Sport

Hátország: Makón triplázott a SZEOL-Mórahalom U19

Hátország: Makón triplázott a SZEOL-Mórahalom U19

2012. augusztus 28., kedd
Hátország: Makón triplázott a SZEOL-Mórahalom U19

A SZEOL SC Kft. mórahalmi színekben versenyeztetett U19-es együttese sikerrel, míg az U17-es alakulat vereséggel nyitotta a kiemelt II. osztályú országos bajnokság küzdelmeit.

Az egységes szegedi utánpótlás-nevelő műhely, a SZEOL SC Kft. ebben a szezonban a kiemelt II. osztályú U19-es és U17-es pontvadászatban a Mórahalom VSE számára biztosít korosztályos együtteseket. Az alakulatok az elmúlt hétvégén kezdték meg bajnoki szereplésüket. Az idősebbek 3-0-s győzelmet arattak Makón, míg a fiatalabbak 8-1-re kaptak ki. Az U19-es derbin a ragyogóan előkészített makói pályán a SZEOL-Mórahalom remekül kezdett, már az első felvonás során három gólt jegyeztek a látogatók. A 24. percben vendégszöglet után

Németh R.

14 méterről vágta a jobb alsóba a kipattanó labdát. Öt perccel később

Törköly T.

lépett ki szép cselek után a hazai védők között, és a rövid sarokba passzolt. Három perccel a szünet előtt

Szalma G.

húzott el a jobb oldalon, beadására

Bagi T.

és

Varga K.

érkezett, Varga még le is vette a labdát, és felső sarokba bombázta 8 méterről az eldőlő kapus felett! A találatok mellett legalább ugyanennyi ziccerlabdát is rontottak, illetve a hazai védők remekül alkalmazták a lesre állítást, rengeteg akció akadt el így szegedi részről. A vendégvédők hibái után két alkalommal

Batik G.

kapus bizonyította a képességét, parádésan hárított, a hazai csatárok nem tudtak túljárni az eszén. A második félidőben kiegyenlített, küzdelmes játék alakult ki, néhány lehetősége ellenére sem tudott gólt szerezni az átalakult hazai csapat, így maradt a félidei eredmény a végére is. Ugyanezen a játéknapon az U19-es mezőnyben a Hódmezővásárhelyi FC "B" odahaza 3-0-ra verte a Szeged 2011-et, a Hódmezővásárhelyi FC "A" idegenben 4-1-re a Nagykőröst, míg a SZEOL-Tisza Volán SC szintén vendégként diadalmaskodott 2-1-re a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC ellen. Az U17-esek között a HFC "B" 4-2-re múlta felül a Szeged 2011-et, a HFC "A" 9-0-ra ütötte ki a Nagykőröst, míg a SZEOL-Tisza Volán SC 3-1-re nyert Szolnokon.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 2. forduló:

Maros-menti UFC - SZEOL-Mórahalom 0-3 (0-3).

Makó, vezette: Csamangó Tamás (Szűcs Dénes, Savanya István).

Makó:

Szalkai G. - Lakatos N. (Török J.), Varga V., Siket M., Stoianov A., Solymosi A., Czebe N., Bárány A. (Matuz T.), Palotás P., Kovács I. (Bartos N.), Simon P. Vezetőedző: Méhes Tibor.

SZEOL-Mórahalom:

Batik G. - Németh R., Kertész B., Petrovics L. (Bakai P.), Kertész G. (Bálint D.), Busa B. (Faragó N.), Törköly T., Szalma G. (Enyedi Á.), Varga R. (Judik T.), Bagi T. (Kiss Á.), Varga K. Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső.

Gólszerzők:

Németh R. (24'), Törköly T. (29'), Varga K. (42')

Jók:

Siket M., illetve Batik G., Törköly T., Busa B., Németh R.

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 2. forduló:

Maros-menti UFC - SZEOL-Mórahalom 8-1 (2-0).

Makó, vezette: Csamangó Tamás (Lehotai Balázs, Savanya István).

Makó:

Köteles A. (Balogh B.) - Borka G., Illés M., Gilinger M., Bakos D. (Rippa Á.), Pipic B., Bódi G., Bakos T., Gera D., Vajna M., Ponczok N. Vezetőedző: Krucsó Ákos.

SZEOL-Mórahalom:

Nagy G. - Kovács Z., Duranyik R., Pigniczki E., Kis L., Horváth G., Baka M., Iritz N., Ams A., Lajkó A., Bánfi M. Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Edző: Bellán János.

Gólszerzők:

Ponczok N. 3 (46', 53', 88') és Vajna M. 3 (6', 64', 85'), Gera D. (16'), Pipic B. (89'), illetve Lajkó A. (47')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.