Sport

Görkorcsolya: az eső félbeszakította a keddi programot + FOTÓK

Görkorcsolya: az eső félbeszakította a keddi programot + FOTÓK

2012. július 24., kedd
Görkorcsolya: az eső félbeszakította a keddi programot + FOTÓK

A szegedi görkorcsolya Európa-bajnokság 2. napján, rendben lezajlott a kedd délelőtti program, ám a délutáni és az esti versenyeket elmosta az eső.

Kedd délelőtt, a szegedi görkori Eb 2. napján verőfényes napsütésben, kimondottan meleg, enyhén szeles időben vághatott neki a nemzetközi mezőny a programnak. Az 500 méteres junior B és felnőtt, fiú és lány előfutamokat követően következtek az igazán látványos 3000 méteres versenyek a kadettek mezőnyében, ahol körről körre estek ki a lemaradozó versenyzők, illetve körről körre kaptak pontokat az élen állók, egy-egy futam így valódi taktikai csatát hozott. A zsúfolt délelőtt a junior B és felnőtt 500-asok negyeddöntőivel, végül a lányok 1000 méteres junior A előfutamaival zárult. Délután 17 órától utóbbi elődöntői következtek volna, majd a hétfői 300-as döntők győzteseinek éremátadása, ám ekkor az időjárás közbeszólt, s a heves esőzés miatt a szervezők kénytelenek voltak törölni a keddi program délutáni és esti szakaszát, szerdára halasztva a futamokat.

Az Eb 3. napján így délelőtt a keddi elmaradt programot pótolják (sorrendben: fiú junior A 1000 méteres előfutamok, hétfői 300-as eredményhirdetések, junior B és felnőtt 500-as, valamint junior A 1000-es elődöntők, majd 3000-es pontozásos kadett, junior B és felnőtt 500-as és Junior A 1000-es döntők), majd a délután folyamán 15.30-tól kerül sor előbb az 500 méteres előfutamokra, negyed- és elődöntőkre kadett és junior A kategóriában, majd az 1000 méteres junior B és felnőtt előfutamokra, negyed- és elődöntőkre. Utánuk a kadett és junior A 500-asok döntői következnek, majd a 3000-es pontozásos versenyek eredményhirdetését követően az 1000 méteres junior B és felnőtt kategóriák fináléi zárják az éjszakába nyúló programot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.