Sport

Labdarúgás: hat csapat küzd a bennmaradásért a megye I-ben

Labdarúgás: hat csapat küzd a bennmaradásért a megye I-ben

2012. június 1., péntek
Labdarúgás: hat csapat küzd a bennmaradásért a megye I-ben

Ahogy közeledik a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulója, úgy élesedik a kiesés elleni küzdelem is. Három fordulóval a bajnokság vége előtt lássuk, mi a helyzet az alsóházban.

Az biztos, hogy a 2012-2013-as bajnoki évben 16 csapat alkothatja a megyei I. osztályú bajnokságot. Az is biztosnak tűnik, hogy az NB III Alföld csoportból - amennyiben mindhárom megyei együttes nevez a következő NB III-as bajnokságba - nem lesz Csongrád megyei kieső, sőt abban az esetben, ha a megyei I. osztály bajnoka vállalná az NB III-as szereplést, akkor a megyei II. osztály első két helyezettje feljutásának következtében csak két kieső lenne. Sok ugyan a kérdőjel, de ezzel együtt rendkívül idegőrlő három hétvége áll az alsóház csapatai előtt. A veszélyeztetett csapatok közül a szerdán lejátszott 31. fordulóban a Balástya 2-0-ra nyerni tudott Nagymágocson, de a tragikusra sikerült ősz (16 mérkőzésből 4 pont) után a sikeres tavasz (eddig 13 mérkőzésből 16 pont) is kevésnek tűnik számukra a bennmaradáshoz. Hazai vereségükkel viszont nehéz helyzetbe kerültek a mágocsiak, akiket megérintett a kiesés szele, és amennyiben nem tudnak újítani, ez a "szél" könnyen a megyei II. osztályba fújhatja az I. osztály egyik tradicionális gárdáját. Kapaszkodik a HFC II. A vásárhelyiek az elmúlt hétvégi balszerencsés újszegedi pontvesztést követően - néhány első csapatban játszó játékossal megerősítve - rengeteg helyzetet kihagyva nyertek 1-0-ra a mindenkire veszélyes Csanádpalota ellen, így pontszámban beérték - a három kieső esetén - még bennmaradó helyen lévő mágocsiakat. Az UTC háromgólos hátrány után majdnem bravúrpontot szerzett Algyőn, de 3-2-es vereségével a Kertész utcai gárda jelenleg már az utolsó helyre esett vissza. A szerdán szabadnapos Tápé ESK értelemszerűen nem szaporíthatta pontjai számát, így maradtak 26 pontosak, amivel azonban még egyáltalán nem érezhetik magukat biztonságban. Ugyanez mondható el a 29 pontos Kiszomborról is, akik a most következő fordulóban lesznek szabadnaposak, tehát már csak kétszer lépnek pályára.

Az alsóház állása három fordulóval a bajnokság vége előtt:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
12.Kiszombor3086164469-2529(-1)
13.Tápé2983202655-2926
14.HFC II.2974183462-2825
15.Nagymágocs2974183958-1925
16.Balástya2962213692-5620
17.Ujszegedi TC29310162963-3419

Nézzük, milyen erőpróbák állnak a veszélyeztetett csapatok előtt az utolsó három fordulóban! A Kiszombor a hétvégén szabadnapos lesz, majd fogadja a már biztos bennmaradó helyen álló Röszkét, és Balástyán zárja a bajnokságot. A papírforma alapján a zomboriak sorsolása tűnik a legkedvezőbbnek, így nagy meglepetés lenne ha már nem tudnának pontot, vagy pontokat gyűjteni. A Tápé ESK a következő fordulóban a bajnoki címéért már nem hibázható mórahalmiakat látja vendégül, ezt követően az SZVSE-hez látogatnak, majd a záró fordulóban akár ki-ki meccset játszva a HFC II.-vel mérkőznek hazai pályán. A Nagymágocs SE a 32. fordulóban Sándorfalván vendégszerepel, ahol kevés esélye van a pontszerzésre. Az utolsó előtti játéknapon az UTC látogat Mágocsra, ezen a találkozón kellene bebiztosítaniuk a hazaiaknak a bennmaradást, hiszen a zárófordulóban Csanádpalotára látogatnak. A HFC II. sorsolása rendkívül nehéznek látszik, hiszen szombaton Csongrádra látogatnak, majd a jövő hétvégén a dobogós helyen álló Ásotthalmot fogadják. Az utolsó mérkőzésen, Tápén dőlhet el a vásárhelyiek bennmaradása. A KSE Balástya remek tavaszi szereplése ellenére már csak akkor maradhat benn, ha a hátralévő három fordulóban nem botlik. Ez nem lesz könnyű, hiszen a hétvégén a rendkívül erős Kiskundorozsma látogat hozzájuk, majd Kisteleken lépnek pályára, végül a Kiszombor elleni hazai találkozóval zárják a bajnokságot. A nagy múltú UTC helyzete tűnik legkilátástalanabbnak. A "döntetlenkirály" újszegediek sorsa akár már a hétvégén eldőlhet, amennyiben nem tudnak nyerni a Kertész utcában a Mindszent ellen. A bennmaradáshoz azonban még ez a győzelem is kevés, hiszen az utolsó előtti játéknapon akár sorsdöntőnek is nevezhető összecsapás vár rájuk Nagymágocson. Amennyiben az újszegedi gárda veretlenül zárná ezt a két fordulót, még akkor is le kellene győznie a zárófordulóban a Dorozsmát. Mindenesetre nincsenek irigylésre méltó helyzetben az UTC-sek...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.