Sport

Labdarúgás: Szolnokon zárja az idényt a HFC

Labdarúgás: Szolnokon zárja az idényt a HFC

2012. június 15., péntek
Labdarúgás: Szolnokon zárja az idényt a HFC

Eljött a záróforduló napja a labdarúgó NB III Alföld csoportjában is. A 30. fordulót egységesen, szombaton 17 órakor kezdik a csapatok, amikor a Hódmezővásárhelyi FC Szolnokon, a MÁV második csapata elleni találkozóval zárja a bajnoki évet.

A hírek szerint Szolnokon nemcsak a bajnoki évet, hanem a sok nagy csatát megért Tiszaligeti Stadion centerpályáját is búcsúztatják ezzel a találkozóval, hiszen a közeljövőben - a vásárhelyihez hasonlóan - megkezdődik a szolnoki center pálya felújítása, amelynek keretében a füves területet is "elmozdítják" jelenlegi helyéről. A vásárhelyiek az elmúlt négy fordulóban nem szereztek pontot és ez az időszak a korábbi hatodik helyről a tizenegyedikre sülyesztette a HFC gárdáját.

Szűcs Róbert

edző most egy szebb eredményre számít, de egyáltalán nem volt könnyű helyzetben, amikor a találkozó esélyeiről kérdeztük: " Az elmúlt hetek sikertelen szériáját megtörve szeretnénk győzelemmel búcsúzni a bajnoki évtől, igaz ez az eredmény legjobb esetben is csak a tizedik helyre lesz elegendő, ami összességében csalódást jelent. Nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen egyrészt nálunk

Kökény

és

Varga István

sérülés-,

Domonkos

eltiltás-,

Hegedűs

kapus és

Huszár

egyéni elfoglaltság miatt nem lesz ott a keretben. Visszatér viszont az elmúlt heti hiányzók közül

Sipos

és

Varga Máté

és reményeim szerint kisebb sérülése ellenére

Boros

és

Lékó

vállalni tudja a játékot. Hallottam, hogy a hét elején már olyan pletykák keringtek, hogy a megyei I. osztály utolsó fordulójában az NB III-as csapat játszik majd Tápén és a kimaradók utaznak Szolnokra. Nos ez fel sem merült, a HFC igyekezett tisztességesen végigjátszani mindkét bajnokságot, miért tenne másként a zárófordulóban. Az kétségtelen, hogy Dezső Ferenc kollégámmal a sok hiányzó miatt egyeztetni kellett, hogy melyik labdarúgónk hol lépjen pályára de ez házon belül nem jelentett feszültséget. A megyei I-esekre fontos mérkőzés vár Tápén, így a megszokott csapatból nem akartam senkit kivenni, ezért az NB III-as mérkőzésen tehetséges fiataljaink ülnek majd bevetésre készen a kispadon. Ősszel az egyik legsímább mérkőzésünket játszottuk a Szolnok II. ellen és megérdemelten nyertünk hazai pályán. Most - már csak a pályabúcsúztató miatt is - a szolnokiak is biztosan nyerni szeretnének. Az elmúlt héten két perccel a rendes játékidő vége előtt még vezettek Monoron, de az utolsó pillanatokban kaptak két gólt és így kikaptak. Elméletileg még a 13. helyen álló csapat kieshet az NB III-ból, de ez csak a hat csoport két legrosszabb eredményét produkáló 13-dikjára vonatkozik. A jelenleg a 13. helyen álló szolnokiakat már nem fenyegeti a kiesés réme, kérdés, hogy indulnak-e a következő bajnokságban. Remélem, hogy az NB II-esek közül nem hoznak vissza erősítésként játékosokat, ha az NB III-as keret szerepel ellenünk, akkor van esélyünk a győzelemre is. A várható kezdőcsapatunk: Kovács K. - Boros, Antal, Kavaric, Bakos - Horváth R., Sipos, Juhász I. S., Marton - Varga M., Lékó. Csereként csupa fiatal, Gábor Viktor (kapus), Bálint Dávid, Király Dávid és Huszka Milán ül le a padra" - fejezte be a beszélgetést Szűcs Róbert a HFC edzője.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni bajnoki meccsükön (2011. november 27):

Hódmezővásárhelyi FC - Szolnoki MÁV II. 3-1 (2-0)

HFC:

Kovács K. - Huszár (Brizik-Bodrogi 67'), Antal, Bárkányi, Marton - Konc A., Sipos, Kökény (Szabó Cs. 73'), Potloka - Bartyik N. - Domonkos (Horváth R. 90').

Edző:

Szűcs Róbert.

Szolnok II.:

Szabó M. - Bálint, Papp Sz., Szakács, Tóth N. (Blaskovits P. 46') - Rokszin, Carvalho (Rácz R. 65'), Háda (Kalóz 70'), Rézműves - Markót, Kalmár F.

Edző:

Horváth Csaba.

Góllövők:

Antal Krisztián (15'), Domonkos Ferenc (24' és 78'), ill. Rézműves (81').

Így játszott a Szolnok II. a múlt héten:

Monor SE - Szolnoki MÁV II. 2-1 (0-0)

Szolnok II.:

Szabó M. - Németh T., Bálint, Kalóz, Tóth N. - Benedek, Rácz R. (Szecsei 46'), Kállai, Blaskovits P. - Rézműves, Kalmár F. (Tímár M. 85').

Edző:

Horváth Csaba.

Góllövők:

Bencsik R. (88'), Halgas I. (92'), ill. Benedek N. (55').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.