Sport

Elhunyt Sipos János sportriporter

Elhunyt Sipos János sportriporter

2012. augusztus 3., péntek
Elhunyt Sipos János sportriporter

Hatvanegy éves korában elhunyt Sipos János ismert sportriporter, kerékpáros szakkommentátor, az MTVA volt munkatársa. A hírről a család tájékoztatta az MTI-t pénteken.

Sipos János

18 éven át volt kerékpárversenyző, 11 évig szerepelt a válogatottban, és hetedik lett az 1971-es világbajnokságon a 100 kilométeres csapatversenyben. Ötször nyert bajnoki címet. Sipos János évekig a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára volt, a Magyar Rádió sportszerkesztőségben 1984 és 2000 között külsősként, 2001-től 2011-ig pedig belsősként dolgozott szerkesztő-riporterként. Nyugdíjasként az Eurosporton a magyar adás indulása óta tevékenykedett szakkommentátorként. Két téli és két nyári olimpiáról tudósított a rádióban, ezenkívül két paralimpiáról is közvetített. A Magyar Kerékpársportok Szövetségének tiszteletbeli elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság tagja volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.