Csaba (FK 1899 Szeged), Cserháti Dániel, Takács Gábor, Horváth Péter (Kiskundorozsma), Koncz Róbert, Rácz Gergő (Kistelek). Kun-Szabó Tibor: A 3-8. közötti helyek valamelyikét szeretnénk elcsípni. Egy jól sikerült felkészülésen vagyunk túl, amit a Fradi Öregfiúk elleni edzőmérkőzéssel zártunk, és sikerült 6-5-re nyernünk. Szeretnénk a Bozsik-program segítségével az utánpótlás-korosztályainkat is tovább erősíteni.

USC Tanárképző Szeged

Helyezés az előző szezonban:

14.

Vezetőedző:

Miskolczi József

Távoztak:

Tombácz Gábor (UTC), Ördögh Márton (UTC), Degovics Dániel, Onita-Mircea Sergiu (FK 1899 Szeged), Samu Zoltán (Tápé).

Érkeztek:

Módra Tamás, Lukács Tamás (FK 1899 Szeged), Fehérvári Tibor (Deszk). Miksolczi József: Nagy átszervezés történik a felsőbb osztályokban, nem lehet tudni, hány kieső lesz, ráadásul igen erős a megye második vonala is, nagyon szeretnénk megtartani a megye kettes tagságunkat.

Gyálarét LSC

Helyezés az előző szezonban:

1. (Csongrád megyei III. osztály)

Vezetőedző:

Badényi János

Távoztak:

Rácz Zoltán (Algyő), Illés Attila (Tiszasziget).

Érkeztek:

Kadnár Albert (újrakezdte), Csobán Zoltán, Csobán Róbert, Csobán Krisztián, Olajos Csaba, Kovács Márió, Csányi Tibor (Tápé), Papp Péter, Fábián Mátyás (Tisza Volán SC), Zsikó András (Üllés), Káity István (IKV-Alsóváros). Badényi János: Újoncként a reális célkitűzés a biztos bennmaradás kivívása, a legnagyobb erősítésünk, hogy a csapategységünk megmaradt, a bajnokcsapatból két játékos igazolt csak el. Ha az őszi szereplésünk után egy erős középcsapat leszünk, akkor elvárhatóak magasabb célok is. Hiányposztokra igazoltunk, egy másik fontos feladatunk, hogy a Tápéról érkező 1991-es születésű fiatalokat beépítsük a felnőttgárdába.

Tiszasziget SE

Helyezés az előző szezonban:

2. (Csongrád megye III. osztály)

Vezetőedző:

Kiss Róbert

Távoztak:

Szél Balázs, Kovács Zoltán, Purgel Adrián (abbahagyta), Apró Norbert (abbahagyta), Kovács René (Kübekháza), Mityók Gergő (Szőreg).

Érkeztek:

Kisszabó Márk (HFC), Reguli Máté (Balástya), Illés Attila (Gyálarét), Szalma Zoltán, Szalma Ádám, Ladó Lőrinc, Suhai Edvin, Szilágyi Sándor (Újszentiván), Jankó Gábor, Bosnyák Ferenc (Szőreg). Kiss Róbert: feljutó csapatként a biztos bennmaradás az elvárás. Sikerült a csapatot kellőképpen megerősíteni az elvárásoknak megfelelően. A felkészülésünk jól sikerült, hat edzőmeccset vívtunk, és az edzéslátogatottsággal sem volt gond, rendszeresen 15-18 játékos látogatta a tréningeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.