Sport

Hátország: túl első szezonján az UTC U17

Hátország: túl első szezonján az UTC U17

2012. június 24., vasárnap
Hátország: túl első szezonján az UTC U17

A hazai futsal élvonalában újonc UTC utánpótláscsapatai is túl vannak első évükön. Ezúttal az indított háromból a középső korosztály, az U17-esek szereplését értékeli az edző, Ónodi Ferenc.

Az UTC U17-es korosztályos futsalosai az utolsó fordulóban, május közepén Gödöllőn zárták a szezont. Kezdésként a házigazdáktól szenvedtek 7-2-es vereséget, majd a gyöngyösiek bizonyultak jobbnak 4-2 arányban. Az utolsó meccset a DEAC ellen vívták az újszegediek, s hamar elhúztak 2-0-ra, ám a hajdúságiak egyenlítettek a szünetre, sőt, fordulás után a vezetést is megszerezték. Nem adták fel azonban az UTC legényei, előbb Füvesi Bence egyenlített, majd Teimel Márk a vezetést vette vissza. A második félidő közepén egy gyors gólváltás pedig a későbbi végeredményt alakította ki, ami azt jelentette, hogy 5-4-es diadalával győzelemmel zárta első bajnoki évét a korosztályos gárda.

Ónodi Ferenc

egysége végül csoportja 5. helyén végzett 24 mérkőzésen elért 3 győzelmével és 21 vereségével, 50 rúgott és 225 kapott góllal. Nem szabad azonban elfeledkeznünk arról, hogy az újonc szegedi futsal-utánpótláscsapat a Keleti csoportban az országos bajnokság két későbbi elődöntősével, a nagy múltú és komoly utánpótlás-hagyományokkal rendelkező Gödöllői Bikák és a Berettyóújfalu egységeivel kellett megmérkőzzön fordulóról fordulóra, akikkel szemben már gólt szereznie is becsületére válhat bármely társaságnak. "Kisebb" riválisai közül a gyöngyösieket és a DEAC-ot le tudta győzni alkalomadtán a csapat, utóbbiakat kétszer is. A csapat házi gólkirálya

Teimel Márk

lett 16 góllal. Mint az edző a statisztikai adatokhoz hozzátette, a 16 fős keretből 5 játékos öregedett ki és került fel az U19-es keretbe. "Az első év a csapatépítés jegyében telt, úgy vélem, ezt sikeresen teljesítettük, 16 igazolt játékossal rendelkező keretet sikerült összeállítanunk. A heti két edzés lehetősége meghozta gyümölcsét, a kezdeti sikertelenség után jöttek szép lassan az eredmények, néhányszor a hárompontot is sikerült bezsebelnünk. Úgy érzem, a csapat kellőképpen összeszokott és fiatal játékosokból állt össze, akik szerencsére az elkövetkező években is együtt űzhetik a futsalt. Külön kiemelném a a csapatkapitány Teimel Márkot, akit személy szerint a legesélyesebbnek látok arra, hogy hamar feljusson a felnőtt csapatba. Jó hangulatú, kemény munkával telt évet zárunk, s szerencsére megvan a tagok között az egészséges versengés a csapatba kerülésért, ami az edzésekhez való hozzáálláson sokat javít. Mindenki elvárásokon felül teljesített, elégedett vagyok a nyújtott teljesítményével, hiszen másokkal szemben évekkel le vagyunk maradva, és még így sem vallottunk szégyent. Minden mérkőzésen helyt álltunk, a lehető legtöbbet hozta ki magából a csapat" - értékelte az első bajnoki esztendőt a fiatal tréner, aki szezon közben vette át a stafétát

Cserenkó Szabolcstól

, aki a nagyobb korosztályt vezette a szezon folyamán.

Az UTC U17-es csapata az utolsó fordulóban:

Papdi Zsolt, Pölös Tamás (kapusok), Antal Richárd, Csiszár I Márk, Fekete József, Füvesi Bence, Murka Tibor, Nagy Teofil, Szalai Dénes, Szentes Bíró Tamás, Teimel Márk, Vér Ádám Attila.

Edző:

Ónodi Ferenc.

Fiú futsal U17 Keleti csoport 10. forduló:

UTC Futsal Team - Gödöllői Bikák U16 2-7 (2-4)

Az UTC gólszerzői:

Nagy T., Teimel.

ESC Gyöngyös-MI - UTC-Junior Sport 4-2 (2-1)

Az UTC gólszerzői:

Szentes Bíró, Nagy T.

DEAC Futsal Club - UTC-Junior Sport 4-5 (2-2)

Az UTC gólszerzői:

Teimel 3, Füvesi 2.

További eredmények:

ESC Gyöngyös-MI - Gödöllői Bikák U16 0-3 (0-1) DEAC Futsal Club - ESC Gyöngyös-MI 7-1 (3-0) Gödöllői Bikák U16 - DEAC Futsal Club 4-3 (1-3)

A MVFC U-17 Berettyóújfalu együttese szabadnapos volt.

A fiú futsal U17-es bajnokság Keleti csoportjának végeredménye:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Gödöllői Bikák U16

24

19

1

4

144

38

106

58

2.

MVFC U-17 Berettyóújfalu

24

18

1

5

149

57

92

55

3.

DEAC Futsal Club

24

10

-

14

100

98

2

30

4.

ESC Gyöngyös-MI

24

9

-

15

89

114

-25

27

5.

UTC Futsal Team

24

3

-

21

50

225

-175

9

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.