Sport

Kosárlabda: Lengyel Dalma Pécsre igazolt

Kosárlabda: Lengyel Dalma Pécsre igazolt

2012. augusztus 17., péntek
Kosárlabda: Lengyel Dalma Pécsre igazolt

A korábbi szegedi edző, Farkas Sándor irányítása alatt induló új pécsi női kosárlabdacsapathoz, a PINKK-Pécsi 424 együtteséhez igazolt Lengyel Dalma, a Szeged KE irányítója.

Lengyel Dalma

alapembere volt a másodosztálybeli küzdelmeket megnyert, illetve az élvonalbeli tagságot osztályozón kirharcolt szegedi együttesnek, mely az anyagi feltételek elégtelen volta miatt mégsem vállalta az A csoportot. A pécsi klub csütörtöki tájékoztatása szerint a vezetőedzőként szeptember 1-től munkába álló

Farkas Sándorral

együtt érkezik az FTC-től

Ruják Nóra

és

Kovács Krisztina

is. A

Török Szilvia, Laczi Edit

- ők a távozó szegedi lány csapattársai is voltak korábban -

Sarok Nikolett, Pénzes Kinga

, Ruják Nóra, Lengyel Dalma, Kovács Krisztina,

Iványi Dalma

összetételű csapathoz várhatóan csatlakozik még két külföldi játékos. Farkas Sándor az egyetlen tréner, aki férfi és női csapattal is bajnoki címet szerzett Magyarországon. A tapasztalt szakember hatszor nyert bajnokságot edzőként, ebből kétszer a Zalaegerszeggel, háromszor az Albacomppal és egyszer a Sopronnal, többször volt az év edzője is. A klub hazai mérkőzéseiről egyelőre annyit tudni, hogy azoknak helyszíne leghamarabb a jövő héten válik véglegessé. A PINKK-Pécsi 424 egy hónappal ezelőtt levélben kereste meg a PSN Zrt.-t a Lauber Dezső Sportcsarnok bérlésével kapcsolatban, de válasz még nem érkezett. A 2001 óta a női Euroligában két bronzéremmel büszkélkedő pécsi kosárlabdaéletet két csapat - a PINKK-Pécsi 424 és a PEAC - képviseli a magyar élvonalbeli bajnokság következő idényében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.