Sport

Komoly átszervezések előtt a megyei futball

Komoly átszervezések előtt a megyei futball

2012. június 11., hétfő
Komoly átszervezések előtt a megyei futball

Csongrád megyében nő a felnőttlabdarúgók száma, a következő bajnokságban már három csoportos megye III. osztályú bajnokság indul, legalább 12 csapattal lehet több, mint eddig. Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója beszélt erről, mint ahogy arról is, hogy hány kieső lesz idén a megye első és második vonalában.

Az MLSZ célja, hogy a magyar futball gazdasági és szakmai fejlődése érdekében szervezzék át a nemzeti bajnokságokat a következő szezonban, ehhez pedig igazodnia kell majd a megyeieknek is. „A cél az, hogy a 2012/2013-as idényt követően 16 csapatos NB I és egy csoportos, 16 csapatos NB II alakuljon ki, három csoportos és szintén 16 csapatos NB III-mal. Az első osztályú klubok tartalékcsapatai kizárólag az NB III-ban szerepelhetnek majd.

Kupadöntő

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa idei kiírásának döntőjét szerdán 18 órakor vívja Szegeden, az Etelka sori pályán a Mórahalom és a Csanádpalota. A döntőre ingyenes a belépés, portálunk online közvetíti majd.

A megye első és megye második vonalában egyaránt 16-16 csapat szerepel majd, a megye III. osztályú bajnokság megszervezésében az MLSZ területi igazgatóságai szabad kezet kapnak. Ezzel az átszervezéssel jelentősen erősödik a megyei bajnokság. Épp ezért a megyei élvonalban is bevezetik majd a licenckötelezettséget, így csak bizonyos infrastrukturális minimumfeltételeknek megfelelő klubok szerepelhetnének e bajnokságokban is. Ez érintene az öltözőre, nézőtérre és a pálya minőségére nézve bizonyos követelményeket” – ismertette a változásokat

Nógrádi Tibor

, hozzátéve, hogy az egyesületek 2-3 év türelmi időt kapnának a teljesítésre, és TAO-pénzeket is fel lehetne célzottan használni e licenckövetelmények teljesítése céljából. Az idei évad befejezésével kapcsolatban megtudtuk, hogy mivel az NB III-ból Csongrád megyei csapat nem esik ki, ezért ha a megyénk élvonalában a bajnok (a Mórahalom vagy a Sándorfalva) vállalja az osztályváltást, akkor 2 csapat esik ki a megyei I. osztályból, a megyei II. osztályból pedig 4. Amennyiben nem ad Csongrád megye feljutót, akkor 3, illetve 5 csapat esik ki az első és a második vonalból.

„A megyei III. osztályban jelentősen növekszik majd a csapatok száma, számításaim szerint 37-39 csapat nevezhet jövőre, ezért 3 csoportos pontvadászat lesz. Az új csapatok e bajnokságban: Klárafalva, Dóc, Pusztaszer, Móravárosi Kinizsi, Kistelek II., Balástya II., illetve a Legenda-kupából érkezik: Tápé II., Ópusztaszer, Pázsit, Derekegyháza, Pitvaros, Balotaszállás (e csapat Bács-Kiskun megyei, de van lehetősége itt szerepelnie, mivel néhány kilométeres körzetében fél tucat Csongrád megyei klub működik)” – sorolta fel a területi igazgató a megye új csapatait is. Nógrádi Tibor végül kiemelte, hogy régen voltak a megyei futballban olyan bajnokságok, ahol minden osztályban van feljutásért harcoló csapat, és szinte minden kiesőjelölt a végsőkig harcol a bennmaradásért. Mind az aranyéremért, mind a megkapaszkodásért hatalmas küzdelem várható a hétvégén a megye I-ben és II-ben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.