Sport

Kosárlabda: nevezett az NB I/A-ra az ABCOM-Szeged

Kosárlabda: nevezett az NB I/A-ra az ABCOM-Szeged

2012. július 10., kedd
Kosárlabda: nevezett az NB I/A-ra az ABCOM-Szeged

Miután veretlenül megnyerte az NB I/B-s, amatőr női kosárlabda-bajnokságot, majd osztályozón kivívta a feljutást is az élvonalba, az ABCOM-Szeged KE együttese leadta nevezését az A csoportba.

Mint a klub elnöke,

Domokos Mihály

elmondta, a nevezést leadták, ám tényleges indulásuk csak az anyagi és szakmai feltételek teljesülésével válik biztossá, azonban bízik benne, hogy városunknak a következő szezonban, egy év kihagyás után, újra élvonalbeli női kosárlabdacsapata lesz. Amennyiben ez nem jönne össze, akkor a csapat vállalja az újbóli másodosztályú indulást is, folytatva az elmúlt évi munkát, az utánpótlás további fejlődése érdekében. A gárda keretét illetően egyelőre nincs hír változásról, s a szakmai munkát pedig továbbra is

Mészárosné Kovács Andrea

tréningjeivel folytatja az egyesület. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

március 30-i döntésének

értelmében a női NB I A csoportos bajnokság 2012-2013-as szezonjában 12 csapat fog szerepelni, majd a rákövetkező évadban ez a szám tízre csökken, miután a 10-12. helyezettek kiesnek, s az Amatőr Női Bajnokság győztese automatikusan feljut.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.