Sport

Női vízilabda: simán verte a Kecskemétet, 5. az SZTE EHÖK SE + FOTÓK

Női vízilabda: simán verte a Kecskemétet, 5. az SZTE EHÖK SE + FOTÓK

2012. június 17., vasárnap
Női vízilabda: simán verte a Kecskemétet, 5. az SZTE EHÖK SE + FOTÓK

Két sima győzelemmel zárta első szezonját az OB I/B-ben az SZTE EHÖK SE női vízilabdacsapata, miután az alsóházi rájátszásban kétszer verték a Kecskemét együttesét. Ezzel a szegedi lányok az 5. helyen végeztek.

Kisebb csúszással kezdődött a vasárnap délelőtti vízilabda-matiné, miután a végül cserék nélkül játszó kecskemétiek, illetve a játékvezetők is némi késéssel érkeztek Szegedre. A vendégek kapus híján egyik mezőnyjátékosukat,

Görög Edinát

állították a ketrec elé. A találkozó a játék képe alapján már az első negyedben eldőlt, miután a Tisza-parti lányok szinte tetszés szerint érték el góljaikat. A kecskemétiek korábbi OB I-es gólkirálynője,

Mészáros Kitty

kísérleteit is három kivétellel hárította a remek formában védő

Varga Zita

, miközben a csapattársak elől ontották a gólokat:

Kuczora Imola

ötig jutott,

Hajdú Enikő

négyet jegyezhetett a legeredményesebbek közül, míg a gólpasszok túlnyomórészét

Bordás Tímea

osztogatta. Az első meccs vége sima 19-5-ös diadal lett a szegedieknek.

A kiírás szeszélye folytán a második találkozót is a kecskemétiek ellen vívták a Tisza-parti lányok, s úgy tűnt az első mérkőzés után kissé felpörögtek a vendégek: Bordás Tímea vezető gólja után az OB I-es Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitast erősítő Kőrösy Andrea - rajta kívül a két gólig jutó Vavrek Zsanett is játszik a szegedi csapatban - góljával egyenlített a Kecskemét, majd fordítani is tudtak 2-1-re. Az első negyed folytatásában aztán visszaállt a "világ rendje", visszavette előnyét az SZTE EHÖK SE, jóllehet a szünetig tartotta magát a vendég alakulat (7-6), sőt a harmadik negyed elején ki is egyenlítettek. Ezt követően azonban jött Polyák Edina, aki zsinórban lőtt négy találatával végleg eldöntötte a mérkőzést, az utolsó negyed újabb gólparádéjával pedig végül hétgólos győzelmet arattak a szegedi pólós hölgyek. Varga Zitáék tulajdonképpen már első győzelmükkel eldöntötték az OB I/B-s alsóházi rájátszás első helyének kérdését, így végül a tabella élén végezve a női másodosztály 5. helyét szerezték meg.

Női vízilabda OB I/B alsóházi rájátszás (5-9. helyért) 3. forduló:

Kecskeméti NVSE KESI - SZTE EHÖK SE 5-19 (2-4, 0-5, 1-5, 2-5) Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző: Vezette: Vogel. Kecskemét: Görög - Szegezdi, Kara, Vavrek 2, Kőrösi, Mészáros 3, Piros. Játékos-edző: Mészáros Kitty. SZTE EHÖK SE: VARGA – Fabó 2, HAJDÚ 4, Rózsa 2, BORDÁS 1, KUCZORA 5, MAKRA 3. Csere: Molnár Gy. 1, Polyák 1. Edző: Somogyi Balázs. Csapatvezető: Fabó Lili. Gól- emberelőnyből: 3/-, ill. -. Ötméteresből: -, ill. 1/1.

Női vízilabda OB I/B alsóházi rájátszás (5-9. helyért) 3. forduló:

SZTE EHÖK SE - Kecskeméti NVSE KESI 16-9 (5-3, 2-3, 3-1, 6-2) Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző: Vezette: Németh A. Kecskemét: Kara - Szegezdi 1, Görög, Vavrek 2, Kőrösi 2, MÉSZÁROS 3, Piros 1. Játékos-edző: Mészáros Kitty. SZTE EHÖK SE: VARGA – Fabó 2, Makra 2, Rózsa, Hajdú 2, Kuczora 2, BORDÁS 3. Csere: Molnár Gy., POLYÁK 5. Edző: Somogyi Balázs. Csapatvezető: Fabó Lili. Gól- emberelőnyből: -, ill. 5/1. Ötméteresből: 2/2, ill. 2/2. Fabó Lili: "Előzetesen kicsit tartottunk az Kecskeméttől, ám tudtuk játszani a saját játékunkat, így nem okozott gondot az ellenfél kétszeri legyőzése. Mindenki ki tudta venni a játékból a részét, és oldott légkörben játszottuk le az utolsó két meccsünket."

A női vízilabda OB I/B alsóházi rájátszásának (5-9. helyért) végeredménye:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

SZTE EHÖK SE

8

8

-

-

139

45

94

24

2.

Kecskeméti NVSE KESI

8

6

-

2

121

74

47

18

3.

Váci VSE

8

3

-

5

104

102

2

9

4.

Slávia Uk Bratislava

8

3

-

5

79

82

-3

9

5.

DVSE

8

-

-

8

44

184

-140

0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.