Sport

Kézilabda: kikapott a Pick Berlinben

Kézilabda: kikapott a Pick Berlinben

2012. augusztus 11., szombat
Kézilabda: kikapott a Pick Berlinben

Miközben a londoni olimpián a magyar csapat hatalmas csatában maradt alul az elődöntőben a svédekkel szemben, addig a Pick Szeged a Füchse Berlin otthonában lépett pályára nemzetközi felkészülési tornán.

A Handball Champions Cup nevet viselő tornán a Bajnokok Ligájában is csoportellenfél Füchse Berlin volt a Pick első ellenfele, s a Tisza-parti alakulat jól tartotta magát a tavalyi BL Final Four résztvevővel szemben, a klub honlapjának beszámolója szerint Ancsinék a 45. percben döntetlenre álltak. Sajnos ezután a hazai játékvezetők kicsit megtolták a németek szekerét, így a vége sima hatgólos vereség lett magyar szempontból. Az azonban mindenképp örömteli, hogy az olimpiai szereplő öt kulcsemeberét (

Mikler Roland, Zubai Szabolcs, Vadkerti Attila, Rajko Prodanovic

és

Jonas Larholm

) nélkülöző Pick játéklehetőséghez jutó új igazolásai közül

Balogh Zsolt

9 góllal lett a csapat legeredményesebbje, míg az új horvát légiós

Alen Blazevic

5 találatig jutott, akárcsak a fiatal jobbátlövő-tehetség,

Ancsin Gábor

. A nyolccsapatos torna A csoportjának másik meccsén a francia Saint-Raphaël magabiztosan, 36-21-re verte a német Dessau Rosslauer HV, így utóbbival játszik következőleg

Skaliczki lászló

együttese. Amennyiben győz a csapat - ez valószínűsíthető -, úgy a másik csoportból az első kör két vesztese mérkőzésének, azaz a német Eisenach és a svéd Kristianstad összecsapásának győztesével az 5. helyért. A B csoportban szerepel még a német Lemgo és az orosz Csehovszkije Medvegyi is.

Handball Champions Cup:

Füsche Berlin - Pick Szeged 30-24 (15-14)

A legjobb szegedi gólszerzők:

Balogh 9, Blazevic 5, Ancsin 5, Pribanic 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.