Sport

Labdarúgás: nem volt menekvés az alsóvárosi góláradat elől

Labdarúgás: nem volt menekvés az alsóvárosi góláradat elől

2012. június 4., hétfő
Labdarúgás: nem volt menekvés az alsóvárosi góláradat elől

Kiütéses győzelmet aratott a Víziközmű-Alsóváros együttese a Csanádpalota kettes számú alakulata ellen a labdarúgó megyei III. osztály alsóházi küzdelmeiben.

Jó időben a hazai csapat lépett fel kezdeményezőbben, mégis az első komoly lehetőséget az ellenfele váltotta gólra. Az Alsóváros rendezte sorait, nem kapkodott, pontosan játszva került enyhe fölénybe, és és viszonylag hamar ki is egyenlített. A játékrész közepére besűrűsödtek az események: egy vitathatatlan büntető, majd a magáról megfeledkező csanádpalotai (ambrózfalvi) játékos kiállításával nehéz helyzetbe hozta csapatát, majd kényszerű csere a hazai oldalon: a kapura lövő

Hüvös L.

meghúzódott, és be kellett fejezni ideje korán a játékot. 1-1 után még erősebb lett az Alsóváros fölénye, és szép találatokkal helyzetei többségéit gólra is váltotta. Szünet után sem változtattak felállásunkon az emberhátrányba került vendégek, és a könnyen átjátszható védelmükön a mélységből beinduló alsóvárosi játékosok sorra alakítottak ki veszélyes lehetőségeket

Mácsai

hálója előtt. A remek napot kifogó, helyenként kifejezetten ötletesen játszó Alsóváros kiütéses sikert ért el az utolsó előtti bajnoki találkozóján. A mérkőzés érdekessége volt, hogy a vendégek edzőjével,

Nagy Lajossal

tartott rendkívül technikás labdarúgó lánya is, a 17 éves

Nagy Alexandra

, aki az NB I-es MTK Hungária U17-es csapatának játékosa és egyben korosztályos válogatott, jelenleg a falu egyetlen focistája, aki magára öltheti a címeres mezt. Következőleg két alsóvárosi érdekeltségű labdarúgó esemény is lesz: június 9-én (szombaton) délelőtt retóomérkőzés lesz, a Tápé SK és a Móravárosi Kinizsi játszik majd a tápéi sportpályán, 9 órától. A két csapat keretét 1975-85 közötti születésű játékosok alkotják, az Alsóváros jelenlegi csapatából öten lépnek majd pályára. Délután 17 órától pedig a Csongrád II. érkezik a Szabadság térre.

Labdarúgó megyei III. osztály, alsóház

Víziközmű-Alsóváros SE - Csanádpalota II.-Ambrózfalva II. 8-1 (4-1)

Szeged, Szabadság tér. 100 néző Vezette: Mucsi (Farkas T., Kószó Cs.)

Alsóváros SE:

Szécsi - Szántai, Martonosi T. (Takács P. 46'), Kéri B., Török J. (Szabó T. 55') - Hüvös L. (Daróczi 25'), Csordás (Polyák 68'), Müller, Csúcs Á. - Farkas M., Nagypál.

Edző:

Kiss Ferenc.

Csanádpalota II.:

Bóna (Mácsai 46') - Kiss I. (Sirovicza 80'), Lopuch, Kéri L., Garán, Balog, Czene, Roszkos, Nyári (Bognár 46'), Molnár L. (Horváth P. 46'), Zsótész (Nagy L. 80').

Edző:

Nagy Lajos.

Gólszerzők:

Farkas M. és Nagypál Z. 2-2, Müller B., Csordás J., Takács P., Daróczi P., illetve Kéri L.

Sárga lap:

Roszkos (11'), Garán (70').

Kiállítva:

Balog (21')

Gólkrónika:

6. perc:

A jobb oldalon elfutó, kapura törő Kéri L. 14 méterről a jobb sarokba lő, 0-1.

14. perc:

Farkas M. jobbról középre tett labdáját Nagypál 8 méterről helyezi a kapuba, 1-1.

22. perc:

A jó cselekkel kilépő Nagypált a vendégek védője felvágja a büntetőterületen belül, a játékvezető 11-est ítél, majd a döntést vitató, és azt durva szavakkal kommentáló Balogot kiállítja. Farkas M. magabiztosan ítélet végrehajtó, laposan a jobb sarokba lő, 2-1.

33. perc:

Bal oldalról beívelt labdát Müller 10 méterről fejeli a léc alá, 3-1.

43. perc:

Nagypál lép ki az egymásra váró védők közül, és 14 méterről a bal sarokba lő, 4-1.

53. perc:

Csordás 16 méterről, középről emel a hálóba, 5-1.

69. perc:

Nagypál fut el a balszélen, középre tett labdájára Takács P. érkezik, és 10 méterről a hálóba lőtt, 6-1.

74. perc:

Daróczi 14 méterről lő a jobb sarokba, 7-1.

75. perc:

Szép összjátékot követően Farkas M. közelről talál a kapuba, 8-1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.