Sport

Ejtőernyősök ugranak célba három napon át a reptéren

Ejtőernyősök ugranak célba három napon át a reptéren

2012. augusztus 28., kedd
Ejtőernyősök ugranak célba három napon át a reptéren

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a hét végén a szegedi repülőtéren a MATASZ Kupa Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Versenyt. A programban részt vevők az ejtőernyőzés népszerűsítése mellett a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon is részt vesznek: a szegedi paprikát „légi úton” szállítják a rakpartra.

A nagy hagyományokkal rendelkező versenyben négy ország repülőklubjainak négyfős csapatai vesznek részt meghívásos alapon, akik 900-1100 méter magasságból ugranak célba legfeljebb nyolc alkalommal. A célbaugró verseny programja pénteken reggel 8 órakor kezdődik edzőugrásokkal. A versenyugrások első sorozatát szombaton délután fél 2-től láthatják az érdeklődők, az ezt követő versenyugrásokra pedig vasárnap reggel 7 órától kerül sor, az eredményhirdetést 13 órakor tartják. A nemzetközi verseny sportolói részt vesznek a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál programjában is. Szombaton délelőtt 11 órakor a Huszár Mátyás rakparton felállított óriásbográcshoz ejtőernyősök hozzák majd a szegedi paprikát. A Partfürdőn pedig közben a kisebb-nagyobb bográcsok mellett gulyáságyúban is fő majd a hallé az ejtőernyős célbaugróverseny résztvevőinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.