Sport

Atlétika: Vlocskó Noémi Veszprémbe igazolt

Atlétika: Vlocskó Noémi Veszprémbe igazolt

2012. július 18., szerda
Atlétika: Vlocskó Noémi Veszprémbe igazolt

A Titán Triatlon Club egyik legtehetségesebb atlétája, Vlocskó Noémi az év hátralévő részében Veszprémben folytatja pályafutását, s így indul a közelgő utánpótlás magyar bajnokságon is.

A némiképp váratlan hírről

Menyhárt Zoltán

, a Titán TC atlétika szakosztályának edzője számolt be portálunknak. "Nyolc nappal az ifi, junior és utánpótlás magyar bajnokság kezdete előtt, kedden

Tóthné Stupián Anikó

, a VEDAC, a Veszprémi Egyetemi Atlétikai Club edzője, egyben a közép-hosszútávfutás elnökségi tagja, telefonon keresett meg, hogy utánpótláskorú atlétámat,

Vlocskó Noémit

a soron következő bajnokságra kölcsön adnám-e nekik, azaz versenyzőnk, aki idén folyamatosan jól teljesített, indulhatna-e veszprémi színekben a bajnokságon" - tudatta a szegedi tréner. Veszprémi kollégájának kérése az volt, hogy Noémi két váltószámban (4x100 m és 4x400 m) induljon a szegedi klub által meghatározott egyéni (800 m és 1500 m) versenyszámok mellett. "Mivel a két versenyszám és az általuk felajánlott térítés egyenlő arányban volt, így atlétám és én is beleegyeztünk az átigazolásba. Ennek alapján Noémi az olimpiai év második felét veszprémi színekben fogja versenyezni, de a bajnokságokon elért pontszámai szakosztályunkat erősítik" - közölte Menyhárt Zoltán, hozzátéve, ilyen szerény anyagi feltételek mellett nem volt más választásuk, mint hogy ezt a döntést hozzák meg sportolójával, akinek e döntés segíti pályafutását a továbbiakban. "Vlocskó Noémi, ha még nem is tartozik a magyar női középtávfutás legjobbjai közé, de megvan rá minden esélye adottságainak köszönhetően, hogy majd előbb-utóbb ott legyen. Városunk vezetősége, most egy atlétát is átengedett Veszprémbe, pedig Noémi tavaly bajnoki aranyat is hozott Szegednek. Az elkövetkezendő időszakban, nem szeretnénk csak kinevelő szakosztályként működni!" - hangsúlyozta Menyhárt Zoltán. "Az atlétika minden sportág alapja és a sportágak királynője, amit itt Szegeden nem igazán éltetnek, és ez minden sportágunkban tapasztalható is! A Titán TC-nél 2002 óta vezetik számszerűleg az éremlistát, Menyhárt Zoltán versenyzői idén a 125. bajnoki érmük megszerzéséért küzdenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.