Sport

Labdarúgás: Gomez-ziccer, Kéri-bomba - Fradi-verés a vasutas-stadionban + FOTÓK

Labdarúgás: Gomez-ziccer, Kéri-bomba - Fradi-verés a vasutas-stadionban + FOTÓK

2012. augusztus 1., szerda
Labdarúgás: Gomez-ziccer, Kéri-bomba - Fradi-verés a vasutas-stadionban + FOTÓK

Felkészülési találkozón csapott össze az FTC II. és a Szeged 2011 csapata. Egy eseménytelen félidő után Gomez ziccerével és Kéri ficakos bombájával 2-0-ás győzelmet aratott a kék-fekete alakulat.

Egy nem túl mozgalmas első félidőt követően a második 45 percben felpörgött a mérkőzés. Akadt helyzete a vendégeknek is, de meggyőzőbben támadott a Szeged.

Gomez

egy ziccerből szerezte meg a vezető találatot a 47. percben,

Kéri

pedig a 67. percben állította be a végeredményt a tizenhatos jobb sarkáról eleresztett ficakos bombagóljával. A mérkőzés után

Tóth Bálint

vezetőedző két klubjátékosától köszönt el: az egyiptomi

Al-Szamek

és a Vasasból érkezett

Balla Ádám

játékára nem tart igényt a jövőben. A 19. percben lehet feljegyezni az első helyzetféle megmozdulást. Peszmeg ívelt be a kapu torkába egy bal oldalsó szabadrúgást, amit Belecan magabiztosan húzott le. A hazai támadásból Ulviczki előtt adódott lehetőség. A középpályás azonban lövőhelyzetből a 16-os vonalán álló Gomezhez passzolt, aki fordulásból lőtt épp Hermány kezébe. A 25. percben Kéri ígéretes elfutása után a jobb oldalról visszapasszolt labdát csípték el a vendégvédők a lövésre felérkező Balla elől. A 30. percben lett kissé melegebb a levegő a hazai kapu előtt, de a bal oldalról élesen belőtt labdát üggyel-bajjal végül hárították Tocáék. A félidő végére feljegyezhetünk még egy veszélytelen Gomez-átlövést és egy sárga lapot Borbély neve mellé.

A második játékrészben felpörgött a meccs. A 47. percben Gomez ugrott ki középen és a védőjétől szorongatva, a kifutó kapus mellett elcselezve végül az üres kapuba vezette a labdát. (1-0) Az 58. percben Hagyai ziccerét fogta Belecan a kipattanót pedig csúnyán fölé emelte Holman. A 65. percben rúgott lyukat az öt és feles vonalon a zöld-fehér Varga, Kazi pedig lényegében a következő támadásból szerezte meg a Szeged második találatát. A Volántól leigazol támadó a tizenhatos jobb sarkától bombázott a jobb felsőbe. (2-0) A gólt még két igazán szép akció követett épp csak a kapu fölé szálló szegedi lövésekkel, a 42. percben pedig a felfutó Toca bombázott 16 méterről fölé. Felkészülési mérkőzésen:Szeged 2011 - FTC II. 2-0 (0-0). Szeged, SZVSE stadion, 200 néző. Vezette: Brezova (Lovas, Dobai). Szeged 2011: Belecan - Kéri, Toca, Al-Szamek, Bekim Kapic, Ulviczki, Kis, Borbély, Gomez, Geiger, Balla. Játszottak még: Laczkó, Tóth I., Farkas, Kiss, Varga L., Radnai. Vezetőedző: Tóth Bálint. FTC II.: Hermány - Simita, Vattai, Birtalan, Vass, Peszmeg, Tóth A., Holman, Papp, Erdei, Mustafa. Játszottak még: Hagyai, Varga B., Nehéz, Gál. Vezetőedző: Lipcsei Péter Gólszerzők: Gomez (47'), Kéri (67'). Tóth Bálint: most főként az edzések játsszák a főszerepet, az augusztus 12-i kupafordulóra és egy héttel később a bajnoki rajtra kell topon lennünk. Ebbe a munkába a mai találkozó beleillett. Biztató az, hogy kezdünk csapatként is játszani. Nehéz találni Orosz Márk kvalitású támadót, most két próbajátékosomtól, Al-Szamektől és Ballától köszöntem el. Lipcsei Péter: Gratulálok a Szegednek. Jó csapat, de mi három hete nagyon keményen edzünk, fáradtak vagyunk, most jön lassan a frissítés, formába hozás időszaka, az 5. fordulóban újra összecsapunk egészen más körülmények között...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.